
İstanbul konut sektöründe yaşanan arz fazlası ve fiyatlardaki artış eğiliminin yavaşlaması konut yatırımcısının Trakya ve Güney Marmara'ya kaymasına yol açtı
İstanbul konut piyasasındaki problemler yatırımcıya yakın ve alternatif pazarlara yöneltti. Özellikle arz fazlası, kentsel dönüşüm belirsizliği, yüksek amortisman süreleri ve konutun değerlenme eğilimindeki zayıflama üzerine konut yatırımcısının İstanbul'a yakın alternatif pazarlara doğru hareket ettiği gözlemlendi. Özellikle Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ gibi bölgelere yönelik alımların güçlendiği saptandı.
Yatırımcıların özellikle son dönemde İstanbul'a yakın kentlerden arsa ve arazi yatırımlarını tercih ettiğini söyleyen Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı: "Bu noktada Altın Daire içinde, köprüler arasında kalan illere yoğun talep alıyoruz. Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Kırklareli illeri bu dönem yatırımcıların yoğun radarında." ifadelerini kullandı.
İstanbul ilçelerinde konuta yapılan yatırımın geri dönüş süresi için İstanbul'da Amortisman Süreleri haberimizi inceleyebilirsiniz
Özelmacıklı, konut piyasasının hareketlilik kazanan pazarlar olarak Çanakkale, Balıkesir ve Yalova'nın İstanbul, İzmir ve Bursa gibi metropollere yakınlık avantajının bulunduğuna da dikkat çeken Özelmacıklı: "Osmangazi köprüsü sonrasında Yalova ve Balıkesir’de hareketlilik var. Yalova için 29 Mayıs tarihinde açıklanan 1/50.000 ölçekli planlar ile yatırımcı açısından avantajlar daha da netleşmiş oldu. Yeni organize sanayi ve konut alanları ile geleceğin yıldızı o bölgede Çiftlikköy olacak" dedi.
Arap yatırımcıların Yalova'ya ilgisi büyüyor. Ayrıntılar için Araplardan Yalova'ya Yatırım haberimizi inceleyebilirsiniz
1915 Çanakkele Köprüsü bölgesinin gayrimenkul yatırımcısı açısından güçlü bir cazibe bölgesi oluşturduğunu ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesinin de bu eğilime önemli bir katkı yaptığını belirten Özelmacıklı: "Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyol projesi ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştıracak. Çanakkale merkezde ve Biga’da yer olan OSB’ler dışında, 50 bini aşan öğrenci sayısı ile de büyüme devam ediyor." ifadelerini kullandı. Özelmacılkı yalnızca Biga’da son 3 yılda konut fiyatlarının yüzde 106 artış gösterdiğini vurgulayarak: "Ayrıca Çanakkale’de 2018’de satılan sadece konut satış sayısı 3772 iken, diğer satışlar 12.129 adetle arsa ve arazide yoğunlaşıyor" dedi.
1915 Çanakkale Köprüsü'nün temel atma töreni sonrasında bölgede konut fiyatlarında başlayan artış eğilimi devam ediyor. Konut fiyatlarındaki artış ivmesi özellikle Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde dikkat çekici bir düzeye ulaştı. Sahibinden.com verilerine göre son bir yıllık artış oranı Gelibolu'da yüzde 9.78 olarak ölçülürken, Lapseki'de yüzde 24.14 seviyesine ulaştı. Son 4 yılda ise Lapseki'de yüzde 125, Gelibolu'da ise yüzde 45'i aşan değerlenmelere tanıklık edildi.
1915 Çanakkale Köprüsü'nün bölgede yer alan konut fiyatları üzerindeki etkisi sürüyor. 18 Mart'ta temelleri atılan ve 2022 yılında hizmete açılması planlanan mega yatırımın başat etkisi, bağlantı noktalarını oluşturan Lapseki ve Gelibolu ilçeleri üzerinde gerçekleşiyor. Sahibinden.com tarafından yayınlanan Şubat 2018 dönemine ait Emlak Endeksi'ne göre Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde konut fiyat artışları son bir yılda dikkat çekici bir düzeye ulaştı. Yapılan ölçümler, Gelibolu ilçesinde satılık konutların metrekare fiyatlarının son bir yıl içinde yüzde 9.78 oranında artış kaydettiğin gösterdi. Artış düzeyi Lapseki'de ise yüzde 24.14 seviyesine ulaştı.
Yapılan son değerlendirmeler kayda geçen bu artışlarla birlikte Gelibolu ve Lapseki ilçelerindeki metrekare fiyatlarının da belirgin bir artış kaydettiğini ortaya koydu. Buna göre Gelibolu'da metrekare fiyatları 1.441 TL ortalamasına ulaşırken, Lapseki'de ise 2.111 TL seviyesinde ölçüldü.
Diğer taraftan son 4 yıllık periyotta da artış eğilimi çok daha çarpıcı düzeylere ulaştı. Şubat 2018 dönemi itibarıyla son 4 yıllık periyotta metrekare fiyatları Gelibolu'da yüzde 45.2, Lapseki'de ise yüzde 125.77 oranında artış kaydetti.
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Ankara İstanbul hızlı tren durakları (YHT durakları)
Ankara İstanbul hızlı tren YHT durakları nerelerde? Bu duraklara ulaşım nasıl sağlanıyor? Hızlı tren hangi saatlerde kalkıyor? Tüm bu soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.
Noter Vekalet Ücreti 2019 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2020'ye kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Vialand giriş ücreti ne kadar? (İsfanbul)
650 milyon dolar yatırımla Eyüp’te gerçekleştirilen ve içerisinde birçok eğlence ünitesinin yer aldığı Vialand Giriş Ücreti 2018 yılında güncellendi. Buna göre İsfanbul - Vialand giriş ücreti en düşük 89 TL’den başlıyor.
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
Anadolu Yakası metrobüs durakları
İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna kadar aktarmasız gidebileceğiniz toplu ulaşım aracı metrobüsün Anadolu Yakası durakları nereler? İşte Anadolu Yakası Metrobüs Durakları...
Eyüp Piyer Loti teleferik fiyatı!
Eyüp Piyer Loti teleferik fiyatı listesini sizler için araştırdık. İşte teleferik keyfi sunan o fiyatlar…