Altyapının afetlere karşı desteklenmesi amacıyla Dünya Bankası tarafından Türkiye'ye 900 bin dolarlık hibe verilecek.
Dünya Bankası ile Türkiye arasında, altyapının afetlere karşı dayanıklılığının desteklenmesi amacıyla 900 bin dolarlık hibe anlaşması yapıldı. Anlaşma Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dünya Bankası tarafından imzalandı. Konuyla ilgili karar "Türkiye'de Kritik Altyapının Afetlere Karşı Dayanıklılığının Desteklenmesi ve Afet Riski Farkındalığının Arttırılması Projesiyle İlgili Hibe Anlaşması" başlığıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Anlaşma kapsamında Dünya Bankası Türkiye'nin mali yardım talebine paralel olarak Japonya ve Dünya Bankası'nın "Gelişmekte Olan Ülkelerde Afet Riski Yönetiminin Yaygınlaştırılmasına Yönelik Tek Donörlü Vakıf Fonu"ndan hareketle 900 bin dolarlık hibe yardımında bulunmasına karar verildi.
Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrasında hükümetin gündemine gelen stratejik eylem planının ayrıntıları şekillenmeye başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketlerinin önlenmesi ve can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla hazırlanan eylem planının ciddi yaptırımlar içereceğini belirterek: "Sel taşkınlarına sebep olan kişiler tespit edilecek. Belediyelere yaptırımlar getirlecek." dedi.
TBMM Çevre Komisyonu Üyelerini ağırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yürütülen çalışmaların can alıcı unsuru olarak can kayıplarına sebebiyte veren dere yatakları ve çevresine yapılaşma girişimlerinin önüne geçileceğini belirtti. Bakan Kurum, belediyelerden sel taşkınına neden olacak betonlaşma oranlarının azaltılması ve altyapı çalışmalarının doğa koşullarına uygun biçimde revize edilmesinin bekleneceğini de vurgulayarak: "Türkiye için ulusal çapta bir eylem planı hazırlamak istiyoruz. Planlama ve uygulamaları da artık belediyelerin dikkate almasını sağlayacağız. Kararlı duracağız." şeklinde konuştu.
Ordu'da yaşanan sel felaketi sonrasında Karadeniz Bölgesi'nin alt yapı problemleri yeniden tartışma konusu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bölgede gereken tedbirlerin hızla alınacağını belirterek, tüm Karadeniz bölgesini kapsayacak bir plan hazırladıklarını söyledi.
Ordu'da yaşanan sel felaketi Karadeniz Bölgesi'nin alt yapı problemlerini yeniden gündeme taşırken, yetkililerden arka arkaya açıklamalar geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu'da Sel Felaketi Kriz Koordinasyon Merkezi'nden yaptığı açıklamada, bölgenin bir bütün olarak ele alınacağını belirterek: "Tüm Karadeniz Bölgesi için bir stratejik eylem planı hazırlıyoruz." dedi. Bu tip afetlerin her dönemde yaşanabileceğini ve 20 yıl önce de bölgede bu tip bir afetin yaşandığını söyleyen Kurum: "Alt yapılar hiç bir vakit bu yağışlara göre hesap edilmez. En az hasarla nasıl kurtulabiliriz. Bunu araştıracağız. Tüm Karadeniz için bir önlem düşünüyoruz. Çok yakında da bunu sahada uygulayacağız." dedi.
Yaşanan olayı "elim bir olay ve afet" olarak tanımlayan Murat Kurum, metrekareye 253 kilograma varan yağış düştüğüne dikkat çekerek: "Yapmamız gerekenler sahada. Ne ise bunları yerinde tespit edeceğiz. Tedbirleri noktasında da yine sahada yapılması gereken neyse onları heyetimizle birlikte yapacağız." dedi. Bakan Murat Kurum, olayda yaşamını yitiren vatandaşın ailesine de başsağlığı diledi.
Doğal sigortası nasıl yapılır? Ayrıntılı bilgi için Doğal Afet Sigortası Nedir? konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
Bölgedeki hasar tespit çalışmalarının da sürdüğünü ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlğünün de bir hafta içinde bina, yol ve hasar gören inşaatları inceleme sürecini tamamlayacaklarını vurgulayan Murat Kurum: "Belediye başkanımızla da görüştük. İki ay içinde hasar görenlerin zararları için belediyemize gerekli kaynağı, İller Bankası'ndan sağlayacağız. Sonrasında da bu inşaatlar tamamlanacak." dedi.
DASK Fiyatları hangi aşamada? Ayrıntılar için DASK Fiyatları son durum konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bunun dışında tüm bu tedbirleri alınmasının ardından uzun vadeli olarak "iklim değişikliği" sorununun masaya yatırılacağını beirterek: "Yapılması gereken neyse yapacağız. Tüm Karadeniz Bölgesi içn stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Plan çerçevesinde sahada uygulamalar yapacağız." ifadelerini kullandı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde