
Gayrimenkul Çözüm Merkezi'ni kamuoyuna tanıtan TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, Türkiye'de ekonomiye katılımı sağlanamamış, atıl durumdaki gayrimenkullerin değerini 167 milyar dolar olarak açıkladı
Gayrimenkul anlaşmazlıklarında, tarafların karşısına uzun ve sancılı mahkeme süreçlerinden bağımsız biçimde etkin çözüm önerisiyle çıkan Gayrimenkul Çözüm Merkezi'nin tanıtım toplantısında konuşan TURYAP Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, 167 milyar dolarlık gayrimenkulun atıl durumda beklediğini açıkladı.
Ekonomiye kazandırılmayı bekleyen dev kaynak
Söz konusu gayrimenkullerin yalnızca şahıslar için değil, ülke ekonomisi için de ciddi kayıplara neden olduğunu söyleyen Sarıbay, atıl durumdaki gayrimenkullerin yalnızca mirasa konu ihtilaflar nedeniyle 167 milyar doları bulduğunu iddia etti. Sarıbay, Gayrimenkul Çözüm Merkezi ile, hem atıl durumda kalmış gayrimenkullerin ekonomiye katılımının sağlanacağını hem de mahkemeleri iş yükünün hafifletileceğini belirterek:
"Taraflar birbirini kırmadan; harç, mahkeme giderleri, vergi olmadan, doğru ekspertiz ve yönlendirme ile seri ve az masraflı çözüme ulaşacak. İkna yöntemi, psikoloji, müzakere teknikleri, beden dili, iletişim teknikleri gibi eğitimler alan arabulucular kararı verdikten sonra gayrimenkul satılıp paylaştırılacaksa ya da taraflardan biri alacaksa biz değerinde satılmasına ya da kiralanmasına aracılık edeceğiz ve hakkaniyetle paylaştıracağız’ ifadelerini kullandı.
Miras anlaşmazlıklarından doğan dev kayıp
Türkiye'de zaman zaman kamuoyuna da yansıyan önemli miras anlaşmazlıklarından bazıları şöyle:
- Piyasa değeri 3 milyar doları bulan Zincirlikuyu'daki Tatlıcı Kuleleri'nin sahibi olan Salih Tatlıcı'nın gayrimenkulleri için açılan dava 2009 yılından bu yana devam ediyor.
- Ahmet Uzel'in 1998 yılındaki ölümünün ardından başlayan miras bölüşüm davası halen sürüyor
- Cevahir Holding'in kurucusu İbrahim Cevahir'in vefatının ardından kızı ve oğlu arasında başlayan dava kamuoyunda yer bulmuştu.
- Tadelle, Sarelle, Sagra gibi markaların yanı sıra tarihi İtalyan çikolata markası Pernigotti’yi de bünyesinde bulunduran Sanset Gıda’da aile üyeleri davalık olmuştu. Sanset’in çoğunluk hissedarı Sebahat Toksöz, iki oğluna karşı dava açmıştı.
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
İnşaat malzemeleri isimleri nelerdir?
Bir inşaatın olmazsa olmaz İnşaat Malzemeleri Listesi araştırdık. İşte kabaca 'İnşaat Malzemeleri İsimleri Nelerdir’ sorusunun yanıtı!
Beyoğlu Belediyesi Okmeydanı dönüşümünde KİPTAŞ ile anlaştı
İlçede sürdürülen kentsel dönüşüm projeleri ve 2017 hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan,Okmeydanı projesi için KİPTAŞ ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı
Norman Robert Foster Kimdir?
Norman Foster'ın yapılarında ekolojik kriterlerin ağır bastığı bir tasarım anlayışı var.
TOKİ Şanlıurfa projeleri 2015 için son gün 29 Temmuz!
TOKİ Şanlıurfa projeleri 2015 kapsamında satışa çıkarılan toplam 616 adet konut için başvuru süresi 29 Temmuz tarihinde sona eriyor. Konut sahiplerini belirleyecek kuralar ise 7 Ağustos’ta çekilecek.
Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2021'e kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
Konut yatırımının avantajlı ülkesi Karadağ’a yatırıma çağırıyor
Hızla gelişen turizm ve konut yatırımları, oturum izni, AB üyeliği süreci gibi avantajlarla kısa sürede Türkiyeli konut yatırımcılarının da gözdesi olan Karadağ’ın (Montenegro) fırsatlarını Maya Montenegro Ceo’sı Gani Uğur Bozel anlattı.
Çek ve senedin yerine geçebilecek ipotekli borç senedi veya irat senedi
İpotekli borç senedi ile aslında başarılı olmayan Gayrimenkul Sertifikalarının bir yeni modelini de oluşturma şansımız olabilmektedir. İpotekli borç senedi kıymetli evrak niteliğinde oluştuğu için gayrimenkulün belli bir kısmının da yine rehnedilebilmesin
THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu
İstanbul Havalimanı'ndan Ocak-Mayıs döneminde 9 milyon 958 bin 587 yolcu uçtu.
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.