Dubai Cityscape Fuarı’nda emlakwebtv canlı yayınına katılan Ali Ağaoğlu, Dubai Prensi El Maktoum'un kendisini ziyaret için Türkiye’ye geleceğini açıkladı
5 Ekim 2012 /emlakwebtv / Bülent Yoldaş / Dubai
www. emlakwebtv.com dan canlı olarak yayınlanan Dubai Cityscape Global 2012 Fuarı'nda, gayrimenkul sektörüne yön veren bir çok isim www.emlakwebtv.com canlı yayının da emlakwebtv Genel Yayın Koordinatörü Bülent Yoldaş’ın konuğu oldu. İşte Ali Ağaoğlu'nun canlı yayın röportajı.
Emlakwebtv canlı yayınına konuk olan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin fuardaki standını ziyaret eden Dubai Emiri ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı Şeyh Mohammed Rashid Al Maktoum’un oğlu Dubai Prensi Şeyh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum’la neler konuştuğunu anlattı. Ağaoğlu, “Dubai Prensi El Maktoum, Maslak 1453 projesini çok beğendiğini anlattı. Özel olarak Türkiye’ye misafirim olarak geleceğini ifade etti. Tarihini önümüzdeki günlerde kararlaştıracağız” dedi.
Arap’lar Türkiye’de yaşamaya can atıyor
Ali Ağaoğlu, Cityscape fuarının dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından biri olduğunu belirterek, Körfez bölgesinde ise rakipsiz bir fuar olduğunu söyledi. Mütekabiliyet yasasının çıkmasının önemine vurgu yapan Ali Ağaoğlu, “Mütekabiliyet Yasası, Türkiye’ye kaynak sağlayacak, cari açığını finanse edecek önemli enstrümanlardan biri. Dünyada en fazla nakit para Körfez’de toplanmış. Körfezli insanlar daha önce Londra’da, Paris’te emlak yatırımı yapıyorlardı. Bugün Türkiye’de emlak yatırımı yaptıklarında daha iyi yaşayacaklarını, daha iyi kazanacaklarını, çok daha rahat yaşayabileceklerini görmeye başladılar. Her Arap’ın Türkiye’de yaşamaya can attığını görüyoruz. Bunda, Türk dizilerinin, Başbakan Erdoğan’ın çalışmalarının büyük payı var” diye konuştu.
1453’ün yüzde 30’unu Körfez’e satarız
Ali Ağaoğlu, Maslak 1453 projesinin Türkiye’nin en büyüğü ve dünya çapında bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Maslak 1453 projemizin ilk lansmanını Cityscape Fuarı'nda yaptık. İnanılmaz bir talep gördük. Ağaoğlu Grubu olarak mütekabiliyet yasası çıktıktan sonra, 2 sene içinde 2 milyar dolar civarında yabancıya konut satarak, Türkiye’ye döviz girdisi sağlayacağımıza inanıyorum ve bunun da sözünü veriyorum. Buradaki ilgide bunu başaracağımızı gösteriyor. Maslak 1453 projemizin de yüzde 30’undan fazlasını Körfez’e satarız” diye konuştu.
Bakanlıktan 81 ile riskli yapı genelgesi
Kartal'da yaşanan kazanın ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ile gönderdiği genelge ile riskli alanların 3 ay içinde bildirilmesini istedi
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
İstanbul Havalimanı'ndan 4 yeni uçuş
İstanbul Havalimanı iç hat seferlerine 4 yeni nokta daha eklendi.
2019 demir yolu yatırımlarının yılı olacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bu yıl bütçeden en yüksek payı demir yolu yatırımlarına ayıracak. Toplam yatırım miktarının 7 milyar 618 bin TL olduğu iddia edildi.
AVM sayılarındaki büyüme sürüyor
2017 yılı sonunda 429 adet olan Alışveriş Merkezi sayısı 2018 yılı sonunda 455'e ulaştı.
Konut stokunun yüzde 40'ı İstanbul'da
Türkiye genelinde 833 bin 569 adet olan satılmayı bekleyen konutun yüzde 40'a yakınının İstanbul'da olduğu açıklandı
Buse Terim'in evi nerede?
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim nerede oturuyor?
Deluxia Dragos Teknik Yapı projesi!
Deluxia Dragos Teknik Yapı projesi Pendik Marina'ya 9 dakika mesafede konumlandırılıyor
Yapı ruhsatlarında tarihi düşüş
2018 yılında belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatları bina sayısı bazında yüzde 36.7, yüzölçümü bazında ise yüzde 48.9 oranında düştü. Kayıp bina değerleri açısından yüzde 35.8 olarak ölçüldü
Okul binası yapmanın inşaat maliyeti ne kadar?
Bir okul binası yapmanın ne kadara mal olacağını hesapladık. Okul binası inşaat maliyeti ne kadardır, nasıl hesaplanır? bu yazımızda!