Banliyö hatlarının yıl tamamlanmadan hizmete gireceğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan: "Hattın yüzde 92'si bitti." dedi.
İstanbul'un banliyö hatlarında yapım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Halkalı ile Gebze arasında hizmet verecek banliyö hattında yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, eksik imalatların bir an önce tamamlanacağını belirterek: "Yıl sonunda projeyi İstanbulluların hizmetine sunmuş olacağız." şeklinde konuştu.

Projenin Gebze ile Pendik etabında T1 ve T2 banliyö hatları istasyonlarının tamamlandığını ve sinyalizasyon sistemlerinin tesisinin sürdüğünü dile getiren Bakan Turhan: "Projenin gerçekleşme oranı yüzde 92 seviyesinde." şeklinde konuştu. Bakan Turhan, banliyö hatlarının iyileştirilmesinin tamamlanmasıyla Gebze ile Halkalı arasında 3 hat şeklinde hizmet verecek bir demir yolu hattına ulaşılacağını da vurgulayaarak: "Marmaray ile bütünleşmiş şekilde banliyö işletmesi yapılacak. 3'üncü hat üzerinde şehirlerarası ve yük taşımacağı yapan yüksek hızlı tren işletmesi yapılabilecek." ifadelerini kullandı
Bakan Turhan açıkladı: Mega Projelerde Son Durum
Bakan Turhan, projenin devreye alınmasıyla birlikte, Üsküdar ile Sirkeci arasındaki seyahat süresinin 4 dakikada alınacağını, Ayrılıkçeşme ile Kazlıçeşme arasının ise 13 buçuk dakikada kat edileceğini belirterek: "Söğütlüçeşme ile Yenikapı arası 12, Bostancı ile Bakırköy arası ise 37 dakikada alınabilecek. Projenin en uzun yolculuğu ise Gebze ile Halkalı arasında 115 dakikaya inmiş olacak" ifadelerini kullandı.

Açılışı çeşitli sebeplerle senelerce ertelenen İstanbul banliyö hatlarının açılışında 2018 hedefinden sapma yaşanmayacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Ahmet Arslan, hattın 2018 yılı sonlarına doğru hizmete açılacağını ve 77 kilometrelik kesintisiz ulaşım hattının günde 1.5 milyon yolcu taşıyacağını söylemişti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un Asya ve Avrupa yakalarındaki banliyö hatlarında inşaat çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. 2018 yılı sonu itibarıyla her iki yakadaki inşaat çalışmalarının da tamamlanacağını söyleyen Arslan: "Bu süre zarfında banliyö hatlarını halkımızın hizmetine sunacağız.." dedi. Bakan Ahmet Arslan, 2018 yılının Ağustos ayı içinde inşaat çalışmalarının tamamlanması için gayret göstereceklerini, sonraki bir aylık periyotta da elektrik ve sinyal kısımlarını tamamlamayı hedeflediklerini belirterek: "2018 yıl sonu itibarıyla banliyö hatlarını hizmete açmayı hedefliyoruz. 77 kilometrelik güzergahın tamamını kesintisiz hale getireceğiz ve günde 1.5 milyon yolcuya hizmet vereceğiz. İstanbulluların sabredecekleri 13 ayları kaldı" şeklinde konuştu.

İstanbul'un toplu ulaşımını banliyö kurtaracak. Ayrıntılar için Metroyu Banliyö hattı kurtaracak konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
İstanbul'da asrın projesi olarak gösterilen Marmaray'a vatandaşların aradan geçen süre içinde yoğun bir ilgi gösterdiğini ve Ayrılıkçeşme'den Kazlıçeşme'ye uzanan 15 kilometrelik mesafenin rekor düzeyde taşımacılık potansiyeline imza attığını belirten Bakan Ahmet Arslan: "4 yıllı zaman zarfından insanımızdan yoğun bir ilgi gördük. İnsanımız burayı yoğun biri teveccühle kullandı. 4 sene içinde bu hat 300 milyona yakın yolcu taşıdı... " ifadelerini kullandı. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Banliyö hatlarının Marmaray konforu ve kalitesi ile hizmet vereceğini vatandaşların Marmaray sonrasında yüksek standartlara ulaşma beklentisi taşımaya başladığını da vurgulayarak: "Gebze'den Ayrılıkçeşme'ye gelecekler. Buradan Marmaray ile Kazlıçeşme'ye buradan da Halkalı'ya kadar ulaşım sağlayabilecekler. Banliyö hatlarının metro standardına ulaşacağı bu güzergah üzerinde Marmaray araçları kullanılacak. Bütün güzergah üzerinde çalışmalarımız devam ediyor..." dedi.
2013 yılında, yenileme çalışmaları kapsamında kullanıma kapatılan ve iki sene içinde yeniden kullanıma açılacağı vaat edilen banliyö hatları, aradan geçen 5 yıla yakın zaman dilimine karşın hala tamamlanamadı. Hükümet yetkilileri farklı zamanlarda yaptığı açıklamalarla, gecikmelerden dolayı vatandaşlardan özür dileseler de gecikmenin böylesine uzun bir zaman dilimine yaklaşmasının nedenleri hakkında yeterince açıklayıcı olamadılar. İhaleyi kazanan İspanyol firmanın maliyet artışları ve iflas gerekçesiyle ek süre istediği sürecin bir diğer engeli ise kurtarma kazıları olmuştu. Dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da banliyö hatlarında hedefleri kamulaştırma faaliyetleri ve kurtarma kazılarının zorladığını belirterek: "Hedefler tutarsa 2017 bitmeden kullanıma açarız..." açıklamasında bulunmuştu.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!