3. Havalimanı 21 Haziran'ı bekliyor

İnşa çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği İstanbul'un 3'üncü Havalimanı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor. Havalimanına ilk inişin 21 Haziran'da gerçekleşmesi planlanıyor

3. Havalimanı 21 Haziran'ı bekliyor

İstanbul'un 3'üncü Havalimanı, bir kaç gün içinde tarihi bir ana tanıklık edecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu uçağın 21 Haziran'daki inişiyle birlikte mega projeye ilk resmi iniş de gerçekleşmiş olacak. Habertürk'ten  Gökhan Artar haberine göre, havalimanında 21 Haziran'daki iniş için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Kontroller tamam, bekleyiş sürüyor

İstanbul'un yeni havalimanında inşaat çalışmaları yüzde 90.5 oranında tamamlandı ve gözler uzun süredir havalimanına inmesi beklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrildi. İniş ve kalkış sinyalizasyon ve güvenlik aşamalarının başarıyla tamamlandığı projede Cumhurbaşkanının iniş yapacağı 21 Haziran tarihine hazırlanmak için hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü açıklandı. Toplamda 3 bin 750 metre uzunluk ve 60 metre genişlikteki pistin seyrüsefer cihazlarının testi de son olarak DHMİ Genel Müdürlüğü'ne ait Cessna Citation XLS tipi uçuş kontrol uçağı ile yapılmıştı.

Her dilde bir anons 

İstanbul'un 3'üncü Havalimanı dünya havacılık tarihine geçecek çok sayıda özelliğe sahip olacak. Bunlardan biri mega yatırımı 'dünyanın en sessiz havalimanı' yapacak anons periyodu olacak. Kimi itisnalar hariç uçağa biniş kapısında anonsun yapılmayacağı havalimanında anons başına en faz 3 çağrı gerçekleşecek. Anonslar Türkçe ve İngilizce yapılırken, kimi uçuşlarda da bu dilleri anlamayan yolcular için yerel dillerde de anonslar yapılabilecek. 

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da

İstanbul'un 3. Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havalimanını ziyaret edip etmeyeceği, edecekse bu ziyaretin hangi tarihte gerçekleşeceği yönünde halen net bir açıklama yapılmamıştı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka da, mega projenin iniş ve kalkış için hazır hale getirildiğini belirterek, Cumhurbaşkanının arzu ettiği tarihte 3. Havalimanı'na iniş yapabileceğini duyurdu.

Emlak Konut ve THY'den 3. Havalimanı bölgesine dev konut yatırımı...

3. Havalimanı pisti iniş kalkışa hazır

TÜRKSAT tarafından düzenlenen iftar yemeğinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlık Müsteşarı Suat Hayri Aka, 3. Havalimanı Pistinin iniş kalkış için hazır hale getirildiği açıklamasını yineledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk olarak 26 Şubat olarak açıklanan ancak sonrasında iptal edilen uçuşuna ilişkin sorulan soruya: 

"Kontrol uçuşları geçtiğimiz hafta içinde yapıldı." şeklinde yanıt veren Aka, Cumhurbaşkanı'nın arzu ettiği vakit mega projeyi ziyarete gelebileceğini belirtti. 

Kontrol çalışmaları sürüyor

Aka pistin teknik çalışmalarının "Halen kalibrasyon işlemleri yapılıyor. Kontrol uçakları, elektrnoki olarak doğrultuda testlerini gerçekleştiriyor. İniş ve kalkışlar sürekli hale geldi. İnerken havaalanındaki cihazların doğru ölçümlerde bulunup bulunmadıkları da kontrol ediliyor. Bir aylık dönemde sürekli kontrol ve raporlar oluşturuluyor. Raporlar henüz hazır değil. Olumsuz bir durum yok. Yalnızca hata payını hesaplamaya çalışıyoruz, kalibre edilmeye ihtiyaç var mı yok mu, bunlara bakılıyor. Varsa hata paylarını tespit ediyoruz.' şeklinde konuştu. 

3. Havalimanı yılda 200 milyon yolcuya hizmet verecek. Ayrıntılar için tıklayın...

Cumhurbaşkanı hazır olduğunda gelir

Testlerin nihai sonucu gelmeden evel Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın uçağının piste iniş yapabileceğini vurulayan Aka: "Sorun yok, Cumhurbaşkanımız piste inebilir. Tüm bunlar uzun vadeli ve sürekli işleyen durumlar. İnerse başımızın üstünde yeri var. Biz hazırız. İstediği zaman uçak indirebiliriz." ifadelerini kullandı. 

22 Haziran söylencesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üçüncü Havalimanı'na ziyaret tarihine ilişkin yeni bir görüş ortaya atıldı. Airporthaber.com'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapım çalışmaları büyük bir hızla süren İstanbul'un Üçüncü Havalimanı'na 22 Haziran tarihinde iniş yapacak. 

Yeni Havalimanı'nın ilk konuğu Cumhurbaşkanı olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Üçüncü Havalimanı'nı 22 Haziran tarihinde ziyaret edeceği iddia edildi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından sıklıkla inşaat çalışmalarını gözlemlemes için bölgeye davet edilen Cumhurbaşkanı bugüne dek bu çağrıya olumlu yanıt vermemiş, ziyareti gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği konusu da tartışmalara yol açmıştı. Airporthaber.com'da yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üçüncü Havalimanı'nı 22 Haziran tarihinde ziyaret edeceği kesinlik kazandı. 

Pist hazır hale geldiğinde Erdoğan da gelecek

29 Ekim 2018 tarihinde uçak iniş kalkışlarına hazır hale getirilecek İstanbul Üçüncü Havalimanı'nda inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kalibrasyon uçağıyla son testleri yapılan pistin çok kısa sürede hazır hale getirilmesi beklenirken, havalimanına ilk gerçek inişi de Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ı taşıyan uçağın yapacağı belirtildi. Türkiye'nin Mega Projeleri ve dev yatırımları içinde özel bir yere sahip olan Üçüncü Havalimanı, bu davet gerçekleşirse ilk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ağırlamış olacak. 

Cumhurbaşkanı'na çok sayıda davet

İstanbul'un 3. Havalimanı inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan havalimanının ilk pistinin 24 saat uçak inecek şekilde hazır hale getirildiğini açıkladı. Havalimanı'nın ilk pistinin geçtiğimiz haftalarda tamamlanması vesilesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davet edildiğini ancak bu ziyaret gerçekleşmediğini dile getiren Bakan Arslan: "Pistimiz hazırdı. Gerisi Cumhurbaşkanımızın takdiri, diye açıklamıştık. Ama bu organizasyon gerçekleşmedi. Önümüzdeki günlerde havalimanımızın açılışından önceki bir zaman diliminde de Cumhurbaşkanımız Recey Tayyip Erdoğan'ı davet edeceğiz. Ziyaret bu kez gerçekleşebilir." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk ziyaretçi olacak mı?

İnşaat sürecinde alınan yol ve ekonomik katkısı kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret edip etmeyeceği tartışmalarıyla da gündeme oturan İstanbul'un 3. Havalimanı'nın birinci pisti, geçtiğimiz haftalarda tamamlanmış ve uçuşa hazır hale gelmişti. Şubat ayı içinde önce gündüz uçaklarının, enerji akışının sağlanmasının ardından da gece uçaklarının inişine olanaklı hale gelen birinci piste, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününde iniş yapacağı haberleri ise medyada sıklıkla yer almıştı. İnşaat süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti hususunda açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, pistin uçakların iniş yapabileceği bir hale geldiği hususunda Sivil Havacılık Genel Müdürüğü'ne bildirimlerin yapıldığını vurgulayarak: "Şu anda 24 saatlik periyotta o piste uçak inebilir haldedir. İlk uçuşu sayın Cumhurbaşkanımız yapsın diye bir teklif sunduk. Uçak hazır olduğu halde bu plan gerçekleşmedi." dedi. 

Cumhurbaşkanını yeniden davet edeceğiz

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, önümüzdeki dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden davet edildiğini ve 'mümkün olabilir" yanıtını aldıklarını hatırlatarak: "Hem pisti kullanmış olacağız. Hem de terminalimizde çok ciddi ilerlemeler yaşıyoruz. Bunları görebilmeleri için sayın Cumhurbaşkanımızın buraya gelmesi büyük önem taşıyor." dedi. İstanbul'un 3. Havalimanı'nın 29 Ekim tarihinde açılışının yapılması hedefinin gerçekleşmesi yönünde herhangi bir engelin bulunmadığını söyleyen Bakan Arslan, Atatürk Havalimanı'ndan taşınmalara yönelik olarak da önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Arslan: "29 Ekim tarihinde açılışın gerçekleşmesinin ardından bir ya da iki günlür periyotta havayolu şirketlerinin taşınma işlemleri tamamlanacak. 30 Ekim itibarıyla da Yeni Havalimanı'nda hizmetler etap etap verilmeye başlanacak." şeklinde konuştu. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR