Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7. Durağı Balıkesir!

Gelişen Kentler Zirvesi'nin 7’incisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenlendibal

Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7. Durağı Balıkesir!

Türkiye’nin potansiyeli yüksek kentlerini ve bölgelerini, bu kentlerdeki gayrimenkul yatırım fırsatlarını ön plana çıkarmak amacıyla “Gelişen Kentler Zirvesi”ni hayata geçiren GYODER, Zirve’nin 7’incisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 6-7 Mayıs’ta Balıkesir’de düzenlendi.

Gayrimenkul sektörünün Türkiye’de ekonominin gelişmesine ve büyümesine paralel ilerlediğini ve sektör açısından “gelişen kentler” kavramının da büyük önem taşıdığını vurgulayan GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, otoyol projeleri, Çanakkale Köprüsü ve diğer mega projeler ile birlikte bu bölge çok gelişecek. Bunu önümüzdeki yıllarda göreceğimizi düşünüyorum. Yatırımcıları Balıkesir’e çekmemiz gerekiyor” dedi.

Balıkesir’in birçok sektörde yatırım fırsatı yaratma potansiyeli olan bir kent olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur “Kentte lojistik, turizm, yenilenebilir enerji, gayrimenkul gibi farklı alanlarda bir çok proje yaptık, yatırımcılara sağlayabileceğimiz imkanları sonuna kadar sunmayı hedefliyoruz. Tüm yatırımcıları kucaklamaya hazırız ” dedi.

7. Gelişen Kentler Zirvesi’nin ülkemiz için önemli bir konuyu işlediğine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “kentlerin kalkınması ülkelerin kalkınması için büyük önem taşıyor. Kentler büyüdüklerinde milli gelirin de arttığını görüyoruz. Büyüyen şehirler her anlamda katkı sağlıyor, ferah artıyor” şeklinde konuştu.
 
“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER, daha önce Bursa, Konya, Gaziantep, İzmir, Samsun ve Kayseri’de düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’nin 7’ncisini, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile 06-07 Mayıs 2015 tarihlerinde Balıkesir Balkonuk Center’da gerçekleştirdi. Etkinliğin ilk günü Ayvalık bölgesindeki yatırım ve proje alanlarının aktarıldığı teknik ve kültürel geziye ayrılırken;  etkinliğin ikinci gününde Başbakan Yardımcısı Sn. Ali Babacan’ın da katılımlarıyla Zirve oturumları gerçekleşti.

T.C. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Balıkesir Valisi Mustafa YAMAN, GYODER Başkanı Aziz Torun ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği Zirve’de Balıkesir’in gayrimenkul alanında taşıdığı potansiyel ve yatırım fırsatları ele alındı. 

Aziz Torun: Balıkesir her anlamda çok gelişecek
“Gayrimenkul sektörü Türkiye’de ekonominin gelişmesine ve büyümesine paralel ilerliyor. Sektörümüz açısından “gelişen kentler” kavramı da büyük önem taşıyor. Bu yıl 7.’sini gerçekleştirdiğimiz Gelişen Kentler Zirvesi’ni Balıkesir’de Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile düzenliyoruz. Artık büyük şehirlerin gelişmesi yeterli değil. GYODER olarak o ilin yatırım imkanlarını ve potansiyelini anlatan çalışmalar yapıyoruz. Burada vizyoner başkanların olması gerekiyor. Otoyol projeleri, Çanakkale Köprüsü ve diğer mega projeler ile birlikte bu bölge çok gelişecek. Bunu önümüzdeki yıllarda göreceğimizi düşünüyorum. Yatırımcıları Balıkesir’e çekmemiz gerekiyor. Yurtdışına tanıtım yapılmadan yabancıya satış oranlarında bir ivme yakalandı. Balıkesir için de bu anlamda çok büyük bir potansiyel mevcuttur. Kamu ve Belediye’nin yatırımcılara destek olması gerekiyor” dedi.

Balıkesir’in birçok sektörde yatırım fırsatı yaratma potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur “İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu; İstanbul – İzmir yüksek hızlı treni, Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişiminde Balıkesir bulunuyor. Sanayi ve liman kenti Bandırma ile Marmara Denizi’ne,  turizm destinasyonları Ayvalık, Burhaniye, Gömeç ve Edremit ile Ege Denizi’ne açılan Balıkesir; coğrafi konumunun getirdiği avantajları; yer altı ve yer üstü kaynaklarını bugüne kadar verimli kullanamadı. İstanbul ve Kocaeli’nde büyük sanayi yatırımları için yer kalmadı. Karayolu, demiryolu ve denizyolu bağlantıları ve geniş arazileri ile Balıkesir, hassaten Bandırma, metal ve kimya sanayinin yer seçtiği; böylece lojistik yatırımlarının hız kazanacağı bir merkez haline geliyor. Tarım ve hayvancılık marifeti ile zenginleşen çiftçimiz; hak ettiği kaliteli konut ve perakende alanları ile bir talep oluşturuyor” dedi. Altyapı yetersizlikleri ve ikincil konut baskısına rağmen Ege Kıyıları’nın her yıl milyonlara ziyaretçiyi ağırladığı vurgulayan Edip Uğur, tüm yatırımcıları Balıkesir’e davet etti. 

Zirvede konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman ise Marmara’nın parlayan yıldızı Balıkesir’de gerçekleştirilen bu zirveden dolayı çok mutluyuz. Balıkesir olarak tüm kuruluşlarımızla yükselmek istiyoruz. Türkiye’de değişim yaşanıyor. Kentleşme sadece nüfus hareketi değildir. Ekonomi ile alakalı bu değişimin iyi idare edilmesi gerekiyor. Balıkesir her anlamda büyük potansiyele sahip. Büyük ölçekli kamu ve özel sektör yatırımları Balıkesir’in gelişmesine katkı sağlayacaktır. Balıkesir yatırımcılar için fırsatlar ve kolaylıklar şehridir. Biz de tüm yatırımcılara kolaylık sağlayacağımızı vadediyoruz” diye konuştu. 

GYODER’in Balıkesir’in ev sahipliğinde düzenlediği Gelişen Kentler Zirvesi’ne katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan GYODER ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Babacan, 7. Gelişen Kentler Zirvesi ülkemiz için önemli bir konuyu işliyor. Kentlerin kalkınması ülkelerin kalkınması için büyük önem taşıyor. Kentler büyüdüklerinde milli gelirin de arttığını görüyoruz. Büyüyen şehirler her anlamda katkı sağlıyor, ferah artıyor. Dünya genelinde kentlerde yaşayan nüfusun gün geçtikte artığını görüyoruz. Bu tür zirve ve toplantılar şehrin ekonomik ve sosyal açıdan gelişimine de katkı sağlıyor. Dünya’da en hızlı gelişen kentler arasında Türkiye’de var. Balıkesir’e bakacak olursak lokasyon avantajlarıyla büyük bir potansiyel barındırdığını görüyoruz. İstanbul-İzmir ve Körfez yerleşimin tam ortasında olan Balıkesir’in sorunlarını biliyoruz. Otoyol projesi Balıkesir’in çehresini değiştirecek. Bu güzel kentimiz için doğru olanları yapıp, yatırımcılara engel olmamamız gerekiyor. Yatırım ihtiyacı olan bir ülkeyiz. Kendi birikimlerimiz bize yetmediği için yabancı ve Türk yatırımcıların da önünü açmamız gerekiyor. Balıkesir işsizliğin çok az olduğu bir şehir. Madencilik, turizm, inşaat gibi birçok sektörde potansiyel barındıran bu şehrimiz yatırımcılara güzel fırsatlar sunuyor. 

Zirve’de konuk konuşmacı olarak yer alan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Hepşen gayrimenkul sektörünün durumu ve genel ekonomik değerlendirmesi hakkında bir sunum yaptı. 

GYODER İcra Kurulu Üyesi Neşecan ÇEKİCİ ise Zirve için hazırlanan “Balıkesir İli Yatırım Alanları Vizyonu Raporu”nu ve “Balıkesir Konut Satın Alma ve Tüketici Tercihleri Araştırma Raporu”nu katılımcılarla paylaştı. Son yıllarda hızlı gelişen ve büyük potansiyel taşıyan Balıkesir’in ekonomik ve demografik yapısı ile yatırım fırsatlarının mercek altına alındığı raporların dikkat çekici detayları aktarıldı. “Balıkesir Konut Satın Alma ve Tüketici Tercihleri Araştırma Raporu”nda Balıkesir’de yaşayan yetişkinlerin gelecekte konut satın almaya yönelik eğilimleri ile oturmak istedikleri konutların özelliklerine ait görüşlerine yer verildi. 

“Balıkesir İli Yatırım Alanları Vizyon Raporu- Değerlendirme ve Öngörüler” raporunda ise Balıkesir ilinin mevcut durumu ve sunduğu yatırım potansiyelleri ortaya kondu. Beş bölümden oluşan raporda Balıkesir’in genel ekonomik durumu, demografik ve sosyal perspektifi, Güney Marmara Bölgesi’nde yeniden yapılanma ile hayata geçirilen yatırımlara ve mega projeler, bölgede ön plana çıkan farklı sektörlerdeki yatırım fırsatları ve genel değerlendirmeler ile öngörülere yer verildi.

Zirvede ayrıca iş sağlığı ve güvenliği konusunda GYODER’in hazırladığı 99 soruda iş sağlığı ve güvenliği kitapçığı paylaşıldı. Kitapçıkta iş sağlığı ve güvenliği sorumluluk ilkesi ve sınırlarının ne olduğu, sağlık ve güvenlik planı ve sağlık güvenlik dosyasının ne olduğu gibi konulara açıklık getirildi.


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR