Emlak Katılım Bankası şubeleşiyor

Emlak Katılım Bankası Genel Müdürü Deniz Aksu, bu yıl 15 şube açmayı planladıklarını söyledi

Emlak Katılım Bankası şubeleşiyor

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Emlak Katılım Bankası A.Ş. Genel Müdürü Deniz Aksu, 2019 yılında 15 şube kurmayı planladıklarını söyledi. Aksu ayrıca bankanın özkaynağının 1.1 milyar TL, sermayesinin ise 750 milyon TL olduğunu söyledi.

19.03.2019/ Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, konut sektörünün yakından takip ettiği Emlak Katılım Bankası'nın faaliyete başlama tarihini açıkladı. Murat Kurum, Anadolu Ajansı'nın Editör Masası'na yaptığı açıklamada: "Emlak Katılım Bankası 21 Mart itibarıyla bankacılık faaliyetlerine başlayacak. İnşallah hem gayrimenkul sektörüne hem kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak." dedi. 

Emlak Bankası'na Cumhurbaşkanı Erdoğanlı açılış

Emlak Katılım Bankası'nın resmi açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. İstanbul Kasımpaşa'da Toplu Konut İdaresi'nin 50 bin sosyal konut projesinin tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bankanın resmi açılışını gerçekleştirdi.

Emlak Bankası'nın hikayesi Türkiye'nin hikayesidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emlak Katılım Bankası'nın tekrar canlandığını ve prosedürlerin tamamlandığını belirterek: "Bugün burada bankamızın resmi açılışını da yapıyoruz. Emlak Bankası'nın hikayesi bir anlamda Türkiye'nin hikayesidir." dedi. Resmi açılışının ardından Emlak Katılım Bankası'nın internet sitesinin de aktif hale geldiği görüldü.

 

Gayrimenkul sektöründe Emlak Bankası umudu

Türkiye ekonomisinde yeni bir Emlak Bankası dönemi başladı. Emlak Bankası A.Ş. bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan BDDK kararı ile faaliyet iznini aldı. İzinle birlikte gayrimenkul sektörü temsilcilerinden memnuniyet mesajları gelmeye başladı.

Emlak Bankası'na faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından alınan Emlak Bankası A.Ş. kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti  5411 sayılı Bankacılık Kanununun 10'uncu maddesi ile Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmeliğin 7'inci maddesi kapsamında değerlendirme yapıldığı belirtilerek: "Değerlendirme neticesinde Türkiye Emlak Katılım Bankası A.Ş.'ye faaliyet izni verilmesine karar verilmiştir." denildi. 

Türkiye İMSAD Başkanı: İnşaat malzemesi sanayisine katkı sunacak

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Ferdi Erdoğan, Emlak Katılım Bankası'nın inşaat malzemesi sektörünün planlı gelişimve sürdürülebilir yapıya kavuşması için önemli bir misyon üstleneceğini belirterek: "Faaliyet amaçları arasında inşaat malzemelerini ülkemizde üreten sanayiciye ve inşaat sektörüne destek sağlamanın yer aldığı Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın, inşaat malzemesi sanayisinin güçlenmesi, büyümesi ve gelişimine önemli katkıları olacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

GYODER Başkanı Yetgin: Sektöre güç katacak adım

Emlak Bankası'nın faaliyet izni almasıyla ilgili değerlendirme yapan GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 18 yılın ardından faaliyetlerine başlayacak Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın sukuk ihracı, gayrimenkul satın alma, kamu gayrimenkullerini bünyesinde toplama ve bunların üzerinden enstrüman üreterek finansman sağlamaya yönelik yapılanmasının sektör için büyük önem taşıdığını söyledi. Yetgin, yurt dışında örneği olan ipotek sistemleri ve menkul kıymetleştirme yapılabileceğini ve düşük gelir sahiplerine uzun vadeli düşük faizli kredi sağlanabileceğini belirterek:

"Ülkemizde finansal anlamda eksikliklerinin giderilmesiyle, çok daha başarılı ve katma değerli çalışmalar yapılacağı ortada. Gayrimenkul sektöründe, sermaye piyasaları ve finansman çeşitliliğine ağırlık verilmeli. Kısıtlı kaynakları verimli değerlendirmek için finansman enstrümanlarını artırmak , sistemi derinleştirmek gerektiğine inanıyoruz.” dedi. 

Altan Elmas: Sektörün kredilendirilmesi için kritik hamle

KONUTDER Başkanı Z. Altan Elmas, Emlak Bankası'nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir girişim olduğunu belirterek, hükümete teşekkür etti. Sektörün dinamiklerini bilen bir ihtisas bankasının önemine işaret eden Elmas: "Uzman kadro sektörel gelişmeleri daha iyi değerlendirme imkânına sahip olacaktır. Ayrıca katılım bankası olarak da faaliyet göstermesini çok doğru buluyoruz. Devam eden projelerin ve sektörümüzün finansman temininde önemli rol oynamasını bekliyoruz. " dedi

Ziya Yılmaz: Sektöre nefes alıracak

Emlak Bankası'nın faaliyete geçmesinin gerekliliği üzerine uzun süredir açıklamalarda bulunan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Emlak Katılım Bankası A.Ş.'nin devreye alınışının gerek sektör gerekse ülke açısından sevindirici bir haber olduğunu söyledi. Yılmaz, yeni bankanın gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayrinakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olmasının önemine vurgu yaparak: 

"Bu, sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını da sağlayacaktır. Öte yandan sektörün üzerindeki finansman yükü hafifletilir ise odaklanılacak yabancıya konut satışı ile ihracatımıza yapılacak katkının artırılacağı, ülkemizin konut satışında da uzun yıllar birinci olmaya devam edeceği aşikar. " şeklinde konuştu. 

Erden Timur: Riskli binaların güçlendirilmesi hızlanacak

 

Emlak Katılım Bankası'nın 18 yıllık aradan sonra faaliyet izni almasını değerlendiren Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, sürecin yalnızca sektör için değil Türkiye için de büyük önem taşıdığını belirtti. Timur ada ve mahalle bazında kentsel alanların dönüştürülmesi için yerel yönetimlere yönelik projelerin finansmanına yönelik yeni yöntemlerin üretileceğine inandığını vurgulayarak:

"Yeni kurulan bankanın özellikle gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayrinakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olması, Hazine Müsteşarlığı ve/veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve kuruluş birlikleri nezdinde oluşturulan bir sözleşme kapsamında piyasa yapıcılığı üstlenebiliyor olması kıymetli. Bu, sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını, sektörün daha da güçlü hale getirilmesini sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Emlakbank sektörde katılım bankacılığı payını yüzde 15'e çıkaracak

Çevre ve Şehircilik bakanı Murat Kurum, Emlak Bankası'nın yeniden yapılandırılmasına ilişkin önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kapsam değişikliğinin sektördeki katılım bankacılığı payını yüzde 15'e yükseltilmesi hedefine önemli katkı sunacağı üzerinde duran Murat Kurum: "Son dönemlerdeki başarılı büyüme performansının lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörüne ve gayrimenkul ile konut piyasasına da yeni çözümler sunacaktır." şeklinde konuştu.  

Yakında kendinden beklenen projeler hayata geçirilecek

Bakan Murat Kurum, geleneksel fonlama ve fon toplama modellerinin de ötesine geçecek yapılar üzerinden modelleme çalışmalarının sürdürüldüğünü de belirterek: "2019 yılında BDDK'dan faaliyet izninin alınması ve merkez şube açılışını planlıyoruz. Böylece bankamız kendinden beklenen projeleri hızla hayata geçirmeye başlayacaktır." şeklinde konuştu. 

Emlakbank sektörde katılım bankacılığı payını yüzde 15'e çıkaracak

Sektör ucuz kredi için Emlakbank'ı bekliyor

Konut kredisi faiz oranlarındaki artış sürerken, sektörde faaliyet gösteren firmaların da faaliyetlerinde ciddi bir daralma gözlemleniyor. Faiz baskısının kıskacı sebebiyle kriz baskısını hisseden kimi şirketlerin yardımına ise Emlakbank yetişecek. Uzmanlar Emlakbank'ın devreye girmesiyle ucuz maliyetli konut kredisine ulaşımda önemli bir alternatifin oluşacağını belirtiyor. 

Taş: Sektör için önemli

Konuyla ilgili olarak Para Dergisi'ne konuşan Coldwell Banker Türkiye Başkanı Gökhan Taş, sektörün mevcut konut kredisi faiz oranlarının yüksekliği sebebiyle zorda görünmüş olsa  dahi 7 aylık konut satışının stabil kaldığı üzerinde durdu. Emlak Bankası'nın devreye alınması ile birlikte tüketicinin ucuz maliyetli konut kredisine ulaşacğını belirten Taş: "Bu sürecin başlamasıyla birlikte konut satış adetlerinin daha da yükseleceği gerçek." şeklinde konuştu. Gökhan Taş,  Türkiye'nin yüksek potansiyele sahip bir pazar olduğunu ve yeni konut sahibi olma durumunu besleyen sosyal olguların güçlü olduğunu da belirterek: "Köyden kente göçün devamlılığı, evlilik ve boşanma oranları, gurbetten dönüş gibi olgular Türkiye'de en az 1 milyon adetlik konut hareketliliğinin doğal olduğunu gösteriyor." dedi. 

 

Sektör ucuz maliyetli kredi için Emlakbank'ı bekliyor

 

Emlakbank gelirse 1.5 milyon olur

Bu potansiyelin Emlak Bank'ın devreye girmesiyle yükseleceğini de belirten Taş: "Tüm bu tabloya ev alma hayali kuran ancak fiyatı ulaşılabilir bulmayan kitleyi de katabilirsek potansiyel yükselecek. Emlak Bankası'ın da bu açıdan önemi büyük. Konut satış adetleri rahatlıkla yıllık 1.5 milyona ulaşabilir." ifadelerini kullandı. 

Sektörün Emlak Bankası memnuniyeti

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı'nda mega projeler ve inşaat yatırımları dışında gayrimenkul sektörünü yakından ilgilendiren maddelerin başında Emlak Bankası geldi. Uzun süre hizmet veren ancak 2001 krizinin ardından faaliyetlerine son verilen Emlak Bankası'nın yeniden büyük eylem planında yer alması sektörde memnuniyetle karşılandı. Konut Geliştiricileri ve YAtırımcıları Derneği Başkanı Altan Elmas, 17 yıl sonra aktif hale gelen kurumun kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayarak: "Bakanlarla yaptığımız görüşmelerde bu talep bizden gelmişti." dedi. 

Sektörün kredilendirilmesi adına önem taşıyor

Elmas, Emlak Bankası'nın sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle niteliği taşıdığını ve yeni bir kaynak olarak kurumsal kredilere olanak tanıyacağını vurgulayarak: "Belki imar barışından edinilecek kaynakların bir kısmı da buraya aktarılabilir." ifadelerini kullandı. Buna ek olarak Emlak Bankası'nın bir yatırım bankası gibi çalışma obsiyonunun bulunduğunu ve kurulacak fon üzerinden de işlem yapılabileceğini dile getiren Elmas: "Bu fon piyasadan gayrimenkul alımı yapabilir. Tahvil ihracı ya da sukuk da yapabilir. Yine bireysel emeklilik firmaları da fona yatırım gerçekleştirebilir." ifadelerini kullandı. 

Büyük eylem planında neler var? Ayrıntılar için Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük İcraat Programı başlıklı haberimizi inceleyebilirsiniz

Durbakayım: Emlak Bankası'nın önemi ve faaliyet beklentisi

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da Emlak Bankası'nın sektörü rahatlatacak yenliklerle birlikte faaliyet gösterme temennisini taşıdıklarını belirterek: "Örneğin banka gayrimenkul fonu oluşturabilir." şeklinde konuştu. Firmaların ofis, dükkan ya da konutlarını iyi bir indirimle banka fonuna satabilmesinin önemine işaret eden Durbakayım: "Konut üreticilerinin sahip olduğu gayrimenkuller de bu bankaya teminat olarak verilip düşük maliyetli kredi kullanımının da önü açılabilir." ifadelerini kullandı. 

Sektör Emlak Bankası'nı bekliyor

2001 yılında yaşanana ekonomik krizle birlikte kapatılan Emlak Bankası'nın yeniden faaliyetlerine başlayabilmesi için yasal zeminin oluşturulma çalışmaları sürüyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu-BDDK bu tarihte yaşanan krizin ardından Emlak Bankası'nın  var olan 403 adet şubesinin Ziraat Bankasına devredildiğini açıklamıştı. BDDK'nın kararının ardından mevduat kabul etme izni ve bankacılık işlemleri gerçekleştirme izinleri de kaldırılmış ve bankanın tasfiyesi tamamlanmıştı. 

Emlak Bankası 2018'de yeniden

31 Mayıs 2017 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verilen düzenleme ile birlikte tasfiye kararı halen devam eden Emlak Bankası'nın faaliyetlerine yeniden başlayabilmesi için de önemli bir adım atılmış oldu. Yapılan düzenlemeler kapsamında Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçeceği tarih ise Nisan 2018 olarak açıklandı. Konuyla ilgili olarak Genel Müdür Zeki Sayın ve ekibine hazırlık süresini tamamlamaları için 1 senelik zaman tanıyan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, bu dönem zarfında bankanın alt yapı ve sermayesini hazır etmesi halinde yeniden faaliyet lisansı verecek. Halen tasfiye statüsünü koruyan Emlak Bankası, nakdi ve gayrinakdi 250 milyon dolarlık sermayeye ve 123 milyon TL'lik alacağa sahip.

Konut kredilerinde son durum ne? Öğrenmek için Konut Kredisi 2018 konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Emlak Bankası ve sektöre desteği

2001 yılında yaşanan kriz öncesinde Emlak Bankası, özellikle inşaat faaliyetleri ve sektör için destekleyici rol oynuyordu. Banka aracılığıyla sağlanan krediler önemli inşaat faaliyetlerine destek sunarken, banka gayrimenkul ipoteği karşılığında da borç vermekteydi. Hazine'den yardım almadan kendi sermayesini oluşturacak Emlak Bankası halen kuruluş çalışmalarını sürdürüyor. Henüz net bir takvim oluşturulmadı ancak başta Zeki Sayın olmak üzere kişiler kuruluşu 1 seneye yetiştirmeye çalışacak. 

 

Sektör Emlak Bankası'nı bekliyor

 

16 yıl sonra yeniden sektörde

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyetlerine başlayacağına yönelik ilk açıklama, Mayıs ayı içinnde Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yapılmıştı. Ağbal, Emlak Bankas'nın yeniden aktif hale gelmesi için gerekli yasal belirlemelerin gerçekleştirildiğini ve konuyla ilgili olarak Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurulu'na yapılacak Başvuru'nun ardından faaliyetler önündeki engellerin de tamamlanacağını söyleyerek ''Bu düzenlemede özelleştirme ya da sektörel bankacılık gibi hedefimiz bulunmuyor...'' açıklamasını yapmıştı. 

Emlak Bankası'nı tasfiyeden çıkaran düzenleme

Mayıs 2017 döneminde Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında tasfiye kararının kaldırılması gündeme gelen Emlak Bankası Anonim Şirketi ve Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi ile ilgili öncelikli hedeflerinin tasfiyenin sonlandırılması olduğuna dikkat çeken Ağbal, kuruluşun marka değerine atıfta bulunmuştu. Ağbal, belirlenen yönetim kurulunun kendi faaliyetlerini baz alan bir plan oluşturacağını ve bu planı da hükümete sunacağını açıklamış ve ''Banka bu çerçevede ekonomiye önemli katkılar sunacak. Emlak Bankası'nı özelleştirmek ya da sektörel bankacılığa yönlendirmek gibi bir hedefimiz bulunmuyor...'' demişti. 

Emlak Bankası'nı canlandırmanın önemi

Emlak Bankası'nın taşıdığı marka değerine dikkat çeken bir diğer isim de Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç olmuştu. Bilgiç, Emlak Bankası'nı canlandırmanın önemine dikkat çekerek: ''Kurum, Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu'ndan alacağı izinle, önemli bir kamu bankası kimliğine kavuşmuş olacak..." şeklinde konuştu.

Emlak Bankası'nın kapatılma süreci

8 Ocak 1988 tarihinde kurulan Türkiye Emlak Bankası A.Ş. bu tarihten sonra inşaat faaliyetlerine sunduğu finansman desteği ile dikkat çekmişti. Türkiye Emlak Kredi Bankası ve Anadolu Bankası'nın birleşmesi ile kurulan bir kamu bankası niteliği taşıyan Türkiye Emlak Bankası, 29 Kasım 1992 tarihinde Denizcilik Bankası Türkiye Anonim Şirketi'ni bünyesine katmıştı. 2001 yılında yaşanan ekonomik kriz sonrasında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun 6 Temmuz tarih ve 5508 sayılı onayı ile tasfiyesi gündeme gelen kuruluş, 9 Temmuz 2001 tarihinde de T.C. Ziraat Bankası A.Ş. bünyesine katıldı. Bu katılımla birlikte Emlak Şubesi olarak hizmet verse de 3 Temmuz 2001 tarihinde 24451 sayılı Resmi Gazete'deki 4684 sayılı kanun kapsamında tasfiyesine karar verildi. Bu kararla birlikte Türkiye Emlak Bankası Anonim Şirketi'nin bankacılık işlemleri gerçekleştirme ve mevduat kabul etme yetkisi de sona ermişti. 

 

Sektör Emlak Bankası'nı bekliyor

 

Emlak Bankası'nın hayata geçirdiği projeler

Kurulduğu 1988 yılından tasfiye edildiği 2001 yılına dek çok sayıda projeye katılım gösteren Türkiye Emlak Bankası İzmir, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere önemli projeleri hayata geçirdi. Bankanın projeleri İstanbul'da Ataşehir, Bahçeşehir, Sinanoba, Mimaroba, Ataköy bulunurken, Ankara'da Elvankent, Konutkent ve Bilkent bulunuyordu. Diğer taraftan İzmir sınırları içinde de Yahya Kaptan, Gaziemir ve Mavişehir gibi projelerin altında Emlak Bankası'nın imzası bulunuyordu. 

2001 krizi nedir?

Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Bülent Ecevit arasında çıkan siyasi krizin ekonomi piyasalarını etkilemesi ve orta vadeli planların yeniden şekillendirmesi ile sonuçlanan Şubat 2001 krizi, gecelik faizlerin astronomik bir biçimde yükselmesine yol açmıştı. Döviz talebinin de yoğun biçimde gerçekleştiği bu dönemde Merkez Bankası, 5 milyar dolarlık döviz satışı gerçekleştirmiş, kamu bankaları ise likidite ihtiyacını karşılayamadığı için ödemeler sistemindeki kriz önemli boyutlara ulaşmıştı. Türk Lirasının yabancı para birimleri karşısındaki değeri dalgalanmaya bırakılırken, yabancı bankaların vadesi gelmemiş kredileri geri çekme hamlesi de gecelik faizlerin daha da yükselmesine yol açtı. Hükümetin ekonomideki dalgalanmalara karşılık örtülü devalüasyon ile TL'nin değerini yüzde 40'lar düzeyine çekmesi sonucu devlet borçlarının önemli bir oranda yükseldiği gözüktü. 

Mayıs 2001 tarihinde ise İMF ile imzalanmış stand - by düzenlemesi, ardından Dünya Bankası kredileri tarafından desteklenen adımlar üretimde yaşanan düşüşün denetim altına alınmasına olanak tanımıştı. Bu dönemdeki politikanın mimarı olan Kemal Derviş, Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı ile krizden çıkış çabalarına piyasaların güven sağlamasına yardımcı oldu. Atılan diğer adımlar ise özelleştirmenin teşviki ve rekabetin yükseltilmesi noktalarında yükselirken, uluslararası kredi kuruluşlarının da orta vadede ekonomik istikrarın yakalanacağına dair görüşleri daha da belirgin hale geldi.  Bu dönemde alınan kararlarla birlikte ihracatın önemli oranda artış yaşadığı saptandı. 


Yazar: Göktuğ Halis
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR