“Anadolu Yakası’nın merkezi Avrupa Yakası’na an meselesi” Benesta Acıbadem’de ön satışlar başladı

Esta İnşaat, Türkiye’de ilk ve referans projesi Benesta Acıbadem’in ardından, yapımına başladığı Benesta Acıbadem projesinin ön satışına başladı. Şirketin gelecek projeleri arasında Benesta Bahçelievler ve Marmaris’te Benesta Amos Living projeleri yer alı

“Anadolu Yakası’nın merkezi Avrupa Yakası’na an meselesi” Benesta Acıbadem’de ön satışlar başladı

Dünyanın 115’inci en büyük müteahhitlik şirketlerinden ESTA İnşaat, Türkiye’de de referans projesi Benesta Beyoğlu projesinin ardından yeni gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Şirketin İstanbul’daki ikinci yatırımı İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasını birbirine bağlayan en yakın noktalardan biri olan Acıbadem’de hayata geçirdiği Benesta Acıbadem projesi. “Anadolu Yakası’nın merkezi Avrupa Yakası’na an meselesi” sloganıyla yatırımına devam edilen Benesta Acıbadem projesinde bir yandan kaba inşaatın yüzde 40’ı tamamlanırken 99 direyle sınırlı olmak üzere ön satışlara da başlandı. Projenin ilk etabında 2+1’den 6+1’e kadar değişen tipte 550 daire yer alacak. Projede 2+1 daireler 6 milyon 500 bin TL’den başlıyor.

 

İstanbul’un iki yakasının birleşme noktasında, hayatın tam içinde…

Anadolu Yakası’nın Avrupa’ya en yakın merkezlerinden, yeşil dokusu ve sosyal yaşamıyla asırlık semti Acıbadem, lokasyona değer katacak, çehresini değiştirecek yepyeni bir projeye ev sahipliği yapıyor. İstanbul’un en temiz havasına sahip olan Çamlıca lokasyonuna komşu olan proje, 200 dönüm büyüklüğündeki Gata Ormanı’nın yanı başında oksijen deposu bir bölgede doğanın içinde yükseliyor.

 

Yolların ve yönlerin buluşma noktasında, Anadolu Yakası’nda yeni bir adres oluşturacak olan Benesta Acıbadem, konumuyla dikkat çekiyor. Benesta Acıbadem, Avrupa Yakası’nın yanı başında, her iki yakanın kapsamlı sağlık kuruluşlarına, köklü eğitim kurumlarına, renkli sosyal ve ticari hayatına dakikalarla ifade edilen mesafede yer alıyor. Akasya AVM’ye yürüme mesafesindeki proje, Bağdat Caddesi, Kadıköy, Kalamış Marina gibi Anadolu Yakası’nın renkli adreslerine; Zincirlikuyu, Beşiktaş, Levent, Mecidiyeköy, Taksim, Karaköy lokasyonlarıyla boğaz hattına yakınlığı ile dikkat çekiyor.

 

Benesta Acıbadem’de bir ilk: 15 dönümlük Benleo Park

Öncelikli olarak, yeşil alan ve peyzaj planlaması ile tasarıma yön verilen Benesta Acıbadem’de; Londra’nın ünlü peyzaj mimarlık ofislerinden WATG ile çalışıldı. 15 dönüm alanda Benleo Park tasarlandıktan sonra, projenin konsept planlaması ve genel vaziyet planı bu plan çevresinde hayata geçirildi.

 

Benleo Park tasarlandıktan sonra çevresine mimari bir yaşam konumlandırıldı. Yeşil alan için iki futbol sahası büyüklüğünde dev bir alanın ayrıldığı, önce parkın tasarlandığı ve konutların daha sonra bu yapıya entegre edilerek yeşille sarıldığı proje bu özelliğiyle dünya çapında bir tasarım ve yaşam projesi olarak örnek oluşturuyor.

 

Şirket tarafından daha önce tamamlamış olan ve uluslararası üne sahip olan Krasnodar Central Park tecrübesiyle inşa edilen Benleo Park içerisinde, biyolojik göl, kumsallı havuz ve güneşlenme terası ön plana çıkarken, yoga ve pilates alanları, yürüyüş parkurları ile sağlıklı bir yaşam için ihtiyaç duyulan her şeyi sunuyor. Büyük ağaçların dikilebilmesi ve zengin bir yeşil örtü tasarlanması için otopark katlarından arındırılan ve tamamen doğal toprak zeminden oluşan Benleo Park, naturel bitkilerle yeşili kucaklıyor.

 

Değişmeyen değerlerle sürdürülebilir bir konsept; fark yaratan yeni bir tasarım anlayışı...

Ödüllü birçok mimari grubun tasarımına destek verdiği Benesta Acıbadem, her metrekaresinde sunduğu iyi planlanmış fonksiyon zenginliğiyle lüks tanımına yeni bir yorum getirme iddiasında.

 

ESTA Genel Müdürü Roksana Diker, Benesta Acıbadem projesinde, değişmeyen değerler felsefesiyle; mimari mükemmelliğin yüksek teknoloji ile buluşturularak sağlıklı yaşam alanları tasarlamayı amaçladıklarını dile getirerek, “Benesta Acıbadem projemizde eskimeyen, yaş aldıkça klasikleşen ve değer kazanan mühendislik uygulamaları ön plana çıkıyor. Yaratılan sosyal hayatlı proje konsepti ve sadece yaşayanlara özel aktiviteler, bir tam günü keyif, güven ve konfor içerisinde evinizden uzaklaşmadan geçirmenizi sağlıyor.  

Ortaya çıkan dinamik proje, sakin yaşam alanı hissini, heyecan verici yaşam tarzı olanakları ile dengeliyor. Çocuk, genç ve yetişkinlerin bir arada, güçlü komşuluk ilişkileri geliştirerek yaşamlarını zenginleştirmelerini mümkün kılıyor. Benleo Park ve buna bağlı kurgulanan zengin peyzaj projesi sitede yeşil ile hayat bulan yüksek bir yaşam kalitesi sunuyor” dedi.

 

Roksana Diker, Benesta Acıbadem projesinin “European Property Awards” EPA organizasyonu tarafından, karma kullanım kategorisinde, beş yıldızlı proje olarak ödüllendirilerek, dünya çapında otoritelerden tam not aldığını da hatırlattı.

 

Benesta Acıbadem projesinin deprem güvenliği açısından oldukça sağlam bir kaya platformu üzerinde inşa edildiğine de değinen Roksana Diker, “Zeminle ilgili bu avantajlı durumu, son deprem yönetmeliği olarak kabul edilen 2019 düzenlemeleri esas alınarak planlanan yapı güvenliği unsurları destekliyor. Özel ve uluslararası standartlarda cephe detayları, ses, ısı ve su izolasyonu gibi yüksek mühendislik gerektiren konular şirketin uluslararası dev proje tecrübesiyle Benesta Acıbadem’e yansıtılıyor” diye konuştu.

 

Her daireye balkon, teras ve bahçe ile nefes alan yaşam…

ESTA Genel Müdür Yardımcısı Özgür Ercan da birinci etapta 6 ikinci etapta 2 bloktan oluşacak olan ve yeşil ile çevrelenmiş doğanın içinde inşa edilen; ev ve park ile zenginleştirilerek tasarlanan Benesta Acıbadem’in 550 konuttan oluştuğu bilgisini verdi. Benesta Acıbadem, projesinin her dairede bulunan 10 metrekareden başlayan ve 100 metrekareye varan balkon, bahçe veya terasları ile nefes alıp veren bir proje olduğuna değinen Özgür Ercan, “Estetikle bütünleşmiş konforu merkezine alan yeni yaşam konsepti ile tasarlanan proje, 3 metre tavan yüksekliğiyle yüksek yaşam kalitesi sunuyor. Proje, 2+1’den 6+1’e kadar; simpleks, bahçe dubleks, çatı dubleks ve teras bahçeli daireleriyle ile farklı yaşam seçeneklerini buluşturuyor” dedi. Ercan hedef kitlelerinin büyük metrekareli konut arayışında olan aileler olduğunu ifade etti.

 

Özgür Ercan, projenin sosyal kulübünde, gökyüzü ile buluşan, üstü açılıp kapanabilen havuzlar, çok fonksiyonlu SPA merkezi, çok kapsamlı spor salonu, Business Lounge, TV Odası, çocuk oyun alanları gibi bölümler de yer aldığını belirterek, “Her metrekaresi birbirine titizlikle bağlanmış konut ve park entegrasyonu, ailenin her bireyi için sayısız aktivite fırsatı sunuyor. Benesta Acıbadem hareketli ve heyecan verici yapısıyla, her türlü olanak ve hizmete sahip güvenlikli yaşam alanlarını çok özel bir deneyim yaşatarak sunuyor. Sakinlerine özel olarak tasarlanan sağlıklı yaşamın anahtarı olacak; park ve sosyal kulüp öne çıkarken, özel tasarım resepsiyon alanları, otopark lobileri gibi zengin unsurlar projeye değer katıyor” diye konuştu.

 

İkinci etapta kat villalarından oluşan 2 blok yer alacak

Projenin ikinci etabında 2 blokta kat villalarından oluşan loft daireler inşa edecekleri bilgisini veren Roksana Diker, “Villa hayatını bloklara taşıdık. Çünkü artık merkezi lokasyonlarda villa projeleri yapmak pek mümkün olmuyor. Çekmeköy, Beykoz gibi bölgelerde villalarda oturanlarda artık merkezde yaşamak ama villa konforundan da vazgeçmek istemiyorlar. Bu tarz ailelere yönelik villa yaşamını aratmayan kat villaları hayata geçiriyoruz. Bu loft dairelerimizde tavan yükseklikleri 7 metreye kadar çıkıyor. Geniş müstakil teraslara sahip. Bu bloklarımız için bir residence markası oluşturmayı da hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

Benesta Acıbadem TOKİ ile arsa karşılığı hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçiyor

Benesta Acıbadem projesi ESTA inşaat tarafından Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçiriliyor. TOKİ, Benesta Acıbadem projesinin hayata geçeceği araziyi 2017’nin son çeyreğinde hasılat paylaşımı modeliyle ihaleye çıkmıştı.  İhaleyi 1 milyar 242 milyon TL toplam hasılat taahhüdü ve yüzde 38’e denk gelen 472 milyon 150 bin TL TOKİ’ye arsa karşılığı pay teklifiyle ESTA İnşaat ve A Yapı ortaklığı kazanmış, ve TOKİ ile anlaşma imzalamıştı.

 

Firma Bilgisi: Benesta

Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR