
İstanbulluların merakla beklediği 3. Tüp Geçit Projesi’nin güzergahı ve detayları Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 27 Şubat Cuma günü açıklanacak.
Marmaray ve Avrasya Tüneli projelerinin ardından İstanbul Boğazı'na 3. Kez tüp geçit geliyor. Asya ve Avrupa yakalarını Boğaz'ın altından birleştirecek 3. Tüp Geçit projesi detayları ise henüz netleşmedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, söz konusu projenin merakla beklenen detaylarının 27 Şubat Cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birlikte açıklayacaklarının müjdesini verdi.
Lütfi Elvan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle, "Şubat'ın 27'sinde Başbakanımızla birlikte kapsamlı bir açıklama yapacağız ve özellikleri nedir, dünyada buna benzer uygulamalar var mıdır, bu Türkiye'de ve dünyada ilk midir, değil midir, nereden nereye gidiyor, güzergahları nedir, ne kadar yolcu taşıyacak, İstanbul trafiğini ne ölçüde rahatlatacak? Bunların hepsini kapsamlı olarak ayın 27'sinde vatandaşlarımızla paylaşacağız. Ama bu projeye biz aşağı yukarı 8 aydan beri çalışıyoruz, çok detaylı analizler yapıldı."
3. Tüp Geçit projesi için düşünülen güzergahlar ise aşağıdaki gibi;
*Rumeli Hisarı-Anadolu His.: Güzergâh incelendi. İki hisar hattının sadece 760 metre mesafede olması ve Boğaz'ın en dar yeri niteliğini taşıması, bu hattın özelliği olarak öne çıkıyor.
*İstinye-Çubuklu: Bağlantı yollarıyla uyumlu olması ve trafiğe sağlayacağı katkı cazip olabileceği sonucunu çıkarıyor. Bu hat, 1976'daki çalışmalarda da, en uygun güzergah olarak görülmüştü.
*Ümraniye-Kağıthane: Alternatif güzergah olarak görülen hattın yapımı durumunda, Ümraniye'den 5 dakikada Hasdal'ın alt tarafı olan Katırcılar'a çıkma fırsatının olabileceği tespiti yapıldı.
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
Türkiye’de güneş enerjisi ile elektriğini üreten binalar nerelerde?
Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisi teknolojisinin kullanımı dünya genelindeki kadar olmasa da Türkiye’de de artıyor. Peki Türkiye’de güneş enerjisi ile kendi elektriğini üreten binalar hangileri de
Bilecik Bozüyük Toki Alt Gelir Grubu kura çekilişi ne zaman?
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Bilecik Bozüyük Toki Alt Gelir Grubu kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...
Sümela Manastırı Efsanesi
Dünyanın en eski ve en önemli tarihi manastırlarından biri olan, halk arasında Meryem Ana Manastırı olarak bilinen Sümela Manastırı Efsanesi nedir? İşte yanıtı...
Propa Plaza'da doluluk oranı yüzde 95'e çıktı
Propa İnşaat'ın A Plus ofis projesi Propa Plaza'da doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı.
Panorama Plus teslim tarihi?
Kaba inşaatı beklenildiğinden kısa sürede tamamlanan Panorama Plus Eskişehir'de çalışmalar hızla devam ediyor. Peki Panorama Plus teslim tarihi ne zaman?
Sanal Yapı Fuarı – Turkeybuild açıldı
Yapı Fuarı -Turkeybuild İstanbul, sunduğu yeni hizmeti “Sanal Yapı Fuarı - Turkeybuild” uygulamasıyla artık yıl boyunca ziyarete açık olacak
Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2021'e kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı
İmar Barışı Bağımsız Bölüm sayısı, kat mülkiyeti ve bölüm listesi nedir? sorularının detaylı cevapları bu yazımızda!
TOKİ Başkanı'ndan sosyal konut açıklaması: Bu kadar ilgi beklemiyorduk
TOKİ öncülüğünde 6 Mart'ta başlatılan 50 Bin Sosyal Konut Projesi'ne 635 bin başvuru yapıldı. TOKİ Başkanı Bulut: "Bu kadar ilgi beklemiyorduk." dedi.