AFAD Başkanlığı, Van merkezde konut talep, taahhütname alma ve borçlandırma süresini, vatandaşın mağdur olmaması için 19 Temmuz 2012 tarihine kadar uzattı
30 Haziran 2012
AFAD Başkanlığı, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinden yaşanan depremlerden sonra yaptığı kesin hasar tespit listelerinin askıya çıkarılmasının ardından 30 Nisan itibariyle Van merkez mahalleleri, merkeze bağlı Erçek ve Bostaniçi beldeleri ile Edremit ilçesi ve bağlı köyleri için 28 Haziran'a kadar belirttiği konut talep, taahhütname alma ve borçlandırma süresi dün itibarıyla sona erdi. Sabah Emlak’ta yer alan İHA’nın haberine göre, Müracaat süresinin dün sona ermesinin ardından bugün yetkililer, halen il dışında bulunan veya değişik sebeplerle bugüne kadar başvuruda bulunamayan vatandaşların mağdur olmamaları için süreyi 19 Temmuz 2012 tarihine kadar uzattıklarını açıkladılar. Müracaat süresinin ardından komisyon tarafından hak sahibi olabilen vatandaşların isimlerini açıklayacaklarını dile getiren yetkililer, listelerin asılmasının ardından 15 günlük bir itiraz süresinin başlayacağını kaydettiler. Yetkililer, itiraz süresinin ardından da kesin listelerin açıklanarak hak sahibi olan vatandaşların belirleneceğini söylediler.
Vatandaşların, müracaatlarını son güne bırakmamasını da isteyen yetkililer, hak sahiplerinin en kısa zamanda evraklarını hazırlayarak müracaat bürolarına teslim etmelerini istedi.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı'nın Van'ın Edremit ilçesi ile Bostaniçi beldesi, Sıhke Göle, Kalecik ve Kevinli köyünde 10 bin 443 adet ve Erciş ilçesinde de 4 bin 880 konut olmak üzere toplam 15 bin 323 kalıcı konut yaptırdığı ve büyük bir bölümünün tamamlanma aşamasına gelen konutlar için yapılan başvurunun ise 12 bin civarında olduğunu ifade edildi.
Kendisine konut tahsis edildikten sonra almaktan vazgeçenler hakkında cezai işlem de uygulanacağını dile getiren yetkililer, cezanın miktarını ise Maliye Bakanlığı tarafından her yıl değiştiğini söylediler. Yetkililer, yaşanan depremin ardından Türkiye İş Kurumu aracılığıyla Van'da AFAD adına 6 bin civarında kişinin çalıştığını da anlattılar.
2019 İstanbul Forum Akvaryum Güncel Giriş Ücreti Fiyatları
Bayrampaşa'da yer alan güncel İstanbul Forum Akvaryum giriş ücreti ve bilet fiyatları! Bayrampaşa Akvaryum Forum yıllık üyelik, ortak biletler, okul gezisi fiyatları bu sayfada detaylarıyla birlikte sizler için hazırlandı!
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
29 Ekim 2013’te büyük bir törenle 16.3 kilometrelik bölümü açılan Marmaray’ın 63 kilometrelik diğer bölümünde ise yapım çalışmaları devam ediyor. Hali hazırda ulaşımı sağlayan ve ileride daha da genişleyecek Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri nası
Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları: Yüzde 2'nin altına düşüş sürüyor
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Kuveyt Türk ve katılım bankalarının anlaşmalı firmalardan konut alan bireysel kullanıcılara 0.98'lik faiz teklifinin dışında kalan bankaların tekliflerinde önemli düşüşler yaşanıyor
Veraset ilamı noter ücreti
Mirasçılık belgesi olan veraset ilamı için notere ne kadar ücret ödenir? İşte veraset ilamı noter ücreti...
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Yabancıya satışta olumlu rüzgar sürüyor
Yabancı ülke vatandaşları Ocak ayında Türkiye'den 3 bin 168 konut satın aldı. Böylelikle 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 81.9 oranında artış kaydedilmiş oldu.
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
Kapadokya'da toplu yıkım
Nevşehir Göreme'de peribacalarına bitişik halde inşa edilen otel inşaatının Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca durdurulmasının ardından yeni kaçak binalara yönelik yıkım işlemleri de hız kazandı
İnşaat cirolarında son durum: Düşüş sürüyor
İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Aralık 2018'de bir önceki aya kıyasla yüzde 0.9 oranında düştü
Noter Vekalet Ücreti 2018 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2019' kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!