TOKİ indirim kampanyasından 8 bin 735 vatandaş yararlandı

TOKİ'nin borçlarını peşin ödeyen vatandaşlara yüzde 22 faiz indirimi sunan kampanyası tamamlandı. 8 bin 735 vatandaş kampanyadan yararlandı ve 509 milyon TL'lik borcunu kapadı

TOKİ indirim kampanyasından 8 bin 735 vatandaş yararlandı

TOKİ'nin borçlarını erken kapatan vatandaşlarazyüzde 22 indirim fırsatı sunan kampanyasına 8 bin 735 kişi başvuru yaptı. 21 Nisan'da başlayan ve 19 Nisan tarihine kadar süren başvurularda vatandaşların toplam borç kapatma tutarı da 509 milyon 523 bin TL'yi buldu. Konut için başvuru yapan 7 bin 400 vatandaş 455.2 milyon TL, iş yeri için başvuru yapan 1.355 vatandaş ise 54 milyon 278 bin TL'lik peşin ödeme yaptı. 

Başvurular 19 Nisan'da bitti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen projelerden ev ve iş yeri satın alan vatandaşlara, borçlarını erken kapamaları halinde sunulan yüzde 22'lik indirim için son başvurular 19 Nisan tarihine kadar yapıldıalınacak. 210 bin konut ve iş yeri alıcısının yararlanmasının beklendiği süreçte, borçlarını erken kapatan vatandaşlar önemli bir indirimden yararlanmış oldu. 

TOKİ indirim kampanyası kredileri: Bankalar ve koşulları

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın borçlarını peşin ödeyen vatandaşlara yüzde 22 indirim sunan kampanyası 21 Mart tarihinde başlamıştı Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlar Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalamış oldukları için aracı kurumlardan konut kredisi kullanımı yapabildi. 

Hangi banka hangi koşullarda kredi veriyor?

TOKİ indirim kampanyasından yararlanacak vatandaşlar şu bankalardan kredi kullandı:

- Türkiye Halk Bankası A.Ş. Tüm tutar aralıkları ile kredi imkanı sunan Halkbank konut ve iş yeri için 120 aya kadar vade sağlayacak. Tahsis ücretinin alınmadığı Halbank kredilerinde konut için yüzde 1.28, işyeri kredileri için ise yüzde 1.38'lik imkanlar sunulacak.

- Ziraat Bankası: Tüm tutar aralıkları ile kredi imkanı sunan Ziraat Bankası konut ve iş yeri için 120 aya kadar vade sağlayacak. Tahsis ücretinin alınmadığı Ziraat kredilerinde de konut için yüzde 1.28, işyeri kredileri için ise yüzde 1.38'lik imkanlar sağlanacak.

TOKİ indiriminden 200 bini aşkın vatandaş yararlandı

Başvuruların 21 Mart - 19 Nisan 2019 tarihleri arasında alınacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den ev alan 210 bine yakın vatandaşı indiren kampanya kapsamında yüzde 22'lik indirim sunulacağını belirtmişti.

200 binin üzerinde vatandaş yararlanacak

Bakan Kurum vatandaların borçlarını erken ödemeleri halinde yüzde 22'lik indirim kampanyasından yararlanabileceklerini belirterek: "200 binin üzerinde vatandaşın kampanyaya dahil olmasını bekliyoruz." dedi. 

Kimler yararlanabilecek?

Geri ödemeleri devam eden gayrimenkulleri kapsayan kampanyadan geri ödeme taksiti 2017 yılı sonuna kadar başlamış olan gayrimenkul alıcıları faydalanabilecek. Kampanya borç bakiyesini peşin olarak kapatan vatandaşlara yüzde 22 oranında indirim sunacak. Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlara ise yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla yapacakları ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından kısmi olarak yararlanma olanağı sunulacak. Kampanyadan taksit sayısı 12 ya da daha az olan konut ya da iş yeri alıcıları faydalanamayacak.

Kredi veren bankalar

TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanan vatandaşlara gayrimenkul satış sözleşmesi imzalamış olduklarından dolayı uygun oranlarda kredi desteği sunulacak. Vatandaşlar kredilerine Ziraat Bankası ve Halkbank'tan kullanabilecek. 

2018 yılında yoğun ilgi görülmüştü

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından  2018 yılının ikinci indirim kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti. Dönemin Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, borcunu ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen iş yeri ve konut alıcılarının yüzde 24 indirim kampanyasına kısmi ödemelerle beraber 13 bin 321 vatandaşın başvurduğunu belirtmişti. Bu başvurulardan elde edilen gelir ise 588 milyon 575 bin TL'ye ulaşmıştı. 

Yüzde 24 indirim kampanyasına yoğun ilgi

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, kurumun 2018 yılının ikinci yarısında geliştirdiği kampanyanın sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yüzde 24 indirimle borçlarının tamamını ödeyerek tapularına hemen kavuşma olanağı sunan kampanyadan 13 bin 321 vatandaşın yararlandığını söyleyen Turan, elde edilen toplam geliri ise 588 milyon 575 bin TL olarak duyurdu. 

Yılın ikinci TOKİ kampanyasına 13 binin üzerinde başvuru

Borçların büyük kısmı yastık altı ile kapatıldı

Açıklamasında borçlarını kapatan vatandaşların büyük oranda yastık altı tabir edilen kişisel birikimlerine başvurduğu üzerinde de duran TOKİ Başkanı Turan: "Yastık altından çıkan 570 milyon TL piyasaya girmiş oldu. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmadan yapılan ödeme oranları bizleri sevindirdi. Kredi kullanılmadan tasarruf ile gelen yastık altı parası da ekonomiye kazandırılmış oldu." ifadelerini kullandı

11 günde 5 bine yakın başvuru yapılmıştı

 11 günde 4 bin 955 konut ve iş yeri sahibinin yaptığı müracaatlarla 212 milyon 35 bin TL'lik borç da kapanmış oldu. Diğer taraftan borcunun bir kısmı ödeyen 527 kişi de 16 milyon 455 bin TL'lik borcu kapatmak için ilk adımını atmış oldu. 

Yastık altı paralar TOKİ'ye aktı

TOKİ tarafından borcunu erken kapatmak isteyen vatandaşlara tanınan yüzde 24 indirim kampanyasının ilk etabı yoğun ilgi ile aşıldı. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, vatandaşların erken borç kapama girişmleri ile tapularını almaya hak kazandığını belirtti. Yapılan açıklamada ödenen borcun yalaşık 217 milyon TL'sinin yastık altı olarak tabir edilen birikimlerle karşılandığı bilgisi verildi. TOKİ Başkanı Turan: "Borçların yüzd 95'i yastık altı paralarıyla ödendi. KRedi kullanılmadan tasarruf ile gelen paralar ekonomiye kazandırıldı." dedi. 

 

Yılın ikinci TOKİ kampanyasına büyük ilgi

 

TOKİ Borçlularına ödeme fırsatı

Toplu Konut İdaresi - TOKİ'den konut satın alan ancak borçlarını ödeyemeyen vatandaşlara müjde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi. Bakan Kurum, vatandaşların borçlarının uygun bir biçimde güncelleneceğini söyledi. 

TOKİ'den borçlulara dönük çalışma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'den konut alan vatandaşlarla ilgili açıklamasında: "Daha önce TOKİ'den konut satın almış vatandaşlarla ilgili olarak idaremiz çalışmalar yapıyor." dedi. Çalışmanın borçların güncellenmesine yönelik olduğunu söyleyen Kurum: "Borçların güncellenmesi noktasında enflasyonunun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor." ifadelerini kullandı. 

 

Yılın ikinci TOKİ kampanyasına büyük ilgi

 

Enflasyonun altında düzenleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, enflasyon, TEFE ve TÜFE ortalamasının yüzde 18 ila 20 seviyesinde bulunduğunu hatırlatarak: "Bunun da altında bir düzenleme yapacağız. Bu düzenlemeyle birlikte inşallah vatandaşlarımızı uygun bir imkan sunuyor olacağız." dedi. 

 

Bakan Kurum'dan TOKİ borçlularına müjde

 

Yılın ikinci kampanyası  21 Eylül'de başladı

Toplu Konut İdaresi 2018 yılındaki ikinci indirim kampanyasına 21 Eylül 2018 Cuma günü yeniden başladı. Borcunu erken tapatarak tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlara yönelik ikinci kampanyada da peşin ödemelerde yüzde 24 indirim sunuluyor. 

Bu yıl yüzde 24 indirim

Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan, yeni indirim kampanyasında borcunu peşin ödeyen vatandaşlara yüzde 20 indirim uyguladıklarını vurgulayarak: "Cuma günü başlayacak olan kampanyada indirim oranını yüzde 24 olarak uygulayacağız." ifadelerini kullandı. Mehmet Ergün Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 21 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında ilgili bankalara başvurabileceklerine de dikkat çekti. 

 

2018'in ikinci TOKİ kampanyası Cuma günü başlıyor

 

TOKİ'den İkinci İndirim Kampanyası

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2018'in ikinci indirim kampanyası için takvimi belirledi. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için yeni bir indirim kampanyası hazırladıklarını vurgulayraak: "Vatandaşlarımızın bu yöndeki beklentilerinüzerine 2018 yılı için indirim kampanyamızın ikincisini düzenlemeye karar erdik. Bu kampanyada indirim oranını ie yüzde 24'e çıkardık." dedi. 

Başvurular 21 Eylül ile 19 Ekim arasında

TOKİ tarafından düzenlenecek ikinci kampanyan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başvurular 21 Eylül tarihinde başlayacak. TOKİ Başkanı Turan vatandaşların 19 Ekim 2018 tarihleri arasında ilgili bankaya  başvuruda bulunabilecekleri bilgisini vererek: "Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranında faydalanmak mümkün olmayacak." ifadelerini kullandı. 

