Az parayla ev sahibi olabilirsiniz: Ucuz Ev Seçenekleri

Kendine ait bir evin olmasını kim istemez ki? Hayalleriniz var ama bütçeniz yetersiz olduğu için hayallerinize kavuşamıyorsanız az parayla da ev sahibi olabilirsiniz...


Bir ev sahibi olmak istiyorsunuz ama yükselen ev fiyatları set gibi önünüzde duruyor. Hayallerinize kavışmak için o küçük adımı bile atamıyorsanız biraz araştırmayla siz de yaşamınızı sürdürmeniz için yeterli olan küçük bir eve kavuşabilirsiniz. 

''Şöyle bahçeli küçük bir evim olsun, isterse dünya dursun'' söylemini duymayan yoktur. Çünkü çevremizdeki on kişiden en az altısının hayalidir küçük bir bahçeli ev. Gerçekleştirmenin çok zor olmadığı bu hayal için beklentinizi ne kadar az tutarsanız o kadar iyi. Ne demişler; 'Ne kadar az beklenti, o kadar çok mutluluk'... 

Büyük şehirlerde konut sayıları, dikey yapılaşma o kadar fazla olmaya başladı ki, insan kendi mahallesinde bile gökyüzünü göremez hale geldi... Aslında Türkiye'de pek çok kişinin köyde bir arsası bulunuyor. Hal böyle olunca insanlar da o arsanın üzerine 2 gün bile olsa keyif yapabileceği bir ev kurmak istiyor. Böyle bir arsanız varsa işiniz çok kolay. Çünkü çok fazla bütçe istemeyen müstakil evler giderek yaygınlaşmaya başladı. Dünyanın pek çok yerinde de kullanılan bu evler, büyük villalar gösterişli şatolar da değil. Biz de sizlere dünyanın dört bir yanından ilham verecek olan küçük ve müstakil evleri derledik... 
 

1- Eğer küçük ev yaptıracaksınız 'kutu gibi' dediğimiz bu evler huzur veren mimari tasarımlardır. Çalışan kadınlar için oldukça ideal olan bu küçük evlerin temizlikleri de oldukça kolay. İnanın burada büyük şehirde yaşayacağınız evlerden çok daha mutlu bir hayat sürebilirsiniz. 

 

 

2- ''Az aslında çoktur'' anlatışının bir kanıtı olan bu küçük ev mimaride de son yılların trendlerinden biri. Sade ve şık bir görüntüye sahip olan ev, sadeliği kadar tasarımıyla da dikkat çekiyor. 

 

 

3- Modüler evler kolay ve pratik kurulumları, hem de ekonomik maliyetlerinin düşük olması nedeniyle kırsal bölgelerde ev yaptırmak isteyenler için oldukça ideal. 

 

 

4- Sıradan bir evi dikkat çekici hale getiren unsurlardan biri kesinlikle dış cephe görüntüsüdür. Bu evin göz alıcısı maviliğinin çatısıyla uyumu da bunun en güzel örneklerinden biri. 

 

 

5- Ahşap malzemeden yapılan evler betonarme evlere göre hem daha ekonomik, hem daha doğal, hem de daha güvenli. Yüzde 80'i deprem bölgesi olan Türkiye'de böyle evlere de ihtiyacımız var. 

 

 

6- Bungalov tarzı ahşap evler özellikle doğa ile iç içe olmak isteyenler için bulunmaz bir nimet. Böyle bir yer bulabiliyorsanız kaçırmamanızı öneriyoruz. Üstelik imar izni almak da oldukça kolay. 

 

 

7- Kütük evler ise son yıllarda öne çıkan bir mimariye sahip. Ahşap malzemenin en doğal haliyle üretilen kütük evler hem görsel açıdan hem de sağlık açından oldukça tercih ediliyor. 

 

 

8- Doğal malzemeleri kullanmak her zaman betonarme evlerden daha ucuz oluyor. İşte sizlere Alaçatı evlerine benzer bir ev. Üstelik görünümü de çok şık ve estetik. Böyle bir ev yapmaya karar verirseniz etrafını begonviller ile çevirmeyi unutmayın. 

 

 

9- Türkiye'de de fiyatların oldukça ekonomik olduğu malzemeler doğal taşlar. 

 

 

10. Tarihin en eski yapılarından biri olan kerpiç malzemeler köylerde en çok kullanılan malzemelerden biri. Çok fazla tercih edilmesinin nedeni ise çok ucuza mal olması ve kışın sıcak tutan bir yapıya sahip olması. 

 

Prefabrik evler ile ilgili bilgi için 'Prefabrik Ev Fiyatları' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

11- Saman evler de son yıllarda sık sık karşımıza çıkan ve ekolojik evlerdir. Herkesin inşa edebileceği bu evler pratikliği ile öne çıkıyor. 

 

 

12- Yaptıracağınız evi ucuza mal etmenin bir diğer yolu ikiz evdir. 

 

 

 

13- Her bütçeye uygun prefabrik evler de farklı boyut ve tasarımları ile popüler olmaya başladı. 

 

 

14- Dünyada yaygın olan yapılardan biri olan konteyner evleri Türkiye'de de yeni yeni görmeye başladık. 

 

 

15- Konterner evler, standart ölçülerdeki nakliye konteynerlarının eve dönüştürülmesi ile inşa ediliyor ve dış cepheleri farklı malzemelerle kaplanabiliyor. 

Kütük evler ile ilgili detaylı bilgi için 'Kütük Ev Fiyatları' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz. 

 

16- En ucuz ev seçeneklerinin başında gelen konteyner evler iki ya da daha çok katlı olarak da tasarlanabiliyor. 

 

 

17- Konteyner evlerin en önemli özellikleri ise taşınabilir olmaları. 

 

 

18- Az oturum alanına genişlik ve derinlik hissi verebilmek için yüksekliği artırmalısınız. Bu küçük ev tavanı sayesinde oldukça büyük görünüyor. 

 


19- Yeterince yaratıcı ve yenilikçi bir tasarımınız varsa dar alanlarda bile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek muhteşem bir ev ortaya çıkarabilirsiniz. 

 

 

20- Tasarım ve yaratıcılık çok önemlidir. Muhteşem bir tasarım ve yaratıcılıkla küçük bir evi bile sıra dışı bir hale getirebilirsiniz. Ve bu yarattığınız ev minimal mimariye örnek olabilir. 

 

 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri

Güncel Nisan 2019 Kira Artış Oranı/Zammı

İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?

Asgari ücretli konut kredisi alabilir mi?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR