
İstanbul Deniz Otobüsleri'nin Aralık ayından itibaren bazı seferleri iptal etme kararıyla krize ilişkin İBB Başkanı Uysal'ın 'Kriz çözüldü' sözlerinden günler sonra İDO: "Yalnızca ertelendi" açıklamasını yaptı
İstanbul Deniz Otobüsleri-İDO'nun 1 Aralık'tan itibaren Harem-Sirkeci seferlerini geçici olarak durduracağını açıklaması ile başlayan gerilimin İBB Başkanı Uysal'ın açıklamalarıyla çözüldüğü iddia edilmişti. Konuyla ilgili olarak İDO şirketinin herhangi bir açıklama yapmadığı dönemde İBB Başkanı Mevlüt Uysal, şirket yetkililerine seferlerin iptali kararından vazgeçmeleri üzerine teşekkür etmişti.
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. iç hat seferlerini durdurma kararı ve sonrasındaki iptal kararına ilişkin açıklamada bulundu. İDO açıklamasında Yönetim Kurulu'nun seferlerin devam etmesi yönünde aldığı kararın geri adım atma anlamına gelmediği belirtilerek: "Çözüm arayışına yönelik görüşmelerimizi sürdürürken sadece bir ertelemedir." denildi.
Açıklamasında Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bankalarla ortak çalışma sonucu ortaya çıkan sorunların çözümleneceği ve açılacağına inandıklarına da vurgu yapan İDO: "Mevcut durumun sürdürülemez olduğunu düşündüğümüz için ilgililerin iradesine ihtiyaç duyulmakta olup, İstanbul halkından gelen yoğun talep doğrultusunda Yönetim Kurulumuz iç hatlar hizmetlerimizin iptali kararını geçici olarak ertelemiştir." dedi.
İBB Başkanı Mevlut Uysal, İstanbul Deniz Otobüsleri firmasının iç hat seferlerini iptal etmekten vazgeçmesi ile ilgili olarak: "Şirket yetkililerine teşekkür ediyorum. Benzer bir şeyin tekrarlanmamasını istiyoruz. Şayet olursa, biz Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızı yolda bırakmayız. Şirket aksaklıklar ortaya çıkarırsa gerekeni yaparız. İstanbul'a hayırlı olsun." dedi.
Yeni gelişmeyle ilgili olarak da İstanbul Deniz Otobüsleri şirketinden resmi bir açıklama yapılmadı. Elde edilen kulis bilgileri ise seferleri iptal kararından yolcuların mağdur edilmemesi yönünde dönüldüğü yönünde. İDO'nun önümüzdeki günlerde kapsamlı bir açıklama yapması bekleniyor.
İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin Aralık ayı itibarıyla bazı seferleri iptal edeceği yönündeki açıklamaları bu girişimin olabilirliğini tartışmaya açmıştı. Firmanın seferleri durdurup durduramayacağı hususundaki esas odak hukuki mevzuat üzerinde yoğunlaşılmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İDO arasındaki sözleşmeye göre seferlerin durdurulması halinde şirketi büyük cezaların gündeme gelebileceği uyarısı yapılmıştı.
İBB ile İDO arasındaki sözleşmenin bağlayıcılığına işaret eden uzmanlar, firmanın iptal kararı alması halinde ağır yaptırımlarla karşılaşabileceği uyarısında bulunuyor. Hürriyet'te yer alan habere göre sözleşmenin özellikle "Ruhsat Hakkı Verilen Hattın İşletilmesi"ne ilişkin maddesinde İDO'nun 7 Temmuz 2010 tarihli UKOME kararı ile belirlenen hatlar için toplu taşıma yapma zorunluluğu düzenlenmiş durumda.
Osmangazi Köprüsü İDO'yu nasıl etkiledi? Ayrıntılar için İDO'nun Osmangazi ile mücadelesi konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
Burada da İBB'nin bu program dahilinde belirlenen saatler dışında da toplu taşıma ihtiyacı tespit etmesi halinde İDO'ya bildirerek, sefer tarifesine dahil etmesini de isteyebiliyor.
İDO'nun İBB'nin talebini 1 ay içinde sefer programına aldığını bildirmemesi halinde, 1 sene iinde talep edilen seferlerdeki toplu taşıma hizmetini idarenin yerine getirebileceği bilgisine yer verilen sözleşmede, ruhsat hakkı sahibinin de sefer tarifesinde bildirdiği şekilde toplu taşıma yapmak zorunda olduğuna dikkat çekiliyor.
Sözleşmenin ilgili maddesinde, toplu taşımanın mücbir sebepler dışında aksatılması durumuna ilişkin olarak da şu ifadelere yer veriliyor: "İlgili hatta sefer yapan deniz vasıtasının araç ve ya da yolcu kapistesi üzerinden hesaplanılarak brüt gelirinin iki katı oranında idare tarafından her sefer için ayrı ayrı para cezası uygulanır." Bu aksama şayet bir ay içinde 4 ayrı gün ve bir yıl süresince de 12 ayrı gün tekrar edilirse, aynı yıl kapsamında uygulanan cezaların üç katı artırılması düzenlenmiş durumda.
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Ankara İstanbul hızlı tren durakları (YHT durakları)
Ankara İstanbul hızlı tren YHT durakları nerelerde? Bu duraklara ulaşım nasıl sağlanıyor? Hızlı tren hangi saatlerde kalkıyor? Tüm bu soruların yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.
Noter Vekalet Ücreti 2019 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2020'ye kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Vialand giriş ücreti ne kadar? (İsfanbul)
650 milyon dolar yatırımla Eyüp’te gerçekleştirilen ve içerisinde birçok eğlence ünitesinin yer aldığı Vialand Giriş Ücreti 2018 yılında güncellendi. Buna göre İsfanbul - Vialand giriş ücreti en düşük 89 TL’den başlıyor.
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
Anadolu Yakası metrobüs durakları
İstanbul'un bir ucundan diğer ucuna kadar aktarmasız gidebileceğiniz toplu ulaşım aracı metrobüsün Anadolu Yakası durakları nereler? İşte Anadolu Yakası Metrobüs Durakları...
Eyüp Piyer Loti teleferik fiyatı!
Eyüp Piyer Loti teleferik fiyatı listesini sizler için araştırdık. İşte teleferik keyfi sunan o fiyatlar…