Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

Emlak Konut ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Riva arazisinde Yılmaz İnşaat tarafından hayata geçirilecek Düşler Vadisi Riva projesi kamuoyuna tanıtıldı

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

Galatasaray'ın Riva arazisinde Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilecek Düşler Vadisi Riva düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Doğa dostu olarak tasarlanan projede villa fiyatları kısa bir süre için 1 milyon 69 bin TL olarak belirlendi. Düşler Vadisi Riva'nın ilk etabının 36 ayda tamamlanması planlanıyor. 

2.8 milyar TL'lik yatırım

Yılmaz İnşaat tarafından hayata geçirilecek Düşler Vadisi Riva, toplamda 2.8 milyar TL'lik yatırım değerine sahip olacak. 862 bin 362 metrekarelik arsa üzerinde ve bölgenin doğal dokusunu koruyacak biçimde inşa edilecek Düşler Vadisi Riva Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Keleş, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz’ın katılımlarıyla kamuoyuna tanıtıldı. 

 

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

 

Düşler Vadisi Riva hakkında kim ne dedi?

Keleş: "Bölgeye değer kazandıracak proje"

Emlak Konut ve Galatasaray arasındaki protokolün 2017 yılında imzalandığını söyleyen Emlak Konut Başkanı Ertan Keleş: "Proje 1 milyon 157 bin metrekarelik alan üzerinde gerçekleşecek olup, yaklaşık 207 bin metrekarelik kısmı özel orman alanı olacak. Bu bölgede doğal yaşamı ve doğal mimariyi öne çıkartan çok önemli bir çalışma gerçekleştirdik Emlak Konut GYO olarak projenin Riva bölgesine değer kazandıracağını söyleyebiliriz" dedi. 

 

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

 

Cengiz: "Türk spor tarihinde bir ilk"

Galatasaray Kulübünün tarihte ilk kez bir arsa üzerinden kazanç elde eden spor kulübü kimliğini Riva projesiyle kazandığını söyleyen Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz: "Hem devlet hem Galatasaray yararlanıyor. Onların payı yüzde 20, bizim yüzde 80. Burası çok değerli bir arazi. Burada müthiş bir yerleşim var. Bu arazide hedeflerimizden birisi de; burada Galatasaray ilkokulunun olmasıdır. Bu konuda devlet olumlu yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Başkanı Riva ve Florya anlaşmaları hakkında ne dedi? Ayrıntılar için Mustafa Cengiz'den Florya ve Riva açıklaması konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Yılmaz: "Doğal yaşamın gerektirdiği tüm unsurlar"

Projenin 45 yıllık deneyime sahip Yılmaz İnşaat'in deneyimiyle hayata geçirileceğini ve bölgenin gelişimine de örnek teşkil edeceğini söyleyen Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz: "İhale sürecinden bugüne üzerinde titizlikle çalıştığımız ve bugün sizlere sunduğumuz projemizle bölgenin doğal karakterine bağlı kalmayı esas aldık. Bu anlamda arazinin doğal vadi yapısına uygun şekilde konumlandırdığımız villaları, yatay bir düzlemde tasarladık. Toplam 2.8 milyar TL’lik yatırımla hayat bulacak Düşler Vadisi Riva projemiz ile doğal yaşamın gerektirdiği birçok unsuru projemize entegre ettik. " ifadelerini kullandı

 

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

 

Düşler Vadisi Riva'da daire seçenekleri

İlk etabında 509 villanın inşa edileceği projede seçenekler 152 metrekare ile 396 metrekare arasında farklılık gösterecek. Villaların yer aldığı projede  geniş ve ferah kullanım araçları bulunacak. 

Avantajlar lansman öncesinde başlamıştı

Galatasaray'ın Riva arazisinin ihalesini kazanan Yılmaz İnşaat tarafından geliştirilen Düşler Vadisi Riva daireleri satışa sunuldu. Projede lansman öncesi avantajlar da yatırımcılarını bekliyor. 

Düşler Vadisi Riva Projesi'nde 1.1 milyon TL'den başlayan fiyatlar

Riva'nın doğal yapısını koruma ilkesi ile inşa edilecek proje, toplamda 869 bin 362 metrekarelik arsa üzerinde inşa edilecek. DOğa dostu bir villa projesi olarak tasarlanan yatırımda daire fiyatları ise 1 milyon 100 bin TL'den başlayacak.

 

Düşler Vadisi Riva'da satışlar başladı

 

İlk etapta 509 villa

Düşler Vadisi Riva'nın ilk etabında 509 villa inşa edilecek. Büyüklükleri 152 metrekare ile 396 metrekare arasında değişecek villalar her şeyi içinde teslim edilecek. Projenin bütününün 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. Diğer taraftan yatırıma 1.150 dönümlük alan içinde park ve özel orman alanlarının yanı sıra su kaynakları da eşlik edecek. 

Projenin ismi belli oldu: Düşler Vadisi Riva

Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile ihalesi gerçekleştirilen Riva arsasında geliştirilecek projenin ismi belli oldu. Düşler Vadisi Riva ismini taşıyacak projede ön talep süreci de başladı.

 

Düşler Vadisi Riva'da satışlar başladı

 

Düşler Vadisi Riva'da ön talep dönemi başladı

Düşler Vadisi Riva İstanbul ismiyle çok özel ve özlenen bir villa projesi hayata geçireceklerini söyleyen Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, proje içinde park ve özel orman alanı ile birlikte toplam 1.150 dönümlük alanda hayata geçirlecek projenin içinden doğal su kaynaklarının aktığını söyledi. Yılmaz, doğal su alanlarının proje ile bütünleşeceğini ve arazinin en alt kotunda da bir göl planladıklarını vurgulayarak:

"Bu doğal su alanlarını projeyle bütünleştiriyor ve arazinin en alt kotunda da bir göl planlıyoruz. Arazideki doğal sular, o gölete akacak. Projeyi geliştirirken doğayla iç içe bir konseptte ve yatay bir düzlemde olmasına büyük özen gösterdik. Mimarisinden donatılarına, en ince ayrıntısına kadar hassasiyetle geliştirdiğimiz projemizin konseptini kapsayacak bir isim belirledik. “Düşler Vadisi” Riva - İstanbul ismiyle lanse edeceğimiz projemizde ön talep toplama dönemini de başlattık" ifadelerini kullandı.

Emlak Konut'ta yeni görev dağılımı... Ayrıntılar için Emlak Konut Yönetimi konulu haberimizi inceleyebilirsiniz.

Riva'da geri sayım başladı

Emlak Konut ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile satışı gerçekleştirilen Riva arazisinde Yılmaz İnşaat tarafından hayata geçirilecek projede satışlar için geri sayım başladı. Doğa dostu bir üslup ile hayata geçirilecek projede ön talep sürecinin kısa bir süre sonra başlayacak. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, ön talep sürecinin önümüzdeki aylarda başlayacağını ve ön satışların gerçekleştirileceğini söyledi. Hakan yılmaz, lansman dönemindeki fiyatların ise metrekaresi 7 bin TL'den başlayacağına dikkat çekti. 3 yıl içinde inşası planlanan Riva'nın ilk etabında 500 villanın inşa edilecek, Projed 160 metrekare genişliğinde 2+1 tipi villalar da yer alacak. 

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

Riva'ya 1.500 villa

Emlak Konut tarafından gerçekleştirilen Riva arsa ihalesini kazanan Yılmaz İnşaat, yeni projesi için çalışmalarının sonuna geldi. Toplamda 869 bin 362 metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek proje kapsamında toplam 1.500 adet villa inşa edilecek. 1.150 dönüm alan üzerinde geliştirilen proje arsa bedeli hariç 2 milyar TL'lik bölgesel bir yatırımı temsil ediyor. Galatasaray'ın Riva arazisinde örnek bir çalışmaya imza attıklarını ve bu bölgenin İstanbul'un hızla gelişen yeni aksı üzerinde bulunduğunu vurgulayan Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz: "Bu bölge İstanbul’un hızla gelişen yeni aksı üzerinde büyük önem arz ediyor. Bu özel projemizde Baraka Mimarlık ile çalışıyoruz. Projeyi geliştirirken doğayla iç içe bir konseptte ve yatay bir düzlemde olmasına büyük özen gösterdik. Çevreyle uyum içinde tasarladığımız projemiz az katlı ekolojik bir donatıya sahip olacak." ifadelerini kullandı. 

Doğanın asli niteliği bozulmayacak

Hakan Yılmaz, riva projesinin esas özelliğinin ekolojik bir nitelik taşıması olduğunu ve yapılan planlamada doğanın asal niteliklerinin bozulmadığını söyledi. Arsanın bir vadi şeklinde bulunduğunu ve içinde doğal suların yer aldığına da dikkat çeken Yılmaz: "Biz oradaki doğal sulara dokunmadık. Arazinin en alt kotunda da bir göl yapıyoruz. Arazideki doğal sular, o gölete akacak. Burada yenilenebilir enerji sistemleri de yer alacak. 1150 dönüm alanın içerisinde 70 dönüm park olacak. Yine içerisinde 200 dönüm özel ormanımız olacak. Orman içinde aktivite ve rekreasyon alanları tasarlıyoruz. Türkiye’de bu tür parklar var ancak doğayla iç içe olan bu büyüklükte yok. Yakın zamanda projenin tüm detayları belli olacak. " ifadelerini kullandı. 

 

Düşler Vadisi Riva'da ilk etap 36 ayda tamamlanacak

 

İstanbul konut yatırımları hakkında bilgi almak için İstanbul Konut Projeleri başlıklı haberimizi inceleyebilirsiniz

Özel eğitim kurumu ile görüşmeler sürüyor

Hakan Yılmaz, proje bünyesinde bir devlet okulunun hizmet vereceğini, diğer taraftan da büyük bir eğitim kurumu ile de görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Ayrıcalıklı bir yaşam hedeflediklerini belirten Yılmaz: "Aileler kreşten üniversiteye kadar eğitim alabilecek. Yine projede hizmet verecek kliniklerimiz olacak" şeklinde konuştu

Riva'da satışlar yakında başlayacak

Satışlar Emlak Konut GYO ile Galatasaray Futbol Kulübü arasında imzalanan protokol ile ihale edilen Riva arazisi üzerinde hayata geçirilecek projeyle ilgili takvim netleşiyor. Bugün Emlak Konut GYO'nun 2017 mali rakamları ve 2018 yılı hedeflerine ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Riva projesinde satışların 2018 yılının Temmuz ya da Ağustos ayında başlayacağını duyurdu. Orta üstü gelir grubunun alımına yönelik olarak geliştirilecek projede az katlı ve müstakil yapılara yer verilecek. Konut metrekare fiyatları ise 7 bin TL seviyesinde gerçekleştirilecek

Yılmaz İnşaat Taah. A.Ş. kazanmıştı

Emlak Konut'un 2017 yılı içinde gerçekleştirdiği en önemli ihalelerden biri olan Galatasaray Riva Arsası, Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş kazanmıştı. Normal oturumlarda ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret A.Ş ile KLV İNşaat A.Ş. İş Ortaklığı'nın belirlenen sürede sözleşme imzalamaması sebebiyle Yılmaz İnşaat tarafından üstlenilmişti . İmzalanan protokol kapsamında da ihaleye konu satış bedelinin yüzde 80'lik kısmı Galatasaray'ın yüzde 20'lik kısmı ise Emlak Konut GYO'ya kaldı. Yılmaz İnşaat'ın yaptığı teklifin 3.8 milyar TL olduğu göz önünde tutulursa Emlak Konut'a taahhüt edilen 952 milyon TL'den Galatasaray'a 761.6, Emlak Konut'a ise 190 milyon 400 bin TL kalmıştı. 

 

Riva projesinde satışlar 2018 yazında satışa sunulacak

 

FEMA-KLV'nin çekilmesiyle gelir düştü

Gerçekleştirilen ihalede FEMA-KLV İş ORtaklığı'nın çekilme gerekçesi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleşitrilen düzenleme ve imar planı değişikliği olarak gösterildi. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ihale konusu iş yönünden emsale esas inşaat alanının imar değişikliği ile ciddi bir düşüş yaşandığı ve bu düşüşün ise 50 bin metrekare olduğu dile getirildi.  FEMA-KLV iş ortaklığının sunduğu teklif geçerli olsaydı Galatasaray'a kalacak miktar da 942 milyon 400 bin TL olarak gerçekleşecekti. Bununla birlikte yeni kalan miktar 761 milyon 600 bin TL'ye düşmüş oldu. 

Emlak Konut'tan Riva'ya eko-köy projesi

Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında imzalanan protokol ile 2017 yılında ihalesine çıkılan Riva arazisinde hayata geçirilecek projedeki konutların satışına Temmuz ya da Ağustos aylarında başlanacak. Toplamda 869 bin 522 metrekarelik araziye sahip olacak olan ve bir eko-köy konsepti olarak inşa edilecek projede bir de özel orman bulunacak. Ekolojik ve sürdürülebilir mimari yaklaşımlarla inşa edilmesi beklenen Riva projesindeki bu ormanlık alanın toplamda 206 bin 497 metrekarelik bir alana yayılması planlanıyor. 

Firma Bilgisi: Yılmaz Inşaat

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR