
Hizmete girdiği günden bugüne Ordu'nun Gülyalı ilçesi başta olmak üzere çevre bölgelerde arsa fiyatlarının yükselmesine yol açan Ordu-Giresun Havalimanı'nın taşınmazlar üzerindeki etkisi sürüyor. İlçede metrekare fiyatlarının 1.500 TL'ye kadar çıktığı bel
Yaklaşık 3 yıl önce hizmete alınan ve bugüne dek 2.5 milyon kişinin yararlandığı Ordu-Giresun Havalimanı'nın bölge ilçelerdeki arsa fiyatları üzerindeki etkisi devam ediyor. Uzmanların tüm uyarılarına ve önlemlerine karşın makul ve rasyonel değerlenme seviyesinin üzerine çıkan bölgelerin baında ise Ordu'nun Gülyalı ilçesi geliyor. Gülyalı'da metrekare fiyatlarının 1.500 TL'ye kadar çıktığı iddia ediliyor
Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk hava pistini barındıran Ordu-Giresun Havalimanı'nın gayrimenkul fiyatları üzerindeki etkisi devam ediyor. Hizmete girdiği ilk günden bu yana taşınmaz bedelleri üzerinde yukarı yönlü baskıya yol açan dev yatırım, özellikle Ordu'nun Gülyalı ilçesinde arsa fiyatlarının beklenmedik şekilde yükselmesine yol açtı. Havalimanı yatırımı öncesinde metrekare fiyatlarının maksimum 250 TL olarak ölçüldüğü bölgede bugünkü satış bedelleri 1.250 TL ile 1.500 TL arasında değişen düzeye ulaştı.
Gerek bölge üzerinde çalışma gösteren gayrimenkul değerleme şirketleri gerekse yerel yönetimlerin uyarılarına karşın bölgedeki taşınmaz bedelleri havalimanı yatırımının etkisiyle aşırı bir şişmeye yol açtı. 3 yıl önce metrekareki en fazla 200 TL'den alıcı bulan merkezlerde yaşanan şişme sebebiyle, alım yapmak isteyen yatırımcılar da bekleme haline geçti. Uzmanlar özellikle turistik tesis yatırımları ve gayrimenkul alımlarında bekler-gör politikasının uygulanmaya başladığına dikkat çekiyor.
Geçen yıl arsanın metrekare fiyatlarının 1.000 TL civarında olduğunu ancak bugün metrekare fiyatlarının minimum 1.250 TL düzeyine ulaştığını söyleyen Ordu Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, "Kimi yerlerde 1.500, hatta arazi durumuna göre 2.000 TL'den satışlar oluyor. Hali hazırda bir dönüm araziyi 1.5 milyon, hatta 2 milyon TL'den aşağıya almak mümkün değil." ifadelerini kullandı. Talip Şen, yükselişe karşın satışın mümkün olmayacak düzeye ulaştığını çünkü arazi sahiplerinin havalimanı ile birlikte Ordu Gülyalı ilçesinin gelişim ve değerlenme düzeyinin artacağı yönünde inanç sahibi olduklarını vurgulayarak: "Ancak satış yok. Arazi sahipleri ile satıcılar ortak bir noktada bir araya gelemiyorlar." şeklinde konuştu.
Türkiye'nin mega projeleri hakkında son haberlere ulaşmak için tıklayın...
Türkiye'nin ve Avrupa'nın deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, komşu ilçelerde arsa fiyatlarının büyük bir hızla artmasına neden oldu. Özellikle Gülyalı ilçesinde yaşanan artış, yatırımcıların temkinli bir politika uygulamasına yol açtı.
1 dönüm için 1 milyon TL isteyen var
Yaşanan fiyat artışının İstanbul'un en önemli merkezlerini geride bıraktığı vurgulanırken, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, özellikle ana yol kenarı ve havalimanını kuşbakışı gören yerlerde önemli fiyat hareketliliğinin yaşandığına dikkat çekti. Talip Şen, 1 dönümlük arsa için 1 milyon TL isteyen vatandaşların bulunduğunu belirterek:
"Fiyatlar çok yükseldi. 1 dönüm arsa için istenen bedel 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında değişiyor. Bir çok vatandaş fiyatların daha da artacağı beklentisiyle arazisini satmıyor..." ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı'ndan açıklama: Değerinin çok üstünde
Ordu-Giresun Havalimanı'nın faaliyet geçmesi ile birlikte arazi fiyatlarında yaşanan artışın değerinin çok üstünde bir seviyeye ulaştığını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yatırımcılara arazi göstermekte zorlandıkları bilgisini verdi. Yılmaz, arazi fiyatlarının kimi yerlerde gerçek değerinin 400 kat üzerinde bulunduğunu vurgulayarak:
"Çok sayıda yatırımcı hem Gülyalı Belediyesi'ne hem de Büyükşehir Belediyesi'ne çok sayıda başvuru yapıldı. Ancak vatandaşlarımız arazilerini satmaya yanaşmıyor. Bu nedenle yatırımcılara yer göstermekte zorlanıyoruz..." ifadelerini kullandı.
Arazi sahiplerine çağrıda bulunan Yılmaz, her şeyin bir bedeli olduğunu ve Gülyalı ilçesinde yaşanan fiyat artışının reel düzeyi yakalama zorunluluğu bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Kuzey Marmara Otoyolu'nda hedef 2020
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun bütünüyle 2020 yılında hizmete açılacağını söyledi
Fuzul Ev nedir? Fuzul Ev Sistemi Nedir Detaylı Bilgiler
FuzulEv Sistemi nedir nasıl çalışır sorularının detaylı yanıtları! Fuzul ev hakkındaki yorumlar, çekilişler nasıl yapılır? hepsi bu yazıda!
İstinat duvarı nedir, nasıl yapılır?
İstinat duvarı nedir, nasıl yapılır? İstinat duvarı türleri nelerdir? İstinat duvarı hesabı yapılırken nelere dikkat edilmelidir? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Taş ev nasıl yapılır?
Gerek görünüşleri gerekse sağladığı avantajlar ile herkesin hayalini kurduğu taş evler nasıl yapılır? Taş ev yapımı, taş ev modelleri, fiyatları ve maliyetlerini sizler için derledik...
Dikran Masis Kimdir?
Ermeni asıllı Dikran Masis Eskidji Müzayede Şirketi'nin sahibi ve Türkiye'nin önemli emlakçılarından biridir. Mal varlıkları nelerdir, nasıl zengin olmuştur bu yazıda!
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Deprem uzmanları araştırdı: 99 Depremi tahmin edilebilir miydi?
Stanford ve Boğaziçi Üniversitelerinden bilim insanları büyük depremlerin öncü sarsıntılar aracılığıyla önceden tahmin edilebilirliği sorusunu yanıtlamayı denedi. Araştırmada 1999 Izmit Depremi masaya yatırıldı
Ordu-Giresun Havalimanı'ndan şişme fiyatlar doğdu
Hizmete girdiği günden bugüne Ordu'nun Gülyalı ilçesi başta olmak üzere çevre bölgelerde arsa fiyatlarının yükselmesine yol açan Ordu-Giresun Havalimanı'nın taşınmazlar üzerindeki etkisi sürüyor. İlçede metrekare fiyatlarının 1.500 TL'ye kadar çıktığı bel
Bursa Kentsel Dönüşüm zirvesi 7 Şubat'ta
Bursa Kentsel Dönüşüm Zirvesi 7 Şubat'ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Kanal İstanbul Banu Evleri Ispartakule'nin yanından geçecek
Banu Evleri Ispartakule 2 projesinden Kanal İstanbul'a 10 dakikalık yürüyüş ile ulaşılabilecek