Kampanyadan kimler yararlanabilecek

TOKİ Kampanyasından vadesi 12 ay ya da daha az kalan projelerin yararlanamayacağını da söyleyen Başkan Turan, şüsre 24 indirim kampanyasından tüm borç bakiyesini kapatamayacak duumda olan vatandaşların da yararlanabileceğini söyledi. Turan, bu vatandaşların borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla yaptıkları peşin ödeme ile yüzde 24'lük indirimden yararlanabileceklerini belirterek: "Kampanyalar belli prosedürlere ve vatandaşların durumuna göre yapılıyor. Yaz aylarında vatandaşlarımızın çoğu köyünde ya da tatilde olduğu için indirim kampanyamızı bahar aylarında yapıyoruz" dedi. ifadelerini kullandı. 

 

TOKİ'den 2018'in ikinci kampanyası

 

2018'in ilk kampanyası:Yüzde 25 peşinata yüzde 20 indirim

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından her yıl düzenlenen "Yüzde 20" indirim kampanyasının 2018 takvimi netleşti. TOKİ'den konut ya da işyeri alan vatandaşlara borçlarını erkenden kapatma ve tapularına bir an önce kavuşma şansı sunan kampanya için başvurular 24 Nisan'da başlayacak. TOKİ'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre başvurular 18 Mayıs tarihine kadar devam edecek. TOKİ'nin bu yılki yüzde 20 indirim fırsatından bor bakiyesinin tamamını kapatamayacak vatandaşlar da yararlanacak

TOKİ'den borç bitiren kampanya

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kurumdan konut ya da işyeri alan ve ödemelerini düzenli olarak yapmakta olan vatandaşlara borçlarını erkenden bitirme ve tapularına hemen kavuşma şansı sunan yüzde 20 indirim kampanyasının tarihini netleştirdi. Bu yıl 24 Nisan ile 18 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunan vatandaşlar, peşin ödeme koşuluyla TOKİ'ye olan borçlarını ödeyerek tapularına kavuşabilecekler. 

Yüzde 25'e yüzde 20 indirim

Kampanyanın bu yılki uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, borcunu erken kapatıp tapusunu almak isteyen işyeri ve konut alıcılarından gelen yoğun talep üzerine, geri ödemeleri devam eden gayrimenkulleri kapsayan bir indirim kampanyası hazırladıklarını dile getirdi. Turan, 2018 yılında gerçekleştirilen indirim kampanyası ile vatandaşların beklentilerini gidermeyi hedeflediklerini belirterek, bu yılki kampanyada esnek ödeme planı yaptıklarına dikkat çekti. Turan, bu yılki kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da yararlanabileceğini belirterek: "Borcunun tamamını kapatamayacak vatandaşlarımız borç bakiyesinin %25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde %20 indirim kampanyasından faydalanabilecek" dedi. 

24 Nisan -18 Mayıs tarihleri arasında başvuru yapılabilecek

Kampanyanın 24 Nisan 2018 tarihinde başlayacağını ve 18 Mayıs tarihine kadar süreceğini de dile getiren Turan, bankalara da konuyla ilgili başvuruların yapılabileceğini söyledi. Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların, son başvuru tarihine kadar başvurularını yapmasının gerektiğini de hatırlatarak: "Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması da mümkün olmayacak." şeklinde konuştu. 

Kampanyaya katılım koşulları

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi vb borçlara sahip olmaması şartı aranacak. KAmpanya satışları 2016 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş olan ve geri ödeme taksitleri de 2016 ılı sonuna kadar başlamış olan iş yerleri ve konut sahiplerini kapsayacak. Kampanya'ya vadesi 12 ay ya da daha az kalan projeler de dahil edilmeyecek. 

Geçen yıl 950.7 milyonluk borç kapatılmıştı

TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyasına geçen yıl 17 bin 706 kişinin katıldığını ve toplamda 95 milyon 767 bin TL'lik borç kapatıldığını belirten Turan, bor bakiyelerini kapatarak indirimden yararlanmak isteyen vatandaşların, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzaladıkları bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini de sözlerine ekledi. 


Yazar: Göktuğ Halis
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

TOKİ 198 iş yeri ve 25 konut için teklifleri 25 Nisan'da alıyor

TOKİ 198 iş yeri ve 25 konut için teklifleri 25 Nisan'da alıyor

TOKİ Başkanı'ndan sosyal konut açıklaması: Bu kadar ilgi beklemiyorduk

TOKİ Başkanı'ndan sosyal konut açıklaması: Bu kadar ilgi beklemiyorduk

İl il 50 bin sosyal konut projesi: En yüksek talep Bursa'dan

İl il 50 bin sosyal konut projesi: En yüksek talep Bursa'dan

TOKİ Başkanı'nı atayan karar Resmi Gazete'de

TOKİ Başkanı'nı atayan karar Resmi Gazete'de

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR