Renklerle oluşturulan estetik: New Age CLINIC

Iglo Architects'in tasarladığı New Age Clinic, farklı renklerin akışkan formlarla bir arada kullanılmasıyla, standart klinik algısını farklı bir noktaya taşıyor.

Renklerle oluşturulan estetik: New Age CLINIC

Iglo Architects tarafından tasarlanan ve Terrace Fulya projesi içerisinde 250 metrekarelik bir dairede konumlanan New Age Clinic, mevcut planlamanın kliniğe uygun altyapısından referans alınarak hayata geçirildi. New Age Clinic'in yeni yüzünü alışılagelmiş klinik anlayışından bağımsız bir şekilde ele alan Iglo Architects, standart klinik algısını çağdaş bir noktaya taşıdı. 

Renkli ve huzurlu atmosfer
New Age Clinic'in tasarımında, sağlık birimlerinde sık kullanılan renkler olan açık mavi ve beyaz yerine, ana rengi koyu füme olarak  seçilirken, ve hem duvar yüzeylerinde hem de seçilen mobilyalarda koyu fümeyi güçlendirecek farklı tonlar kullanıldı. Mekandaki renkler, tavan ve duvar yüzeyleri için kalp ritminden ilham alınarak tasarlanan akışkan formdaki grafik anlatımlarla desteklenerek karakterize edilmiş ve bu grafik etki, kullanılacak olan mobilyaların niteliğinin de belirleyicisi durumunda. 

New Age Clinic
Mekansal düzenlemeleri minimum yapısal müdahale ile gerçekleştirilen New Age Clinic'te, operasyon odası, konsültasyon odaları, muhasebe ve arşiv için gereken alanlar mevcut şema dahilinde yeniden şekillendirildi. Mekana tek eklenen unsur, mevcut ıslak hacimlerden birinin teknik şartnameye uygun hale getirilmesiyle tasarlanan engelli tuvaleti haline getirildi. B&T ve Koleksiyon markalarından seçilen hazır mobilyaların yanında, giriş bölümünde bekleyenlere ikramların da yapılabileceği 5 metre uzunluğunda bir banko tasarlanmış ve bu banko kliniğin giriş mekanında, kullanıcıların kendilerini özel hissedebilecekleri bir lobi algısı ortaya çıkardı.