
Hilton’u Haliç’e getiren Amplio Başkanı Alaeddin Babaoğlu, yine Haliç’te konut projesine hazırlanıyor
16 Mayıs 2012
25 yıldır 40 ülkede profesyonel olarak büyük ölçekli yatırımları yöneten Alaeddin Babaoğlu, Alman ortağı ile birlikte 100 milyon TL yatırım yaparak Hilton’u Haliç’e getirdi. Dünyada sadece 15 otelin sahip olduğu LEED Gold sertifikasını Haliç’deki ilk projesi olan Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel’e kazandıran Amplio, Haliç’te yatırımlara devam edecek. Şirket, Haliç’te kentsel dönüşüm projeleri kapsamında konut projelerine imza atmaya hazırlanıyor.
Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç’e yatırım yaparak doğru bir karar verdiğini, otelin doluluk oranlarının kısa sürede bu kararı teyit ettiğini ve yatırımlarının devam edeceğini belirterek yeni yatırımcıları Haliç’e davet ediyor.
“Haliç itibarını geri kazanıyor, Haliç’e inanıyoruz”
Alaeddin Babaoğlu Alman ortağı ile birlikte, özellikle Haliç bölgesine inanarak ve potansiyelini önceden görerek 100 milyon TL yatırım yaptı. Babaoğlu Amplio’nun yaklaşımını, “marka, kalite ve fark yaratmak” diyerek tanımlıyor ve ekliyor “2007 yılında Türkiye’de yatırım yapmaya karar verdik, şirketimizi kurduk ve arsa arayışlarımız sırasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile biraraya geldik. Başkan vizyoner yaklaşımı ile bu bölgenin kıymetini bize anlattı, teşvik etti ve ikna etti. Biz de hem yatırım yaptık hem de Hilton markasını getirdik. Bugün doğru karar verdiğimizi görebiliyoruz, zira otelimize ilgi ve doluluk oranları da bunu doğruluyor. Bu anlamda Beyoğlu Belediyesi’ne ve özellikle Ahmet Başkan’a teşekkür ediyoruz”.
Dönüşüm kapsamında Haliç’e konut yapacak
Alaeddin Babaoğlu, kentsel dönüşüm projeleriyle de ilgilendiklerini belirterek, "Mahalleler bazında konut projeleri yapacağız. Bunun için yine Haliç'te bir pilot bölge seçtik. Burada eski mahalle kültürünü yaşatacağız" dedi.
Babaoğlu, kentsel dönüşüm kanunuyla birlikte bu dönüşümün daha kolay hale geleceğini belirterek, "Haliç çok iyi gelişiyor. Milli Arşiv bitmek üzere, Emre Arolat'ın yaptığı kültür merkezi açılıyor, bir müze daha geliyor, üniversiteler yapılıyor ve ofis projeleri geliştiriliyor. Fakat Haliç'in dünyada bir benzeri daha yok. Biz mahalle ölçeğinde Haliç'in ruhuna uygun konutlar yapmak istiyoruz. 25 bin metrekarelik bir alanda proje yapacağız. İçinde sanat okulu, bakkal, kasap, manav, aktar, terzi ve kunduracı gibi eski tarz dükkânlar bulunacak. Güvenlik olacak ama düdüklü mahalle bekçileri güvenliği sağlayacak. Tam bir mahalle olacak" diye konuştu.
Dünyadaki en değerli 15 Otelden biri Haliç’te
Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel’ın açılmasıyla Arkitera Mimarlık 1.lik ödülü de aldıklarını belirten Babaoğlu, Amplio olarak hem bölge seçimi hem de projelere yaklaşım anlamında LEED sertifikasının çok büyük fark yarattığını dile getiriyor. Babaoğlu: “Dünyada sadece 15 otelin sahip olduğu LEED Gold sertifikası, doğa dostu, sosyal açıdan sorumlu, uyumlu ve çevreye saygılı yaşam alanı tasarlamak demektir. Amplio’nun tüm projelere yaklaşımı bu duyarlılıktadır, Haliç bölgesine bu anlayış ile yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Bu bölgeye yatırım yaparken geleneksel mahalle kültürünü modern bir altyapı ile yaşatacaklarını belirten Babaoğlu, “Hilton gibi bir markayı bölgeye getirmiş olmamız, bölgenin gelişimine çok büyük katkı sağladı ve yeni yatırımların önünü açtık” dedi.
Noter Vekalet Ücreti 2021 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2021'e kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı
İmar Barışı Bağımsız Bölüm sayısı, kat mülkiyeti ve bölüm listesi nedir? sorularının detaylı cevapları bu yazımızda!
Konut yatırımının avantajlı ülkesi Karadağ’a yatırıma çağırıyor
Hızla gelişen turizm ve konut yatırımları, oturum izni, AB üyeliği süreci gibi avantajlarla kısa sürede Türkiyeli konut yatırımcılarının da gözdesi olan Karadağ’ın (Montenegro) fırsatlarını Maya Montenegro Ceo’sı Gani Uğur Bozel anlattı.
Uygulama İmar Planı Nedir?
Uygulama imar planı ve Uygulama imar planı ölçeği nedir? Planlar hangi ölçeklerde yapılır? Detaylar bu yazımızda!
Türkiye’de güneş enerjisi ile elektriğini üreten binalar nerelerde?
Yenilenebilir enerji kaynakları içerisinde oldukça önemli bir yere sahip olan güneş enerjisi teknolojisinin kullanımı dünya genelindeki kadar olmasa da Türkiye’de de artıyor. Peki Türkiye’de güneş enerjisi ile kendi elektriğini üreten binalar hangileri de
Bilecik Bozüyük Toki Alt Gelir Grubu kura çekilişi ne zaman?
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen Bilecik Bozüyük Toki Alt Gelir Grubu kura çekilişi ne zaman? İşte yanıtı...
Sümela Manastırı Efsanesi
Dünyanın en eski ve en önemli tarihi manastırlarından biri olan, halk arasında Meryem Ana Manastırı olarak bilinen Sümela Manastırı Efsanesi nedir? İşte yanıtı...
Propa Plaza'da doluluk oranı yüzde 95'e çıktı
Propa İnşaat'ın A Plus ofis projesi Propa Plaza'da doluluk oranı yüzde 95'e ulaştı.
Panorama Plus teslim tarihi?
Kaba inşaatı beklenildiğinden kısa sürede tamamlanan Panorama Plus Eskişehir'de çalışmalar hızla devam ediyor. Peki Panorama Plus teslim tarihi ne zaman?