Hangi durumlarda konut kredisi verilmez?

Ev almaya karar verdiniz fakat peşin satın alamıyorsunuz. Konut kredisi başvurusu yaparak istediğiniz eve kredi ile sahip olabilirsiniz. Peki, konut kredisi çıkmazsa ne olur? Hangi durumlarda konut kredisi verilmez? Sizler için araştırdık...

Ev almaya karar verdiniz fakat peşin satın alamıyorsunuz. Konut kredisi başvurusu yaparak istediğiniz eve kredi ile sahip olabilirsiniz. Peki, konut kredisi çıkmazsa ne olur? Hangi durumlarda konut kredisi verilmez? Sizler için araştırdık...

Artan ev fiyatları konut alıcılarının bütçesini zorluyor. Bu durumda konut sahibi olmak isteyenler bütçelerine uygun faiz oranları ile konut kredisi kullanma yoluna gidiyor. Konut kredilerinin hangi durumlarda verilip verilemeyeceği banka kriterlerinde karşımıza çıkıyor. Peki, hangi durumlarda konut kredisi verilmez?  

Satın almak istediğiniz evin konumu, binanın yaşı, inşaatın tamamlanma süresi ve yüzdesi, yapı kullanım belgesi izni olup olmadığı ve buna benzer konular kredi kullanımında öne çıkıyor. Banka, vereceği krediye, eksper tarafından hazırlanan ekspertiz raporuna göre karar veriyor. Ekspertiz işlemleri için ise, banka kredi kullanmak isteyen kişiden, kredi kullanılacak evin tapu fotokopisini talep ediyor. Eksper, öncelikle tapuda yazan bilgiler ışığında evin kayıtlı olduğu tapu dairesinden tapu kayıtlarını sorguluyor. Evin üzerinde ipotek ya da şerh olup olmadığına bakılıyor. Eğer tapu üzerinde herhangi bir ipotel ya da şerh varsa kredi talebine olumsuz cevap veriliyor. 

Konut kredisi kaç günde çıkar? 

Bazı bankaların konut kredisi inceleme süresi 1 haftayı bulabiliyor. Bu durumda konut kredisi sonucu en az 1 haftada banka tarafından size bildirilir. Konut kredisi kaç günde çıkar sorunuzu 1 hafta olarak yanıtlıyoruz. 

Hangi durumlarda konut kredisi verilemez?

Satın almak istenen evin hasarlı olması da banka kredisini olumsuz etkiliyor. Hasarlı konuta kredi verilmiyor. Kredi kullanma aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için de deprem sigortasının yaptırılmış olması gerekiyor. DASK yapılmadan alım - satım gerçekleştirilemiyor. Kredi kullanılacak evin, kat mülkiyeti tapusu ya da kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi de banka tarafından isteniyor. İnşaatı tamamlanan yapıların ruhsat ve eklerine uygun olduğunu ve yapının kullanılmasında bir sakınca olmadığını göstermek amacıyla düzenleniyor. Kısaca, binaya elektrik, su, doğalgaz gibi aboneliklerin yaptırılabilmesi için bu belgeye ihtiyaç duyuluyor. Bu belge yok ise kredi kullanmak banka tarafından reddediliyor. 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri

Güncel Nisan 2019 Kira Artış Oranı/Zammı

İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?

Asgari ücretli konut kredisi alabilir mi?

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

EN ÇOK OKUNANLAR