Adalar'da konut fiyat ortalaması 720 bin TL'nin üstünde

İstanbul'un Adalar ilçesinde ortalama konut fiyatları 720 bin 160 TL'ye yükseldi. En yüksek fiyatlara ise metrekare fiyatlarının 12 bin TL'nin üzerine çıktığı Burgazada'da saptandı.

Adalar'da konut fiyat ortalaması 720 bin TL'nin üstünde

İstanbul'un konut piyasası açısından en değerli ilçelerinden biri olan Adalar'da ortalama konut fiyatı 725 bin TL seviyesine yükseldi. Endeksa.com verilerine göre ilçe genelindeki en yüksek fiyat ortalamasına ise Burgazada'da ulaşıldı

Adalar'da ortalama metrekare fiyatları

Yayınlanan verilere göre İstanbul Adalar'da ortalama konut satış fiyatları 725 bin 160 TL seviyesine ulaştı. İlçede konutların ortalama metrekare fiyatları 6 bin 43 TL düzeyine ulaşırken en yüksek ortalamaya sahip Burgazada'da 12.151 TL/metrekare seviyesi saptandı. Heybeliada'da metrekare fiyatları 6 bin 588 TL, Kınalıada'da ise 7 bin 797 TL olarak ölçülürken, Büyükada Maden'de metrekare fiyatları 5 bin 872 TL, Nizam'da ise 5 bin 819 TL seviyesine ulaşmış durumda

Bir yılda yüzde 10.88 yükseldi

Adalar genelinde konut fiyat artış ölçümü ise son bir yılda yüzde 10.88 düzeyini gösterdi. Yıllık ortalamalar açısından da en yüksek artış Burgazada, Kınalıada, Nizam, Maden ve Heybeliada'da yaşandı. 

Şişli'de konut ortalaması 553 bin TL'yi aştı

İstanbul'un merkezi ilçelerinden Şişli'de konut metrekare değerleri 5 bin 536 TL'ye yükseldi. Endeksa.com tarafından yapılan araştırmaya göre ortalama konut fiyatlarının 553 bin 600 TL'ye ulaşırken, amortisman süresi ise 25 yıl olarak belirleniyor. 

Şişli konut piyasasında son durum

Yapılan çalışmada Şişli ilçesinde konut tipleri 1+1'den 6+1'e kadar değişiklik gösteriyor. Ortalam konut fiyatlarının 553 bin 600 TL'ye yükseldiği ilçede konut tiplerine göre fiyatlar ise şu şekilde belirlendi:

- 1+1 tipi konutların fiyatı 386.858 TL, brüt alan 67 m2, geri dönüş süresi 20 yıl;
- 2+1 tipi konutların  472.770 TL, brüt alan 90 m2, geri dönüş süresi 25 yıl;
- 3+1 tipi konutların  750.750 TL, brüt alan 130 m2, geri dönüş süresi 30 yıl;
 - 4+1 tipi konutların  1.114.520 TL, brüt alan 170 m2, geri dönüş süresi 27 yıl.

Fiyat artışları durma düzeyinde

Endeksa analizinde ilçede konut fiyatlarındaki artışın yüzde 0.72 seviyesinde kaldığı belirtildi. İlçede en hızlı geri dönüş süresinin olduğu mahalleler ise Harbiye, Esentepe, Kaptanpaşa, Teşvikiye ve Halaskargazi oldu. 

Merkezi ilçelerde fiyatlar düşüyor

İstanbul'da konut fiyatları merkezi ilçelerde düşüş gösterdi. Endeksa.com verilerine göre Kadıköy, Beyoğlu, Beykoz ve Beşiktaş gibi merkezi semtlerin yanı sıra Sultanbeyli ve Beykoz gibi ilçelerde de konut fiyatları düşüş gösterirken, en ciddi artış Sultanbeyli ilçesinde yaşandı.

İstanbul'un merkezi ilçelerinde konut değerleri düşüyor

Son 1 yıl içinde merkezi ilçelerdeki değer kaybının ana nedeni olarak, önceki yıllarda görülen yüksek değer artışlarının gösterildiği analizde, özellikle Beşiktaş'ta ortalama konut fiyatlarının yüzde 11.02'lik kayıpla 11.399 TL seviyesine ulaştığına dikkat çekiliyor. Konut satış bedellerinin hala çok yüksek olduğu Beşiktaş'ta konuta yapılan yatırımın geri dönüş süresi ise 36 sene olarak ölçülüyor. Son 1 yılda konut fiyatlarının düşüş gösterdiği diğer merkezi İstanbul ilçelerinde ise durum şöyle:

- Beykoz: Son 1 yıldaki değer kaybı yüzde 7.87. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 7.987 TL. Geri dönüş süresi 41 yıl. 
- Beyoğlu: Son 1 yıldaki değer kaybı yüzde 4.89. Ortalama konut metrekare satış fiyatı 5.586 TL. Konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

Konut fiyatlarının yükseldiği İstanbul ilçeleri

Son 1 yıllık periyot içinde konut fiyatlarının en çok yükseldiiği İstanbul ilçesi Sultangazi oldu. Yüzde 15.17'lik fiyat artışının tespit edildiği Sultangazi'de konut metrekare satış fiyatları ise 2 bin 551 TL olarak ölçüldü. İlçede konuta yapılan yatırımı geri dönüş süresi ise 23 sene düzeyinde. Konut fiyatlarındaki artışta ilk sıralarda yer alan diğer ilçeler de şöyle:

- Zeytinburnu: Son 1 yıllık periyotta Yüzde 13.52'lik değer artışına tanıklık eden Zeytinburnu ilçesinde konut metrekareleri 3.820 TL'den alıcı buluyor. İlçede konut yatırımının geri dönüş süresi ise 21 yıl olarak ölçülüyor.
- Silivri: Son bir yılda konut fiyatlarının yüzde 13.43 değer kazandığı Silivri'de konut metrekare satış fiyatları 2.280 TL düzeyinde. Konut yatırımının geri dönüş süresi ise 24 yıl. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

Kanal İstanbul'un konut fiyatlarına etkisi nasıl olacak? detaylar için 'Konut Fiyat Artışında Kanal Faktörü' konulu haberimizi inceleyebilirsiniz. 

Üç büyük kentte fiyat artışı ülke ortalamasının altına düştü

Türkiye'nin kimi büyük kentlerinde konut fiyatlarındaki artış hızı ülke genelindeki artış hızı ortalamasının altına düştü. Yapılan ölçümler son 1 yıl içinde Türkiye genelindeki yüzde 11.5'lik artışa karşın İstanbul'da, yükselme eğilimi yüzde 8.1, Ankara'da yüzde 9 ve Antalya'da yüzde 11.1 olarak ölçüldü

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

Konut fiyatları düşüyor mu?

Son 1 yılda Türkiye genelinde yüzde 11.5 oranında artış yaşandığına dikkat çeken RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan konut fiyatlarında düşüş yaşandığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karahan: "Son dönemde piyasada konut fiyatlarında düşüş yaşandığı yolunda genel bir kanı var. Ancak rakamlara göre bu kanı gerçeği yansıtmıyor. Türkiye genelindeki metrekare fiyatlarını baz alan verilere göre, son 1 yılda ortalama yüzde 11,5 artış söz konusu" dedi. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

Türkiye'nin 6 büyük kentinde konut fiyat artışı

Türkiye'nin en büyük 6 kentinde konut fiyatlarının son 1 yıl içinde de artış eğilimini sürdürdüğünü söyleyen Karahan, en dikkat çekici yükselişin yüzde 25 ile Bursa'da yaşandığı bilgisini verdi. Karahan, aynı dönemde İzmir'de satılık konut fiyatlarının yüzde 18 oranında yükseldiğini ve Adana'da ise yüzde 11.7'lik bir ölçüm gerçekleştiğini vurgulayarak:

"Artış oranının Türkiye ortalaması olan yüzde 11,5’in altında kaldığı üç büyük il ise Antalya (yüzde 11,1), Ankara (yüzde 9) ve İstanbul (yüzde 8,1) oldu. Son iki aylık verilere baktığımızda da fiyatların düştüğü herhangi bir il bulunmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu. Karahan, Bursa'da fiyat artışının oldukça yüksek düzeyde seyretmesinin ana nedenini ise kentsel dönüşümdeki sürgelen yoğunluğun konut fiyatları ve kiralar üzerinde etkili olmasına bağladı. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

İzmir'de fiyat artışının nedeni: Beyaz yakalı göçü

RE/MAX Türkiye Yönetim Kurulu Danışmanı Gökhan Karahan, konut fiyatlarındaki artış ivmesinin en yüksek düzeyde seyrettiği İzmir'deki bu eğilimin nedeninin son dönemde İstanbul'dan İzmir'e yönelik beyaz yakalı göçünün bulunduğunu söyledi. Bu göç ile birlikte İzmir'de konut fiyatlarındaki artışın Türkiye ortalamasının üzerine çıktığını dile getiren Karahan: "Yıllardır konut fiyat artışında ilk sırayı koruyan İstanbul'daki artışın, son bir yılda Türkiye ortalamasının altında kalmasında ise, piyasa faktörlerinin yanı sıra kentsel dönüşüm sonucunda yenilenen konutların en başta belirlenen daha yüksek fiyat seviyelerinden daha makul fiyat seviyelerine oturmasının etkili olduğunu söyleyebiliriz" dedi. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

İstanbul'da konut fiyatları sadece o ilçede düştü

İstanbul'da ilçeler bazında yapılan değerlendiremede fiyatların düşüş gösterdiği tek ilçenin Beylikdüzü olduğunu, kimi ilçelerde de fiyat artışlarının sınırlı düzeyde seyrettiğini dile getiren Gökhan Karahan, bu ilçelerde de kimi zaman kentsel dönüşümün sona ermesi ve böylece satışa arz edilen konutların sayısının artmasının, kimi zaman da yapımı tamamlanan markalı projelerin konut stokunu artırması olduğunu söyledi. Karahan, prim şampiyonu Kadıköy'de kentsel dönüşümün tamamlanmasına paralel olarak  satışa arz edilen konut sayısındaki artışın fiyatların düşmesine yol açtığını da belirterek: "Bu dönemde, uygun fiyatlarla gayrimenkul almak için pek çok ilçede önemli fırsatlar bulunduğunu söylemek mümkün. Ev sahibi olmak isteyenler ve yatırımcılar, bu yeni dengeleri gözeterek alım yapmaları durumunda kazançlı çıkacaklardır" şeklinde konuştu. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

Son 1 yılda İstanbul ilçelerinde konut fiyat artışı

Yayınlanan verilere göre son 1 yıl içinde konut fiyatlarının en çok yükseldiği İstanbul ilçeleri şu şekilde belirlendi: 

- Küçükçekmece: Yüzde 17.8
- Bakırköy: Yüzde 15.3
- Çatalca: Yüzde 14.3
- Beyoğlu: Yüzde 13.2
- Büyükçekmece: Yüzde 12.3
- Silivri: Yüzde 11.0
- Eyüp: Yüzde 10.8
- Beykoz: Yüzde 10.7
- Bağcılar Yüzde 10.3
- Sultangazi: Yüzde 9.8

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

İstanbul'da ilçeler bazında konut fiyatları

İstanbul'da konut fiyatları kimi ilçelerde dünyanın en önemli merkezleriyle yarışır düzeye ulaştı. Endeksa.com verilerine göre İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde fiyatlar 2 milyon 511 bin 135 TL seviyesine ulaştı. Beşiktaş'taki bu rekor düzeye karşın Esenyurt ise mütevazi ortalama konut fiyatlarıyla dikkat çekti. Bu ilçede ise fiyatlar 230 bin 265 TL seviyesinde işlem görüyor. 

 

İstanbul'un merkezi ilçelerinde fiyatlar düşüyor

 

Konut fiyatlarının en yüksek olduğu 10 ilçe

İstanbul'da konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Endeksa.com verilerine göre kentte konut fiyatlarının en yüksek olduğu 10 ilçe sıralamasının sirvesinde Beşiktaş yer aldı. Ortalama metrekare bedellerinin 15 bin 219 TL olduğu Beşiktaş'ta ortalama konut fiyatları ise 2 milyon 511 bin 135 TL olarak ölçüldü. Beşiktaş'ta ortalama kira bedeli ise 5 bin 959 TL olurken, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 34 yıl gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Beşiktaş'ın ardından konut fiyatlarının en yüksek olduğu diğer ilçeler ise Sarıyer, Bakırköy, Kadıköy, Beykoz, Şişli, Üsküdar, Adalar, Beyoğlu ve Ataşehir olarak belirlendi.

 

İstanbul'da ilçeler bazında konut fiyatları

 

İlçeler bazında konut fiyatları

- Sarıyer: İlçede metrekare satış bedelleri 12 bin 751 TL seviyesinde. Ortalama konut satış bedellerinin ise 2 milyon 652 bin 208 TL düzeyinde işlem gördüğü Sarıyer'de ortalama kira değeri ise 5 bin 199 TL olarak ölçülüyor. sarıyer'de konut yatırımının geri dönüş süresi ise 39 TL...

- Bakırköy: Metrekare satış fiyatlarının 8 bin 749 TL olduğu Bakırköy'de ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 242 bin 358 TL düzeyine ulaştı. İlçede ortalama kiralar ise 3 bin TL barajını aşarken amortisman süresi ise 33 yıl olarak ölçülüyor.

- Kadıköy: İstanbul Kadıköy'de ise metrekare satış fiyatları 7 bin 208 TL seviyesine ulaştı. Ortalama konut satış fiyatlarının 937 bin TL düzeyini aşarken, ortalama kiralar 2 bin 603 TL düzeyine ulaştı. Amortisman süresinin 30 yıl olarak ölçüldüğü Kadıköy'de ortalama kiralar 2 bin 603 TL düzeyinde.

- Beykoz: Konut metrekare satış fiyatlarının 7 bin 148 TL olarak ölçüldüğü Beykoz ilçesinde, ortalama konut bedelleri de 1 milyon 608 bin 300 TL düzeyine ulaşmış durumda. Konut yatırımının geri dönüş süresinin 44 yıl olarak ölçüldüğü ilçede ortalama kiralar ise 2 bin 133 TL aralığında.

- Şişli: Konut metrekare fiyatlarının 6 bin 869 olduğu Şişli'de ortalama konut satış fiyatı 769 bin 328 TL seviyesinde. Yatırımın geri dönüş süresinin 25 yıl olduğu ilçede kira ortalamalı ise 2 bin 464 TL seviyesinde.

- Üsküdar: Ortalama metrekare fiyatı 6 bin 751 TL, konut satış fiyatının ise 985 bin 646 TL olduğu Üsküdar'da ortalama kira değeri 2 bin 309 TL seviyesinde. İlçede konut yatırımının geri dönüş süresi ise 32 yıl seviyesinde. 


Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR