Görücüye çıkmak için Dubai’yi seçtiler

Bu yıl 8 ile 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı sona erdi. Türk inşaat sektörünün güçlü isimleri, yeni projelerini ilk kez Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Görücüye çıkmak için Dubai’yi seçtiler

Dünyanın en büyük gayrimenkul etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 8 ile 10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Dubai Cityscape Global 2015 Fuarı sona erdi. 28 farklı ülkeden 300’ü aşkın katılımcıyı ağırlayan fuar, 41 metrekarelik alanda gerçekleştirildi. Türkiye’den katılım ise diğer senelere göre rekor düzeyde gerçekleşti. Dubai Cityscape’e 2014’te 30 olan Türkiye'den katılımcı firma sayısı 2015’te 61’e ulaşırken, geçtiğimiz sene 2 bin 172 metrekare olan stand alanlarının toplamı ise bu yıl 4 bin 200 metrekareyi aştı. Uluslar arası yatırımcılarla sıcak temasların kurulduğu fuarda çok sayıda Türk firması önemli satışlara imza attı.

Bu yıl 14. Kez düzenlenen Dubai Cityscape Global Fuarı’nda önemli gelişmeler yaşandı. Bunlardan biri de, Türk inşaat sektörünün güçlü isimlerinin yeni projelerini ilk kez bu fuarda görücüye çıkarmaları oldu. İşte ilk kez Dubai’de yatırımcıyla buluşturulan o projeler…

Tarlabaşı360

Cityscape Global 2015 Fuarı’nda, Tarlabaşı360 Projesi’nin büyük bir bölümünü kapsayan yeni rezidansların lansmanı Körfez yatırımcısına özel olarak yapıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin’in katılımıyla düzenlenen lansmana Arap yatırımcılar yoğun ilgi gösterdiler. Çalık Gayrimenkul imzalı Tarlabaşı360 projesinde geçtiğimiz Kasım ayında ofis ve rezidansların ilk bölümünün lansmanı gerçekleştirilmişti. Ofislerin tamamına yakın bölümünün satışının tamamlandığı projede rezidanslarda da önemli bir satış başarısı yakalandı.

9 ayrı bölümden oluşan Tarlabaşı360 rezidans, ofis ve ticari üniteler dahil olmak üzere 900 üniteden meydana geliyor. Projede ofislerin ilk bölümünün teslimi 2016’da, rezidansların teslimatı ise 2017’de yapılacak. Tarlabaşı360 projesinin kentin merkezindeki konumu ile İstanbul'un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olduğunu söyleyen Çlaık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, “Taksim meydanına sadece 350 metre uzaklıkta, İstiklal Caddesi paralelinde ve İstanbul’un tam merkezinde yer alıyor. Dubai’de satışa çıkardığımız 200’e yakın rezidans bölümünde ünitelerin büyüklükleri 50  ile 260 metrekare arasında değişiyor. 1+1, 1+1 Dubleks, 2+1, 2+1 dubleks ve 3+1 dubleks tipinde dairelerin yer aldığı rezidansların fiyatları ise 295 bin dolardan başlıyor” dedi.

Ağaoğlu İstanbul Finans Merkezi’ni tanıttı

Ağaoğlu İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ni Dubai Cityscape'de körfez yatırımcılarına tanıttı. Finans merkezinde hafriyat çalışmalarını tamamladıklarını ve metro bağlantılarını yapmakta olduklarını söyleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Önder Halisdemir, "Donanımı biz yapıyoruz. Yazılımı da bekliyoruz" dedi. Dünya'daki bütün gelişmiş ülkelerin finans merkezi olduğuna dikkat çeken Halisdemir, "Bunun en güzel örneklerinden biri Dubai Uluslararası Finans Merkezi. 3 sene içinde bölgenin İsviçre’si olmuşlar. Demek ki gereği yapılırsa 30 yılda değil, 3 yılda da finans

merkezi oluşabiliyor. Bunun için 3 konu çok önemli. Birincisi teşvik. İkincisi vergi. Üçüncüsü ise yüzde 100 yabancı girişini kabul etmek. Bunlar ülkeyi uçurdu" diye konuştu.

Benzer bir modelin Türkiye'de de uygulanabileceğini anlatan Halisdemir, "Finans merkezi işi uzaya mekik göndermek değil. Biz de teşviklerle ve sıfır vergiyle uluslararası finans kuruluşlarını ülkemize çekebiliriz" dedi. Bugüne kadar yaklaşık 500 milyon liralık yatırım yaptıklarını kaydeden Halisdemir, "İstesek şimdiye kadar iç piyasada peynir ekmek gibi satış yapardık. Ancak biz bu merkezin hedefine ulaşması için bekliyoruz. Fuarda sadece Körfez'den talep topluyoruz. Satışı için projenin demlenmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İnistanbul Lokal

Nef ile stratejik bir birliktelik gerçekleştiren İş GYO, bu işbirliği kapsamında İstanbul Topkapı’da, eski Şişecam fabrikasının bulunduğu 80 dönümlük arsa üzerine 1.1 milyar TL’lik bir yatırım yapıyor. Bu dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala’nın ardından ikinci proje olan İnistanbul Lokal de fuarda ilk kez görücüye çıktı.  İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, konuyla ilgili olarak, “İş GYO olarak daha önce de birçok kez katıldığımız Cityscape fuarı bizim açımızdan yine oldukça verimli ve başarılı geçiyor. Topkapı bölgesindeki ikinci projemiz olan İnistanbul Lokal’i Dubai’de ilk kez tanıtıma çıkardık ve gördüğümüz ilgi bizi çok memnun ediyor. Fuar dönüşü, Eylül ayı içinde Türkiye’de de lansmanını yapacağız” dedi.

Babacan Premium

Babacan Yapı, Cityscape Global 2015 Fuarı’nda yeni projesi “Babacan Premium”u yabancı yatırımcı ile buluşturdu. Esenyurt’ta yapılmaya başlanan Babacan Premium projesi yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Babacan Yapı olarak bu yıl fuarda yeni projeleri Babacan Premium’u tanıtma fırsatı bulduklarını söyleyen Babacan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Projemizin ticari ve sosyal imkanları ile cazip fiyat olanaklarını yabancı yatırımcılara anlattık. Yepyeni projemiz Babacan Premium fuarda yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Bu başarının doğru lokasyon seçimimiz ve ihtiyaçlara uygun projeleri hayata geçirme politikamızın bir eseri olduğu görüşündeyiz. Yurtdışında düzenlenen fuarlara katılarak hem ülkemizin hem de Babacan Yapı markamızın tanıtımını yapıyoruz” dedi.

Toplam 1400 konuttan oluşan Babacan Premium’da 1+0’dan 3+1’e düz ve loft dairelere kadar geniş seçenekler sunuluyor. Eylül ayı başında inşasına başlanan projenin 1. Etabının Haziran 2018’de, 2. Etabının ise Eylül 2018’de teslim edilmesi hedefleniyor. 6 blok ve 2 etaptan meydana gelen projede ayrıca kapalı AVM ve cadde dükkanları dahil toplam 115 ticari ünite de yer alıyor.

Future Park

Cityscape Global Fuarı’nda Future Park projesi de yabancı yatırımcılar ile buluştu. Bulunduğu bölgenin tek karma projesi olan Future Park’ın otel, konut ve çarşı bölümleri için Arap yatırımcılar ile görüşmeler yapıldı. Haramidere’de 450 milyon liralık yatırım değeriyle hayata geçirilen Future Park projesi ile dikkatleri üzerine çeken Hiper Gayrimenkul’ün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç, konutların büyük çoğunluğunu yabancılara sattıklarını ifade ederek bu platformda yer almalarının önemine değindi.

Dubai’de beklentinin üzerinde bir yoğunlukla karşılaştıklarını belirten Hiper Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Genç satış hedeflerine ulaştıklarını belirterek, “Fuar süresince 15 otel odasının satışını gerçekleştirdik. Otelimiz şu an için yüzde 40 oranında doluluğa ulaştı. Konut bölümünde ise 20 adet satış gerçekleştirdik ve böylece elimizde yüzde 20’lik konut stoğu kaldı. Ayrıca 30 bin metrekare alana sahip çarşı bölümümüzün tümünü, otel projemizden de 60 odaya tekabül eden 5 katı satın almak isteyen büyük yatırımcılar ile görüşmelerimiz sürüyor. Sıcak satışlara ek olarak ticari ilişkileri geliştirme amacıyla geldiğimiz Cityscape fuarında Dubai’de proje geliştirme konusunda önemli ortaklık teklifleri aldık. Tüm bunları en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Westside

Beylikdüzü’nde yükselen Westside İstanbul’da şu ana kadar satışa çıkarılmayan doğal koru manzaralı 99 daire ve 80 işyeri Dubai Cityscape’te ilk kez tanıtıldı. Mes Turkuaz, Beyaz İnşaat, Mutlu İnşaat ve Mes Group ortak girişimiyle yükselen Westside İstanbul’da bazı blokların kaba inşaatı biterken, diğer blokların inşaatı da hızla ilerliyor. 15 bloktan oluşan Westside İstanbul’da, stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor.

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, 1155 daire ve 116 dükkandan oluşan Westside İstanbul’un pazarlamasında yeni bir döneme girdiklerini belirtti.  Bugüne kadar satışa çıkarmadıkları Beylikdüzü Korusu’na bakan en değerli daireler için Türkiye’nin yanı sıra Dubai’de de talep toplamaya başladıklarını anlatan Şahin şunları söyledi, “ Körfez ülke vatandaşlarının yatırımcı olarak yerli müşteriler kadar ilgi gösterdiği ve New İstanbul olarak adlandırılan Beylikdüzü; İstanbul’un en gözde ve en çok ilgili duyulan yatırım bölgesi konumundadır. Fuarda ‘da muaazam ilgi gören Westside İstanbul, yabancı yatırımcılar tarafından Beylikdüzü’nün en ilgi gören projesidir.”

Nlive Bahçeşehir

Özyurtlar İnşaat, Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015’te, Nlogo İstanbul, 1Coastal City, NCadde Agora ve Nlive Bahçeşehir projelerini tanıttı. Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, “Cityscape’te uluslararası yatırımcılara öncelikle İstanbul’u ve Esenyurt’u daha sonra da projelerimizi anlattık. Eylül ayında satışa çıkacak olan Nlive Bahçeşehir projemizi de ilk kez Cityscape’te tanıttık” dedi.

Bahçeşehir’de 21 katlı tek bloktan oluşan Nlive Bahçeşehir’de toplam 98 daire bulunuyor. 6 adet dükkanın da yer aldığı projede en küçük daireler 2+1’den başlarken, 3+1 ve 4+1 tipinde konutlar da  bulunuyor.

Queen Bomonti

Sinpaş GYO tarafından hayata geçirilen Queen Bomonti’de Cityscape 2015 Dubai Fuarı'nda tanıtıldı. Sinpaş GYO'nun Anthill Residence'e komşu konumda inşa edilen Queen Bomonti 18 bin 326 metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor. İstanbul lansmanının Ekim - Kasım ayında yapılması planlanan Queen Bomonti, Cityscape 2015 Dubai Fuarı'nda körfez yatırımcılarına özel satışa açıldı.

900 adet rezidansın yer aldığı Queen Bomonti projesi daha önce Bomonti Time Residence olarak tanıtılmıştı. 1+1, 2+1 ve 3+1 konut tiplerinin bulunduğu Queen Bomonti satılık daire büyüklükleri 85 ila 240 metrekare arasında değişiyor. Projede teslimlerin 2016 yılında yapılması öngörülüyor. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül’de düzenlenecek

CNR Emlak Fuarı 11-14 Eylül’de düzenlenecek

Suudi Prens Emlak Fuarı’na geliyor

Suudi Prens Emlak Fuarı’na geliyor

Tema İstanbul yeniden Emlak 2014’te

Tema İstanbul yeniden Emlak 2014’te

Terra Ataşehir’de dönüşüm avantajı

Terra Ataşehir’de dönüşüm avantajı

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR