'Yeni İpek Yolu'nun fırsatları MIPIM'de yabancı yatırımcılara anlatılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin açılış konuşmasını gerçekleştirdiği “İpek Yolu: Türkiye’den Dünyaya Açılan Kapı” oturumda İpek Yolu coğrafyasındaki yeni yatırım fırsatları uluslararası yatırımcılara anlatılıyor

'Yeni İpek Yolu'nun fırsatları MIPIM'de yabancı yatırımcılara anlatılıyor


Alkaş'ın Türkiye temsilcisi olduğu dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM 2018, kendi alanında dünyanın en iyilerini, dünyanın en iyi gayrimenkul şirketlerini Fransa'nın Cannes şehrinde bir araya getirdi. 16 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek olan MIPIM 2018'de sağlık, turizm, konut, AVM ve altyapı alanlarında binlerce yatırımcı, geliştirici ve mimarın yanı sıra şehirler ve ilçeler de katılım gösterdi. 

İşbirliklerine kesin gözüyle bakılıyor

Fuarda Türkiye, artık geleneksel hale getirdiği gövde gösterisini bir kez daha sahneleme fırsatı buldu. Uluslararası yatırımcılarla Türkiye’ye yarar sağlayacak iş görüşmelerinin hem T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem de katılımcı şirketler ve belediyeler düzleminde yapıldığı MIPIM 2018’de görüşmelerin yoğunlaşacağı coğrafyalar Avrupa, Ortadoğu, Asya, Uzakdoğu ülkeleri ile Rusya olarak olarak ön plana çıkıyor. Bu doğrultuda planlanan B2B sayısı ise 4.000’e ulaşmış durumda. B2B’lerin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yakın ve orta vadedeki işbirlikleri için zemin oluşturacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

 

'Yeni İpek Yolu'nun fırsatları MIPIM'de yabancı yatırımcılara anlatılıyor

 

Türkiye'nin yatırım fırsatlarıyla dolu coğrafyası anlatılıyor

Bu yıl toplam 1.600 metrekarelik alanda temsil edilen Türkiye'den MIPIM 2018'i ziyaret eden kişi sayısı 657'ye ulaştı. Türkiye'nin 250 kuruluşla temsil edildiği fuarda dikkat çeken gelişmelerden biri T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı düzeyinde katılım ve her iki kurumun yoğun uluslararası programı oldu.

Bakan Mehmet Özhaseki’nin fuarın ilk günü gerçekleştirdiği Türkiye Ana Oturumu’na katılımı, bunlardan biri. “İpek Yolu: Türkiye’den Dünyaya Açılan Kapı” temasıyla gerçekleştirilen oturuma uluslararası çevrelerden de yoğun bir katılım sağlandı. Küreselleşen dünyada yeniden gündeme gelen İpek Yolu coğrafyasında ortaya çıkacak yeni yatırım fırsatları ve bu doğrultuda İpek Yolu’nun tam da merkezinde yer alan Türkiye’deki fırsatların ele alındığı oturumda açılış konuşması, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından gerçekleştirildi. Oturumun konuşmacıları ise İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin ve ULI Türkiye Başkanı ve AMSTAR Türkiye Ülke Müdürü ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Zafer Baysal isimlerinden oluştu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yer alacağı etkinlikler Türkiye Ana Oturumu ile sınırlı kalmayacak. Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan’ın konuşmacı olacağı “Global Cities: The New Powerhouses”, bu yöndeki bir diğer etkinlik olacak. Places for People Group Ürün ve Servis Geliştirme Direktörü Alexandra Notay’in moderatörlüğünde, JLL Küresel Araştırma Programı Direktörü Feenan  Rosemary, Greater London Authority Planlama, Yenileme ve Beceriler Belediye Başkan Yardımcısı Pipe Jules ve Belfast City Council Yönetici Direktörü Wylie Suzanne’in konuşmacı olarak yer alacağı etkinlikte, dünyanın yeni güçleri olan global şehirler konuşulacak. Ayrıca, İstanbul Çadırı’nda Şehircilik Şurası Genel Sekreterliği Şube Müdürü Bülent Yalazığ’ın konuşacağı “Kentsel Dönüşüm Uygulamaları Paneli”nin de büyük bir ilgi görmesi bekleniyor. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Koordinatörü Fatih Altınyuva’nın konuşmacı olarak yer alacağı “Why Invest in Turkey” panelinin de yine uluslararası yatırımcıların odaklandığı konuşmalardan biri olması beklentiler arasında. 

Diğer etkinliklere de yoğun ilgi bekleniyor

MIPIM 2018'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yanı sıra katılımcıların düzenlediği diğer katılımcıların düzenlediği diğer etkinliklere de uluslararası yoğun ilgi olması bekleniyor. Fuarın ikinci günü yapılacak ve ulusal yatırımcılar ile uluslararası yatırımcıları bir araya getirecek Esas Gayrimenkul'ün düzenlediği geleneksel öğle yemeğinin yoğun iş görüşmelerine sahne olması bekleniyor. TURKISHCERAMICS ve TTYD, fuarda her gün düzenleyecekleri kokteyller ile Türk seramikleri ve Türkiye turizminin çekim gücünü uluslararası yatırımcıyla paylaşacaklar. İTO’nun İstanbul Çadırı’nda gerçekleştireceği ve uluslararası katılımcılara İstanbul’un gözde projelerinin sergileneceği kokteylin de ilgi görmesi bekleniyor.

Şehirler de katılım sağladı

Yakın bir gelecekte dünya ekonomisinde çok daha belirleyici pozisyona ulaşacak şehirler arasında söz sahibi olmak isteyen şehirlerin sadece Türkiye düzleminde değil, dünya düzleminde de oldukça büyük bir ilgi gösterdiği MIPIM’e Türkiye’den katılan şehirler arasında Balıkesir, Gaziantep, Hatay, Sivas ve İstanbul’u temsilen İstanbul Ticaret Odası (İTO) yer alırken, ilçe katılımlarında ise Beyoğlu’nun geleneksel katılımının yanı sıra Bursa’nın dönüşümde sınırları zorlayan ilçesi Osmangazi de bulunuyor. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi fuarda konut, turizm ve ticaret alanındaki büyük projeleriyle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İstasyon Kentsel Dönüşüm Projesiyle, Hatay Büyükşehir Belediyesi turizmden ticarete uzanan pek çok proje ile, Sivas Belediyesi kentin geleceğini, diğer şehirler gibi yeniden yazacan projelerle fuara katılıyor. 

 

'Yeni İpek Yolu'nun fırsatları MIPIM'de yabancı yatırımcılara anlatılıyor

 

İstanbul Gayrimenkul Çadırı'na ilgi

MIPIM 2017'de olduğu gibi fuarın en prestijli alanlarından biri olan Londra ve Paris çadırları arasındaki 685 metrekarelik İstanbul Gayrimenkul Çadırı'nda İTO Başkanı Öztürk Oran liderliğindeki temsiliyetin uluslararası yatırımcıların odak noktası olması bekleniyor. İstanbul Gayrimenkul Çadırı’nda yer alacak kurum ve kuruluşlardan bazıları ise T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Aremas Gayrimenkul, Emlak Konut, Fuzul Yapı, Halk GYO, Muum Mimarlık, Oyak İnşaat, Kuruluş – Sersim İş Ortaklığı, Tahincioğlu Gayrimenkul, Gülan Otomotiv ve Teknik Yapı olarak ön plana çıkıyor. 

Fuarın öne çıkan ilçesi Beyoğlu

Fuarın geleneksel oyuncularından biri ise Beyoğlu olarak öne çıkıyor. Okmeydanı, Sütlüce-Örnektepe Kentsel Dönüşüm, Taksim 360 Kentsel Yenileme, Piyalepaşa İstanbul ve Haliçport projeleriyle cazibesinde olağanüstü bir artış yakalamak için çalışmaların sürdürüldüğü Beyoğlu, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Beyoğlu Investors Group (BIG) ile temsil edilecek. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan liderliğindeki BIG’te sergilenen projelerin bir kez daha uluslararası yatırımcının ve ziyaretçilerin odak noktalarından biri olacağına kesin gözüyle bakılırken, BIG çatısı altında 25 proje ve 25 firma yer alacak. Bursa’nın en iddialı ilçesi olarak nitelendirilen Osmangazi ise Belediye Başkanı Mustafa Dündar liderliğinde fuarda yer alacak. 

STK'lar da MIPIM 2018'de 

Sektörlerini uluslararası arenada daha güçlü bir konuma ulaştırmaya odaklanan STK’lar arasında ise Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı  Derneği (GYODER),  İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB), TURKISHCERAMICS ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) yer alıyor. 

Bakanlık ve Yatırım Ajansı uluslararası yatırımcılarla temasta bulunacak

MIPIM 2018’deki Türkiye çıkarması hakkında konuşan Alkaş Genel Müdürü Yonca Aközer,  Türkiye’nin, MIPIM’de bu yıl bir kez daha ama çok daha güçlü bir şekilde temsil edileceğinin altını çizdi.  250 kuruluş ve 657 kişiyle katılım göstergelerinin nitelik olarak da oldukça yüksek bir profil çizdiğini vurgulayan Aközer, daha da önemlisinin Türkiye’nin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlık düzeyinde temsil edilmesi olduğunu söyledi. Türkiye açısından yoğun iş görüşmelerine ve uluslararası katılımcıların da yer alacağı oturumlara sahne olacak MIPIM’in bir kez daha uluslararası iş birliklerine zemin oluşturacağını kaydeden Aközer, şöyle devam etti: “Fuara uluslararası kulvarda yıldızlarını yükseltmeye kararlı şehirlerimiz, ilçelerimiz, şirketlerimiz ve mesleki sivil toplum kuruluşlarımızla geldik. Son derece önemli ve değerli bir katılım olarak Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve Bakan Yardımcımız Sayın Mehmet Ceylan’ın yanı sıra Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Sayın Arda Ermut’un geçen yıl olduğu gibi fuarda yer almaları; Türkiye’nin temsiliyeti açısından son derece önemli ve değerli. Mesela, ‘İpek Yolu: Türkiye’den Dünyaya Açılan Kapı’ temasıyla düzenlenen ve Sayın Bakan’ın da yer aldığı Türkiye Ana Oturumu uluslararası alanda da büyük bir ilgi gördü. Kuşkusuz, etkinliklerimiz ana oturum ile sınırlı değil; neticede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile birlikte büyük yatırımcı firmalarla toplantılar yapacağız. Aynı zamanda MIPIM’e katılan şehirlerimiz de birebir görüşmelerini organize ettiler. Üç günlük fuar boyunca Türkiye’den katılımcıların 4.000 B2B için organize olması; Türkiye’nin uluslararası arenaya dinamik bir şekilde sesleneceğinin ana kanıtlarından.”

MIPIM 2018’in ana teması olarak belirlenen “Dünya Şehircilik Haritası Değişiyor”a da değinen Yonca Aközer, 2030 ve 2050 yılları arasında kademeli olarak dünyayı yöneten şehir sayısının artarak, yeni aktörlerin devreye girmesi ve var olan aktörlerin pozisyonlarını daha da güçlendirmeleriyle şehirlerin dünya ekonomilerindeki gücünün daha da artacağını vurguladı. Yonca Aközer, şöyle devam etti: “Birleşmiş Milletler’in öngörülerine göre 2030’da ciddi bir artışla mega şehir sayısı 41’e, büyükşehir sayısı 63’e ve orta ölçekli şehir sayısı 558’e ulaşacak. Bir başka deyişle artık şehirler, dünyanın yönetiminde çok daha büyük söz sahibi olacak. Bu gelecek haritasında Türkiye olarak birçok şehir ile yer almalıyız. MIPIM 2018’e hem şehir yöneticilerimizin hem de bu şehirleri yöneticileriyle birlikte ürettikleri projelerle geleceğe taşıyan gayrimenkulcülerimizin ilgisi, bu kararlılığın da somut göstergesidir. Benzer bir durum MIPIM’e katılan diğer dünya şehirleri için de geçerlidir. Yerel yönetimler alanında fuara 500 temsilcinin katılmasını, bu yarışın somut kanıtlarından biri olarak değerlendirmek gerekiyor.”

Dünya şehirleri uluslararası yatırımcılar için yarışıyor

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2018’de Türkiye’nin bu yıl çok daha etkili bir şekilde temsil edileceğini belirterek, artık yönünü yurtiçi kadar uluslararası işbirlikleriyle yurtdışı ve Türkiye’de gerçekleştirilecek projelere çeviren gayrimenkul sektörünün, bu hedef doğrultusunda MIPIM’de daha da aktif olacağını vurguladı. Avi Alkaş, dünya şehirlerinin uluslararası yatırımları çekmek için birbirleriyle yarıştıkları günümüzde geleceğin yeni dünya haritasında Türkiye’nin pek çok şehir ve hatta ilçesiyle yer alacağının somut göstergelerinden biri olarak MIPIM’e gösterilen ilginin altını çizdi. MIPIM’de Türkiye’den gayrimenkul ve mimarlık şirketleri kadar birçok şehrin ve ilçenin temsil edileceğini, ancak daha da önemlisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı düzeyindeki temsiliyet olduğuna dikkat çeken Avi Alkaş, şöyle konuştu: “Sayın Bakan Mehmet Özhaseki ve Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ceylan’ın Türkiye’yi 100 ülkenin yer aldığı fuarda Bakanlık düzeyinde temsil etmesi son derece büyük bir önem taşıyor. Yapılacak temaslarla, yeniden şekillenen şehircilik haritasında Türkiye’nin geleceğin büyük aktörlerinden biri olacağının ve bu yapının büyük bir yatırım fırsatı anlamına geldiğini anlatılması son derece değerli. Biz, MIPIM’de Türkiye’nin şehirleriyle, gayrimenkul şirketleriyle iddiasını bir kez daha ama çok daha güçlü bir şekilde ortaya koyacağına inanıyoruz. Ki, bunun en somut göstergelerinden biri de giderek güçlenen katılım çizgisidir.” 

MIPIM'e katılan ülke sayısı 100'e ulaştı

MIPIM 2018'de bu yıl dünya katılımı açısından yükselme görüldü. İstatistikler, MIPIM 2018'e yoğun bir ilgi olduğunu gösteriyor. Katılımcı ülke sayısı 90’dan 100’e, fuar alanı 19.000’den 20.000 metrekareye ve ziyaretçi sayısı 23.000’den 25.000’e yükseldi. MIPIM 2018’e 5.000 yatırımcı, 4.500 geliştirici, 5.400 portföy yönetimi, hizmet sektöründen 3.600 şirket, 1.800 mimarlık şirketi ve yakın bir zamanda değişmesine kesin gözüyle bakılan dünya şehircilik haritasında dünyayı yöneten şehirler arasına girmeye kararlı 500 yerel yönetim katılıyor. MIPIM’de her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi alanlarında dünya otoritesi olarak kabul edilen isimlerin de yer aldığı konferans ve oturumlar gerçekleştirilecek. Bu yöndeki etkinliklerde 400’ün üzerindeki keynote ve konuşmacı, 100 oturumda hem dünyanın yeni trendlerini hem de fırsatlarını anlatacak. 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR