ErP sistemli ürünler 2015’te Avrupa’da, 2017’de ise Türkiye’de piyasaya girmesi planlanıyor
25 Nisan 2014 / Emlakwebtv
İklimlendirme sektöründe tasarrufu ve verimliliği ön plana çıkaracak olan ErP sistemli ürünler 2015’te Avrupa’da, 2017’de ise Türkiye’de piyasaya girmesi planlanıyor. Sektöründe daima ilklerin öncüsü olarak gazlı termosifon, şofben, duvar tipi kat kaloriferi ve kombinin mucidi Vaillant ise, ErP sistemi üzerine Avrupa’da edindiği deneyimlerle Türkiye pazarında öncü olacak.
Enerji tasarrufunun hayatımızdaki önemi günden güne artıyor. Buna bağlı olarak enerji kullanımlarımızı düzenleyen yasalar da enerji verimliliği daha yüksek ürünlerin kullanımını teşvik edecek şekilde değiştiriliyor. Enerji tüketen cihaz ve sistemlerde verimliliği ve tasarrufu artırmanın yanı sıra tüketicilerin şeffaf bir şekilde bilgi almasını hedefleyen ErP düzenlemesi ile kombi, klima ve ısı pompaları gibi cihazlarda büyük bir dönüşümün yaşanması hedefleniyor.
En geç 2017’de Türkiye pazarına girecek
Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen ve Vaillant’ın ana sponsorlarından biri olduğu EKODesign Konferansı 2014’e konuşmacı olarak katılan Vaillant Group Strateji Direktörü Dr. Patrick Metzler, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi beyaz eşyalarda enerji verimliliğini temsil eden A, A+,B.C… gibi enerji sınıfı etiketlerinin ErP düzenlemesi ile iklimlendirme sektöründeki cihazlarda da uygulanmaya başlayacağını söyledi.
Enerji tasarrufu konusundaki duyarlılığın her geçen gün arttığına dikkat çeken Metzler “Cihazların üzerinde yer alan verimlilik etiketleri sayesinde tüketiciler daha bilinçli tercihler yapma imkanı bulacaklar. Beyaz eşya sektöründeki uygulamalardan farklı olarak ısıtma, soğutma ve sıcak su sistemlerinde kullanılacak her bir cihaz için ayrı ayrı etiketler bulunacak ve sistem bu işin uzmanı partnerlerimiz tarafından hesaplanarak ayrıca etiketlenecek” dedi.
Tasarrufu ön plana çıkaracak olan ErP sistemli ürünlerin en geç 2015’te Avrupa’da, 2017’de ise Türkiye’de piyasaya sürüleceğini belirten Metzler, “Vaillant olarak Enerji tasarrufu ve verimliliği sağlayan ErP sistemli ürünler üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. ErP etiketli Vaillant ürünleri ilk olarak Avrupa’da piyasaya sürülecek. Burada kazandığımız deneyimler ve Vaillant’ın 140 yıllık tecrübesiyle Türkiye’de bu konuda öncü ve lider olacağız. ” dedi.
Metzler, enerji verimliliğinde sadece tek bir cihaza odaklanmak yerine tüm sistemi göz önünde bulundurmak gerektiğini ifade ederek, “İş ortaklarımızı bu konuda tüketicilerimize danışmanlık hizmeti verecek şekilde yeniden yapılandırıyoruz” diye konuştu.
'En kötü plan bile plansızlıktan iyidir'
Ağaoğlu Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, "En kötü plan bile plansızlık'tan iyidir" diyerek, plan iptal davalarını açanları eleştirdi
Babaeski Belediye Başkanlığından satılık arsa
Mülkiyeti Babaeski Belediyesi adına kayıtlı olan 1 adet arsa 6 Haziran 2017 tarihinde satışa çıkıyor
TOKİ Keşan Konutları ne zaman teslim edilecek?
TOKİ Keşan Konutları ne zaman teslim edilecek? İşte yanıtı.
Ankara’nın Elmadağ’ında dönüşüme start verildi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Elmadağ belediyesi bugün imzalayacakları protokol ile 2 Bin 772 konutun dönüşümüne başlanıyor.
Zin D Diamond fiyatları
Zin D Yatırım tarafından hayata geçirilen Zin D Diamond fiyatları 433 bin 125 TL'den başlıyor
Okul binası yapmanın inşaat maliyeti ne kadar?
Bir okul binası yapmanın ne kadara mal olacağını hesapladık. Okul binası inşaat maliyeti ne kadardır, nasıl hesaplanır? bu yazımızda!
Helmann Royalport, Yurt İçi Ve Yurt Dışından Yoğun Talep Aldı
Helmann'ın Antalya merkezli, modern ve yenilikçi konut konusunda uzmanlaşmış yeni projesi RoyalPort'taki dairelerin yüzde 90'ı satışa çıktıktan sonra 3 ay gibi kısa sürede yeni sahiplerini buldu
Montenegro’da Ev Almak İsteyenlere Simülasyon VR Deneyimi
Covid 19 pek çok sektörde iş yapış biçimlerini kökten değiştirdi. Emlak sektörü de bu değişimden etkilendi. Son yıllarda emlak sektörünün tartışmalı konusu olan VR gözlükler pandemi ile birlikte yeniden gündeme geldi.
Tahincioğlu’ndan gayrimenkul sektöründe bir ilk: Multi Evler
Tahincioğlu Multi Evler’i, ‘Akıllı Yatırım ve Ödeme Modeli’ni ve yeni kurulan hizmet şirketleri Özcan Tahincioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı
Ormanköy’ün açık hava çarşı mağazaları için ön talep başladı
Anadolu Yakası’nın Bağdat Caddesi’nden sonra ikinci önemli caddesi olan Alemdağ Caddesi’nde ilk planlı cadde mağaza ve dükkanları ön talep başladı. Toplu ulaşım ağlarının tam ortasında yer alması nedeniyle bölgenin cazibe merkezi olan projede, cadde üzeri