Projelerdeki klorlu yüzme havuzları, içinde bitkilerin olduğu ve yüzülebilen ekolojik gölet ve havuzlara dönüşüyor
3 Ağustos 2012
Giderek büyüyen ve kalabalıklaşan emlak projeleri artık yeşil alan ve suyu da zorunlu hale getirdi. Artık neredeyse her projede yeşil alana toplam konut alanından daha fazla yer ayrılıyor.
Dilek Taş Aydın’ın Sabah Emlak&Mortgage’daki haberine göre, su konut projeleri başta olmak üzere gayrimenkul projelerinin vazgeçilmez unsurlarından biri oldu.
Sadece yüzme havuzları değil biyolojik göletler de neredeyse her markalı konut projesinde var. Projelerdeki su trendi eskiden sadece yüzme havuzları, süs havuzları ya da göletleriyle sağlanırken artık hayatın her alanında olduğu gibi ekolojik kavramı havuzlara da yansıdı. Artık konut projeleri içinde süs havuzu olarak yer alan ekolojik havuzlarda da yüzülebilecek.
Sinpaş Grubu gibi su temalı projeler yapan şirketlere ekolojik göletler yağan Cem Botanik'in ortaklarından Ayşe Şirin, doğal bir su ortamı yarattıkları göletlerin içinde yer alan bitkilerin suyu temizleyici görev üstlendiğini ve dev projelerin içinde yer alan göletleri artık yüzülebilir hale getirdiklerini kaydetti.
Şirin, Sinpaş'ın Lagün projesindeki dev göletin de içinde yüzülebildiğine dikkat çekerken "Artık klorlu havuzda yüzme devri sona erdi. Klor her açıdan zararlı. İnsana da kıyafetlere de zarar veriyor. Artık klorun yerine suyun içindeki bitkilerle doğal temizlik yapan ekolojik gölet ve havuz dönemi başladı. Su bitkileri ve kum filtreleriyle temizlik yapılıyor" dedi. Şirin, SAF Gayrimenkul tarafından yapılan Akasya Acıbadem projesinde de ekolojik bir gölete yer verileceğini söyledi.
Anadolu'ya suyu götürdü
Şirin, peyzaj ve ekolojik göletlerin artık sadece büyükşehirlerdeki konut projelerinde değil Anadolu'dan da ciddi talep aldığını söyledi. Şirin, Anadolu'da belediyelerin ve bu bölgede inşaat projeleri geliştiren şirketlerin sıklıkla tercih ettiğini belirtti.
Gaziantep Belediyesi'ne 5 bin 200 metrekarelik doğal bir gölet yaptıklarını söyleyen Şirin, Bursa'da Elazığ'da çeşitli projeler geliştirdiklerini, Erzurum'da ise bir otele kar toplama göleti yaptıklarını anlattı. Şirin, göletlerin doğal yöntemlerle temizlendiğini bu nedenle sadece kum filtrelerini değiştirmeye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek bakım maliyetlerinin metrekare başına 100 euroyu bulduğunu anlattı.
Barzani'nin bahçesini yaptı
Birçok ünlüye bahçe yaptıklarını anlatan Şirin, bugüne kadar yaptıkları en ilginç işin Kuzey Irak Devlet lideri Barzani'nin Erbil'deki evinin bahçesi olduğunu söyledi. İki yıl önce yaptıkları işte simetrik ağaçlar ve büyük heykellerle dev bahçeyi süslediklerini anlattı. Şirin 40 dönüme yakın arazi üzerinde yapılan saray bahçesi için iki yıl boyunca çalıştıklarını söyleyerek "Fidanlığa gelerek bitkileri seçtiler. En görkemli ve en büyük ağaçları tercih ettiler" dedi. Şirin, bunun yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan ve Katar gibi ülkelerdeki projelerle de temas halinde olduklarını, bu ülkelere de projeler geliştireceklerini anlattı.
Bitki hastanesi ve oteli var
Şirin, ev veya bahçede yetiştirilen bitkiler için bir bitki hastanesi ve oteli açtıklarını anlatan Şirin, "Çiçeği ya da ağacı zarar gören ya da kendisi bakamayanlar bize telefon ettiğinde ambulansla alıyoruz. Ziraat mühendislerimiz tarafından müdahalesi yapılarak saksısından çıkarıp bitki hastanesi denilen alandaki hasta yatağı adı verdiğimiz özel toprağa dikiyoruz. Burada kendine gelene kadar ilaçlanması, budaması yapılıyor. Bu, bitkinin ne kadar zarar gördüğüne bağlı olarak 1-2 ay zaman alabiliyor" dedi. Şirin, kurtarılamayacak durumda olan bitkileri de bitki morguna kaldırdıklarını söyleyerek "Çürüyen bitkileri de morga alıp onların doğaya geri dönüşümünü sağlıyoruz" diye konuştu. Şirin, bitki hastanesinin maliyetinin çiçek başına 5-10 lira olduğunu büyük ağaçlarda ise 15 TL'ye çıktığını anlattı.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde