Atatürk Havalimanı'nın bütünü Millet Bahçesi olacak mı?

Bütünüyle Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini söylenen Atatürk Havalimanı'yla ilgili açıklama yapan Bakan Turhan: "Bir kısmı havacılık fuarı için ayrılacak." dedi.

Atatürk Havalimanı'nın bütünü Millet Bahçesi olacak mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un bütünüyle Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini duyurduğu Atatürk Havalimanı'nın bir bölümünün farklı etkinlikler için ayrılacağı duyuruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Atatürk Havalimanı'nın önemli bir kısmının Millet Mahçesi'ne dönüşeceğini vurgulayarak:

"Belirli bir kısmı için ise havacılıkla ilgili fuar alanı düşünülüyor. Bakım amaçlı ve özel uçaklar için de bir pist ayrılacak." dedi. 

Murat Kurum bütünü Millet Bahçesi olacak demişti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Nisan ayının ilk haftası sonrasında kademeli olarak uçuşlara kapatılacak Atatürk Havalimanı'nın akıbeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Hyde Park'ın 8 katı büyüklüğünde

Kişisel twitter hesabından açıklamalarda bulunan Murat Kurum: "Atatürk Havalimanı'nın tamamı Millet Bahçesi olacak" dedi. Kurum, oluşturulan park alanının büyüklüğüylü dünyaca ünlü Hyde Park'ın 8 katına ulaşacağını da hatırlatarak: "Atatürk Millet Mahçesi toplamda 13 Milyon Metrekarelik alanı kapsayacak." ifadelerini kullandı. 

Validebağ Millet Bahçesi durduruldu mu?

İstanbul Validebağ Korusu'na inşası tasarlanan Millet Bahçesi projesinin durdurulduğu iddia edildi. Yapılaşma tehlikesi sebebiyle bölge halkı tarafından eleştirilen Validebağ Millet Bahçesi'ni iptal kararı ise Koru'ya ilişkin projelendirme süreci ve tahsis işlemlerinin tamamlanamadığını açıklayan İBB Anadolu Yakası Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından duyuruldu. 

Validebağ Gönüllüleri Derneği'ne yanıt

İBB'nin ilgili biriminden Validebağ Gönüllüleri Derneği'ne yapılan açıklamada projelendirme süreci ve tahsis işlemlerinin tamamlanmadığına dikkat çekilerek: "Uygulamaya yönelik çalışmalar tarafımızca durdurulmuştur." denildi.

Ankara'nın ilk Millet Bahçesi yatırımı hizmete açıldı. Mamak Belediyesi'nin Samsun Yolu üzerinde tasarladığı Üreğil Kent Ormanı açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mamaklıların toprağa, yeşile ve doğaya özlemlerini giderebilecekleri bir yer oluşturduklarını belirterek: "Gençlerimiz de bahçe içinde bulunan Millet Kıraathanesi'nde derslerini çalışabilecekler." dedi. 

Mamak artık umut demek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mamak'ın son 15 yıllık periyotta önemli adımlara tanıklık ettiğini ve kaçak yapıların ve gecekonduların istilasından kurtarıldığını da vurguladığı konuşmasında: "Belediye yatırımları, ilçemizin çehresini büyük oranda değiştirdi. Ancak daha bitmedi. Yapacak işlerimiz var." şeklinde konuştu. 

Başkan Akgül ne demişti?

Mamak'ta son yıllarda yeşile önemli yatrıımlar yapıldığını söyleyen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yalnızca Millet Bahçesi'nin değil tüm ilçe genelinde sürdürülen çalışmalarla 169 yeni parka imza attıklarını söyledi. Başkan Akgül: "Mamak Üreğil Millet Bahçesi'nin açılışı Cumhurbaşkanımız tarafından yapılacak. Toplu açılışa tüm Ankaralı vatandaşlarımızı bekliyoruz." dedi.  

Bir ilde daha Millet Bahçesi ihalesi

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Elazığ'da inşa edilecek Millet Bahçesi için ihale sürecini tamamladı. TOKİ'den yapılan açıklamada Elazığ ile Malatya karayolu üzerinde yer alan ve Atatürk Caddesi ile Şehir Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi'nin kesişim noktasında bulunan Elazığ Millet Mahçesi  toplamda 30 bin 616 metrekarelik bir alanda yer alacak. 

Şehitler Meydanı ve Millet Kıraathanesi

Elazığ Millet Bahçesi bünyesinde 1.500 metrekarelik Şehitler Meydanı da yer alacak. Diğer taraftan 435 metrekarelik Millet Kıraathanesi'ne de 130 metrekare teras, 305 metrekare kapalı alan ve ücretsiz ikram ve internet hizmeti de verilecek. Millet Bahçesi'nde farklı çiçeklerden yer örtücüler, 1.300 metrekarelik yansıtma havuzu, koşu ve yürüyüş parkurlarının yanı sıra 5 adet de çeşme eşlik edecek. 

Şubat'ta 7 Millet Bahçesi için ihaleye çıkılıyor

Ülke genelinde yeni Millet Bahçesi projelerinin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Hükümetin İkinci 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan çalışmalar kapsamında Şubat ayının 7 Millet Bahçesi'nin ihalesinin yapımına tanıklık edilmesi planlanıyor

Şubat'ta açılacak Millet Bahçeleri

Yapılan açıklamaya göre Şubat ayı içinde sırasıyla Sakarya Millet Bahçesi, Eskişehir Millet Bahçesi, Samsun Millet Bahçesi'nin ihalelerinin yapılması planlanıyor. İstanbul Başakşehir Kayaşehir'de tasarlanan 2,3 ve 4'üncü etaplara ait Millet Bahçesi'nin ihalesi için 14 Şubat tarihi belirlenirken , Ankara İmrahor 1. Etap Millet Bahçesi'nin de 18 Şubat tarihinde hizmete açılması hedefleniyor. Ankara İmrahor Vadisi'nin ardından Mersin ve Sivas Millet Bahçeleri için de ihaleler düzenlenecek. 

Millet Bahçeleri'ne Millet Konakları eşlik edecek

81 kentte Millet Bahçesi inşa planına Millet Konağı projelerinin eşlik etme planı Antalya'da gerçekleştirilen 2023'e doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi ile kamuoyuna duyuruldu. Açıklanan plana göre yakın dönemde 81 kentte hayata geçirilmesi düşünülen Millet Bahçeleri'ne 5 bine yakın Millet Konağı'nın eşlik etmesi tasarlanıyor. Millet Konağı Projesi'nin mahalle ve öylerdeki sosyal dokuyu güçlendirmesi bekleniyor. Bu projelerde kıraathane ve kütüphane gibi üniteler inşa edilecek. 

İmrahor Millet Bahçesi ihalesi 18 Şubat'ta

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara İmrahor Vadisi Millet Bahçesi projesi için ilk adımı atmaya hazırlanıyor. Kentin en büyük Millet Bahçesi yatırımlarından biri olacak İmrahor Vadisi için teklifler 18 Şubat 2019 tarihinde alınacak. İhale saati ise 15.00 olarak belirlendi. 

2019'un başında 17 Millet Bahçesi hedefi

Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Sami Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim vaadi olarak duyurduğu ve kısa sürede önemli yatırımların gerçekleştirildiği Millet Bahçesi projeleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ olarak Millet Bahçeleri'nin yapımında önemli sorumluluklar aldıklarını söyleyen Er: "2019 yılının başında 17 Millet Bahçesi tamamlanmış olacak." dedi. 

TOKİ 18 ilke 22 Millet Bahçesi yapıyor

Sami Er, şehirlerin daha yeşil hale gelmesi ve refah yaşam alanlarına dönüşmesi adına kimlikli ve yeşil şehir stratejisini uyguladıklarını belirterek: "Cumhurbaşkanımız önderliğinde yürütülen Millet Bahçesi Projesi kapsamında idaremiz 18 kentte 22 Millet Bahçesi gerçekleştirecektir. Bu yatırımların 15 adedi ise eski stadyumların dönüşümünden oluşmaktadır." dedi. Millet Bahçesi'ne dönüştürülen stadyumlarla ilgili de bilgi veren Sami Er: "Adana, Eskişehir, Diyarbakır, Batman, Giresun, Gaziantep, Malatya, Hatay, Mersin, Samsun, Sakarya, Sivas ile iki Trabzon iki de Bursa" ifadelerini kullandı

Hangi Millet Bahçeleri'nin açılışı yapıldı?

İstanbul'da 14 milyon metrekare Millet Bahçesi

Sami Er, İstanbul'da açılışı yapılan 5 millet bahçesinden bir tanesinin TOKİ'ye ait olduğunu, birinin de bizzat TOKİ iştiraki şirketler tarafından yapıldığını da belirterek: "İstanbul'da TOKİ, işrirakleri ve belediyelerin inşa edeceği Millet Bahçeleri'nin doplam büyüklüğü 14 milyon metrekaredir. Bu da İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını yüzde 10 artıracaktır." dedi. 

Kurum: 100 günde 33 bahçe

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçeleri projelerinin önemine işaret ederek: "Millet Bahçeleri Cumhurbaşkanımızın, vatandaşın talebini net biçimde görerek açıkladığı büyük bir projedir." dedi. 

100 günde 33 millet bahçesi

İlk 100 günlük dönem içinde 18 kentte 33 Millet Bahçesi planlandığını ve bu gelişimin ikinci ve üçüncü yüz günlük planlarda da her kentte en az bir tane olacak şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Bakan Murat Kurum: "Her kentimize Millet Bahçesi yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

İstanbul'da kişi başı yeşil alan miktarı artacak

Bakan Murat Kurum, Millet Bahçesi projeleriyle İstanbul'da kişi başına düşen yeşil alan miktarının yüzde 10 oranında yükseleceğine de dikkat çekerek: "Yurt dışına çıktığınızda, buralarda gördüğünüz neden bizde yok ya da neden az dediğiniz Millet Bahçeleri'ne biz de sahip olacağız" şeklinde konuştu. Bu bahçelerin içinde vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderileceğini de söyleyen Murat Kurum: "Kültürel alanlar, sporla ilgili ne varsa hepsi inşa edilecek. Bu inşa edilen alanların büyük kısmı en iyi lokasyondaki arazilerdir." ifadelerini kullandı. 

  

İlk Millet Bahçesi için geri sayım

TOKİ mülkiyetindeki Bakırköy Baruthane arsasının Millet Bahçesi'ne dönüşümü için çalışmalar hafta içinde başlamıştı. Konuyla ilgili olarak katıldığı bir televizyon programında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, çalışmaların 1 ay içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. 

1 aya kadar açılır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Bakırköy'ün tarihi Baruthane arsası üzerinde çalışmaların başladığı Millet Bahçesi dönüşümüyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mevlüt Uysal Ataköy'de eski Baruthane yerinin Toplu KOnut İdaresi'nden devralındığını belirterek: "Burada çalışmalar başladı. Bir ay içerisinde milletin kullanımına açık hale gelecektir." ifadelerini kullandı. 

 

 

Baruthane arsasında dönüşüm çalışmaları başladı

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en güçlü vaatlerinden biri olarak öne çıkan Millet Bahçeleri için çalışmalar başladı. İlk uygulama için iş makinaları, Bakırköy'de bulunan ve bölge halkının sahil ile son buluşma noktası olduğu için 'imara açılma' tartışmalarıyla gündeme gelen Baruthane arsasında çalışmalarına başladı. 

 

60 dönümlük arazi

 Konut İdaresi Başkanlığı, Ataköy Sahili'nin tek yeşil alanı olan ve içinde tarihi Baruthane Yapılarının bulunduğu Baruthane arsasında Millet Bahçesi dönüşümünün başladığını açıkladı. Toplam büyüklüğü 60 dönümü bulan arazi üzerinde günübirlik turizm ve rekreasyon alanı ilan edildi. 

 

İBB'ye kiraladı, çalışmalar başladı

Baruthane arsasının Millet Bahçesi'ne dönüşümü için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile görüşen ve 25 yıllığına kiralama anlaşmasına varan TOKİ, böylece ilk Millet Bahçesi çalışmaları için önemli bir adım atmış oldu. TOKİ ile yapılan protokol kapsamında çalışmalara başlayan İBB de Osmanlı döneminin en gözde yerlerinden biri olarak gösterilen arazide çalışmalara başladı. Bu kapsamda öncelik kültürül varlıklara verildi ve restorasyon çalışmaları için ilk adın atıldı. Projede vatandaşların sosyal ihtiyaçlarının karşılanacağı kafeterya, sosyal tesis ve restoranların yanı sıra 3 kilometrelik de bir yürüyüş yolu yapılacak. 

Eymir Gölü'ne komşu arazi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim dönemindeki en dikkat çekici projelerinden biri olarak şekillenen Millet Bahçeleri için çalışmalar sürüyor. Hangi arazinin Millet Bahçesi'ne dönüşeceği konusunda çalışmalar yürütülürken, son olarak da Ankara Eymir Gölü'ne komşu 700 dönümlük arazinin Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi kararı alındı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla

Eymir Gölü'ne komşu bu arazinin Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi yönündeki kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından alındığı belirtiliyor. Ankara Gölbaşı ilçesinde yer alan bu dev arazide yapım çalışmalarının çok yakında başlaması planlanıyor. Alan üzerinde spor alanları, yeşil bölgeler, göletler, tramvay gibi sosyal yaşam merkezleri bulunacak. 

Başkentliler nefes alacak

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Millet Bahçesi projelerinden birine ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu kararından ötürü teşekkür etti. Duruay, Gölbaşı'nın Ankara kentinin doğasıyla ön plana çıkan ilçelerinni başında geldiğini ve Mogan ile Eymir gibi iki önemli su kaynağına komşu konumda yer aldığını belirterek:

"Mogan Gölü'nde sürdürülen temizlik çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor. İnşallah bu sene içinde temiz bir göle ulaşmış olacağız. Ankara'ya yapılacak Millet Bahçesi projelerinden biri de Gölbaşına yapılacak." şeklinde konuştu. 

Millet Bahçeleri için kaç lira harcanacak? Ayrıntılar için Millet Bahçeleri Maliyeti konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

Gölbaşı değer kazanacak

Gölbaşı ilçesine Millet Bahçesi kararının ilçenin değer kazanmasını sağlayacağını da dile getiren Duruay: "Eymir Gölü'nün hemen yanı başında hayata geçirilecek Millet Bahçesi kararı için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlara şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu. 

 

Eymir Gölü'ne komşu arazi Millet Bahçesi olacak

 

İlk Millet Bahçesi için imzalar atıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nın Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'ne dönüşümü müjdesini vermesinin ardından başlayan çalışmalar Eskişehir'de somut bir adıma dönüştü. Eskişehir'in 54 bin metrekarelik alana yayılan stadyum alanının Millet Bahçesi olarak dizaynıyla ilgili olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile Türk Dünyası Vakfı arasında imzalar atıldı. 

Eski stadyum alanlarının Millet Bahçesi'ne dönüşümünde ilk adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski stadyum alanlarının Millet Bahçesi olarak değerlendirilmesi yönündeki önerisi doğrultusunda ilk somut adım Eskişehir'de atıldı. Eskişehir stadyumunun bulunduğu 54 bin metrekarelik eski Eskişehir Stadyum alanının Millet Bahçesi'ne dönüşümü için TOKİ ile Türk Dünyası Vakfı arasında mütabakat imzalandı. İmza törenine Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Milli Eğitim Eski Bakanı Nabi Avcı ile TOplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın yanı sıra Eskişehir Valısı Özdemir Çalacak da katılım gösterdi. 

Millet Bahçeleri devrim niteliğinde bir karardır

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığında olan Eskişehir stat alanının Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi yolunda atılan imzaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Millet Bahçeleri projesinin yaşadığı kent için endişe duyan vatandaşlar için devrim niteliğinde bir karar olduğunu söyledi. Turan, TOKİ mülkiyetindeki Eski Eskişehir stadyumunun Millet Bahçesi olma yolunda Türk Dünyası Vakfı'na devredildğini belirterek: "Mevcut eski stadyumun yıkım işlerini Eskişehir valiliği işbirliği ile gerçekleştiriyoruz. Millet Bahçesi yapımı için Türk Dünyası Vakfı ile koordinasyon içerisinde olacağız." ifadelerini kullandı. 

[resim7]

7 Eski stadyum daha Hazine'ye devredilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanılmayan 6 kadar eski stadın Millet Bahçesi'ne dönüşümüyle ilgili açıklamasının ardından harekete geçen Toplu Konut İdaresi Başkanı, kendi mülkiyetindeki 7 eski stadyumu daha Millet Bahçesi olma yolunda Hazine'ye devredeceğini açıkladı. Toplam büyüklükleri 633 bin metrekareyi bulan bu stadyumlar  şöyle:

- Batman
- Malatya
- Sivas
- Trabzon-Akçaabat
-Giresun
- Hatay
- Samsun

Diğer taraftan daha önce satışı gerçekleştirilen Sakarya ve Diyarbakır statlarının içinde de çalışmaların sürdüğünü ve bu statların da Millet Bahçesi olacağını belirten TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Gerçekleştirilecek bu imarlardan elde edilecek gelirler karşılığında da diğer stadyumların tamamlanması sağlanacaktı. Ancak Cumhurbaşkanımız bu statların bütünüyle Millet Bahçesi olmasını arz etti. Biz de stat arazilerini Millet Bahçeleri olması için hazineye devrediyoruz." ifadelerini kullandı. 

İstanbul'da Millet Bahçesi yerleri belirlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesine dönüştürüleceği müjdesinin ardından Toplu Konut İdaresi ve Emlak Konut da yeni "Millet Bahçeleri" için yer arayışına girmişti. Kurumlar araştırmalarını tamamladı ve İstanbul Pendik ve Maslak'taki dev arazilerin de millet bahçesine dönüşümü için karar alındı. 

TOKİ arazilerine yapılacak

3 yılda 50 millet bahçesi hedefiyle çalışmalarını sürdüren hükümet, Pendik ve Maslak'taki dev arazilerin dönüşümü için çalışmalarına yakın dönemde başlamayı planlıyor. Kayaşehir, Ataköy Baruthane ve Niğde gibi lokasyonlarda pilot uygulamaları sürdürülen "Millet Bahçesi Konsepti" ile toplamda 2 milyon metrekarelik alanı kapsayan bir genişliğe ulaşılacak. Projelerin TOKİ mülkiyetindeki arazilerin üzerine yapılması planlanıyor. 

Maslak ve Pendik'e de millet bahçesi geliyor

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın hava ulaşımına kapanmasının ardından nasıl bir işlev göreceği yolundaki tartışmalara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen hafta nokta koymuştu. Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüştürüleceğini açıklayınca, hava eğitim ve sınırlı uçuş gibi daha önce tanımlanan sektörel faaliyet planı ya da otel, AVM ve konut gibi yapılaşmaya açma stratejileri de rafa kaldırılmıştı. Dünyanın en büyük Millet Bahçesi ve parkının oluşum haberinin ardından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı da belirlenen hedefler doğrultusunda yeni yer arayışına girdi. 2023 senesine kadar ülke genelinde çok sayıda Millet Bahçesi inşa hedefini üstlenen TOKİ bunun için İstanbul'daki yer arayışlarına da başladı. Elde edilen bilgiler özellikle Maslak ve Pendik'te Toplu Konut İdaresi mülkiyetindeki arsaların "Millet Bahçesi' olarak değerlendirilmesi yönünde mutabakata ulaşıldığını gösteriyor. 

Atatürk Havalimanı 234 milyar değerinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi'ne dönüştürme planını açıklamasının ardından değerleme uzmanları, bölgedeki birim fiyat hareketliliğini izleme çalışmalarına başladı. 11.7 dönümlük alana yayılması beklenen ve dünyanın en büyük şehir parkı hüvviyeti taşıyacak Atatürk Havalimanı arsasının metrekare değerlerinin 20 bin TL seviyesine çıkaracağı tahmin ediliyor. 

Atatürk Havalimanı arsa değeri 234 milyar TL

Mega kent İstanbul'a mega bir park kazandırma planı heyecan yarattı. Projenin hayata geçmesi ile birlikte Atatürk Havalimanı'na komşu parsellerde ve imarlı arsalarda önemli bir değer artışı yaşanacak. Milliyet'te yer alan habere göre Atatürk Havalimanı çevresinde Şenlikköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy 2, Ataköy 5 ve Ataköy 6 ile Ataköy 7, Ataköy 8, Ataköy 9 ve Ataköy 10 mahalleleri  bulunuyor. Mevcut arsa değeri 234 milyar TL olan Atatürk Havalimanı'nın imara açılmaması ve bütünüyle park alanına dönüştürülmesi halinde söz konusu mahallelerde büyük bir değerlenme bekleniyor. Dünyanın en büyük 3'üncü parkı olma statüsü taşıyacak projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Veri İŞleme Merkesi Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Ömer Türkoğlu, ortalama metrekare arsa değerlerinin 20 bin TL'nin üzerine çıkma olasılığı üzerinde durdu.

Dünyanın en büyük üçüncü parkı olacak

Atatürk Havalimanı'nın Millet Parkı'na dönüştürülmesiyle birlikte dünyanın en büyük 3'üncü şehir parkına İstanbul sahip olacak. Halen dünyanın en büyük parkı Rusya'daki Bitsevsky Park'ın toplam büyüklüğü 18 dönüme ulaşırken, 500'ün üzerinde bitki türünün bu park bünyesinde korunduğuna dikkat çekiliyor. Amerika Los Angeles'teki Griffith Park ise 17.4 dönümlük bir alana yayılıyor. Atatürk HAvalimanı'nın şehir parkına dönüştürülmesi halinde 11. 700 dönümlük büyüklüğüyle dünyadaki çok sayıda benzerlerinin üstüne çıkılmış olacak. 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun süredir yapılaşmaya açılacağı yönündeki tartışmaların merkezinde oturan Atatürk Havalimanı arazisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin seçim beyannamesinde çok sayıda kentte millet bahçelerinin kurulması planının bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan: "En büyük müjde bu. Atatürk Havalimanı millet bahçesi olacak." dedi. 

Yeni havalimanı 29 Ekim'de açılacak, eskisi millet bahçesi olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda katıldığı bir programda Türkiye'nin dört bir yanında millet bahçesi ve çevreci yatırımlar gerçekleştireceklerini açıkladı. Kendilerinin çevreci bir iktidar olduğunu ve milyarlarca ağaç diktiklerini dile getiren Erdoğan: "Bazı illerimizde millet bahçeleri kuracağız. Konya'da Konya stadı vardı örneğin. Onun yerine millet bahçesi yapacağız." şeklinde konuştu. Erdoğan, İstanbul'da 3. Havalimanı'nın açılma planı ile birlikte yapılaşma ve imara açılma tartışmalarının merkezinde bulunan Atatürk Havaliman ile ilgili olarak da:  "Yeni Havalimanı 29 Ekim'de açılacak. Mevcut Atatürk Havalimanında da millet bahçesi olacak. En büyük müjde bu..." ifadelerini kullandı. 

Mega projelerin dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 yıl içinde Avrasya Tüneli, Marmaray ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi girişimleri hayata geçirdik. Körfezin yıllardır süren çilesini bitirdik. Cumhuriyet tarihi boyunca 25 havalimanı yapılmış. Biz 26 tane daha ilave ettik. Havayolu halkın yolu oldu.  Siyasetin gücünü başkanlık sistemiyle dinamik hale getiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan'ın açıklamaları

İstanbul'un 3. Havalimanı'nın hizmet vermeye başlamasına az bir zaman kala Atatürk Havalimanı ve arazinin akıbetinin ne olacağı sorusu yeniden gündeme geldi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu alanın AVM ya da konut alanı olarak tahsis edileceğine ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek: "Atatürk Havalimanı İstanbul'a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenecek. Konut ya da alışveriş merkezine dönüşüm söz konusu bile değil..." ifadelerini kullandı

3. Havalimanı'na taşınma nasıl olacak? Ayrıntılar için 3. Havalimanı'na taşınma planının ayrıntıları konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

3. Havalimanı'nda sona doğru

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yüzde 73'lük kısmı tamamlanan İstanbul'un 3. Havalimanı'nın hizmete girmesiyle birlikte Atatürk Havalimanı arazisinin ne olacağı sorusunu yanıtladı. Habertürk'ten Esra Nehir imzalı habere göre Ahmet Arslan Atatürk Havalimanı'nın kentin ihtiyaçları doğrultusunda şekilleneceğini söyledi. Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete açılacağını vurgulayan Bakan Ahmet Arslan: "3. Havalimanı'ının bu etabı yılda 90 milyon yolcuya hizmet verecek." şeklinde konuştu.

İki havalimanını da kullanma imkanı yok

Bakan Ahmet Arslan, 3. Havalimanı'nın açılışının ardından Atatürk Havalimanı'nın devre dışı kalacağını, iki havalimanını da kullanmanın olanaksız olduğunu vurgulayarak: "Atatürk Havalimanı'nı ve İstanbul Yeni Havalimanı'nın aynı anda kullanamayız. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor." şeklinde konuştu. Atatürk Havalimanı'nın yapılaşmaya açılacağı yönündeki söylentileri de değerlendiren Bakan Arslan: "Burası yapılaşmaya açılmayacak. İstanbul'a nefes aldıracak bir alan olarak kullanılacak. Burada çok sayıda bina ve terminal var. Belki fuar alanı olarak hizmet eder. İsteğimiz bu yönde. Ancak herhangi bir şekilde imara açılması ya da konut ve Alışveriş Merkezi şeklinde bir uygulama yaşanmayacak..." ifadelerini kullandı. 

Küçük uçaklar kullanmaya devam edecek

Atatürk Havalimanı'nın yeni düzen ile birlikte sınırlı sayıda iniş ve kalkış için yönlendirileceğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan: "Atatürk Havalimanı küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılabilecek." ifadelerini kullandı. Atatürk Havalimanı'nın daha önce sivil havacılık ve fuarcılık faaliyetlerine kanalize edilebileceği açıklanmıştı. 

Kanal İstanbul'da son durum

Diğer taraftan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak da: "Seçilen proje alanı üzerinde çalışmalar yapılacak. Bu çalışmalar jeoteknik, hidrolik modelleme gibi saha etüdü niteliği taşıyacak. Etüt proje bağlamında porjenin gerçekleştirilebilmesine yönelik finans modelleri üzerinde de çalışıyoruz. 2018 yılında yapım ihalesine çıkmayı planlıyoruz..." dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR