
MIPIM Cannes 2014'de GYODER yabancı yatırımcılara projeleri anlattı
15 Mart 2014 / Emakwebtv
Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), dünya gayrimenkul sektörünün en önemli buluşma noktalarından Mipim 2014 Gayrimenkul Fuarı’nda düzenlediği özel oturumda yabancı yatırımcılarla Türkiye’deki iş ve yatırım fırsatlarını paylaştı.
GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur’un moderatörlüğünü yaptığı “Türkiye Gayrimenkul Piyasası Dinamikleri: Gelişmekte olan piyasalar içinde Türkiye’nin yeri” konulu panele Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok ve AECOM Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Giles Scott panelist olarak katıldı.
“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER”, Türkiye’yi ve gayrimenkul sektörünü uluslararası platformlarda da en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. GYODER, 11-14 Mart 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen ve yüzlerce sektör profesyonelini buluşturan dünyanın en büyük ve prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM’de düzenlediği oturumla, yabancı yatırımcıya Türkiye’deki yatırım fırsatlarını anlattı.
Türkiye Gayrimenkul Sektörü’ndeki gelişmelerin ve marka şehir İstanbul’un fırsatlarının paylaşıldığı ve değerlendirildiği “Türkiye Gayrimenkul Piyasası Dinamikleri: Gelişmekte olan piyasalar içinde Türkiye’nin yeri” konulu oturumun moderatörlüğünü GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur yaptı.
Panelde, Türkiye gayrimenkul sektörü dinamiklerini ve fırsatlarını yabancı yatırımcılar açısından ele aldıklarını belirten GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Sur, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün son 10 senesini değerlendirerek, önümüzdeki senelerde gayrimenkul sektörüyle ilgili beklentilerini dile getirdi. Sur, Türkiye’yi güvenli bir liman haline getirmenin, kentleri marka kentler haline çevirmenin ve yabancı yatırımcının ne beklediğini, ne görmek istediğini bilerek ona göre adım atmanın önemini vurgulayarak “bölgede ekonomik ve politik stabilite sağlandığı sürece, yabancının Türkiye’de daha fazla yatırım yapacağına inanıyorum” dedi.
Yabancı gözü ile Türkiye’nin cazip bir piyasa olduğunu belirten Dünyanın en köklü gayrimenkul yatırım şirketlerinden Tishman Speyer Genel Müdürü Nate Shanok, “Türkiye demografik temelleri, dinamik yapısı ve büyüme potansiyeli ile gayrimenkulün farklı segmentlerinde yatırım fırsatları sunan bir ülkedir” dedi.
Markalaşma sürecinde İstanbul’un sahip olduğu değerlere dayanarak neler yapılması gerektiğine dair önemli değerlendirmelerde bulunan AECOM Gayrimenkul Geliştirme Direktörü Giles Scott ise, şehirlerin markalaşma süreçlerini anlatarak İstanbul’un global şehirler içinde önemli bir konumda bulunduğunu belirtti.
Gayrimenkul Sektörü 16. Gayrimenkul Zirvesi'nde buluştu
Gayrimenkul sektörünün zirvesi için geri sayım
Konutta marka değerinin fiyata etkisi büyüyor
Sektörün zirvesi, 16'ıncı kez toplanıyor
GYODER'den çarpıcı araştırma: Konut alıcısının beklentisi değişti
GYODER'den Antalya mesajı: Şehir değil, marka gibi yönetilmeli
Gayrimenkulde Son 24 Saatte Neler Oldu? 14 Aralık 2017 Perşembe
Gelişen Kentler Zirvesi turizmin başkenti Antalya'da
Gayrimenkulde Son 24 Saatte Neler Oldu? 25 Nisan 2018 Çarşamba
İnşaat sektörü Beton İzmir'de buluştu