Yabancıya yılda 12 milyar dolarlık satış hedefi çok yakın

Konut alımı yapan yabancılara Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık hakkına ilişkin sınırın 1.000.000 dolardan 250.000 dolara düşüren düzenlemeyi değerlediren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: "Beklentimiz önümüzdeki süreçte yıllık 12 milyar dolar seviyel

Yabancıya yılda 12 milyar dolarlık satış hedefi çok yakın

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yabancılara vatandaşlık hakkı tanıyan taşınmaz alım sınırının 1 milyon dolarda 250 bin dolara düşürüldüğünü hatırlatarak: "Yurt dışında yaşayan vatandaşların bunları alabilmesi noktasında ciddi düzenlemeler gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı. 

Büyük hedef yolda

2018 yılının EYlül ayını geçen yıla kıyasla yüde 151'lik artışla kapadıklarını ve 5 bin 615 adede yakın satış gerçekleştiğini de söyleyen Murat Kurum: "Yasadan beklentimiz önümüzdeki süreçte yıllık 12 milyar dolar seviyelerine gelmesidir. Çünkü bu ülke bunu hak ediyor." şeklinde konuştu. 

 

Bakan Kurum: Yabancıya yılda 12 milyar dolarlık satış

 

5 yılda 15 milyar dolarlık satış hedefi

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ağustos ayında yabancı ülke vatandaşlarına yapılan konut sayısının Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu belirterek: "Geçen yılın bütününde 22 bin 200 konut satılmıştı. Ağustos 2018'de yüzde 129 artışla yaklaşık 4 bin konut satışı gerçekleşti." dedi. 

Yabancıya satışta 15 milyar dolar hedefi

Ziya Yılmaz, 2018'in ilk 8 ayında yabancıya satılan konut adedinin 18 bin 540'a çıktığını belirterek yabancıyı teşvik eden vatandaşlık düzenlemesinin önemine işaret etti.  Yabancıya vatandaşlık hakkı tanıyan düzenleme ile gayrimenkul alım sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekildiğini hatırlatan Ziya Yılmaz: "Taplam yabancıya konut satışında yılı 30 bin adetle kapatabiliriz." dedi. 

 

Ziya Yılmaz: 5 yılda yabancıya 15 milyar dolarlık satış hedefi

 

Geçen yıl 4.6 milyar dolarlık satış yapılmıştı

Geçen yıl yabancı ülke vatandaşlarına 4.6 milyar dolar tutarında satış gerçekleştirildiğini de belirten Ziya Yılmaz: "Yabancıya vatandaşlıkta gayrimenkul alım sınırının 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesi ile Türkiye dünya liginde hızlıca üst sıralara yükselecek ve yabancıya konut satışında payını hızla artıracak. Döviz getirici faaliyet kapsamında konut satışının ihracat sayılması, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sn. Murat Kurum liderliğinde, Emlak Konut GYO ve sektör derneklerinin-firmalarının desteğiyle yurtdışı tanıtım atağının başlatılması ile 3-5 yılda yabancıya 15 milyar dolarlık konut satışı hedefi hayal olmaz." şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum: Sektör büyük bir atağa kalkacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yabancı ülke yatırımcısına Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı hakkı sunacak yönetmelik değişikliğini değerlendirdi. Rusya'daki gayrimenkul fuarında gazetecilere konuşan Murat Kurum, Tür Vatandaşlığı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına İlişkin Yönetmelik'in inşaat sektörü adına önemli bir adım olduğunu vurgulayarak: "Sektör böylece büyük bir atağa kalkacak." dedi. 

Son 5 yılda 12 milyar dolarlık gayrimenkul satışı

Son 5 yıl içinde yabancı ülke vatandaşlarına 12 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldığını söyleyen Kurum, yabancıların bu dönemde aldığı oranı tek bir yıla sığıdırmak için tanıtımın önemine dikkat  çekti. Murat Kurum: "Yabancıya konut satışında 2019 hedefi 10 milyar dolar..." şeklinde konuştu. 

10 milyar dolarlık satışa doğru

Konut alan yabancı ülke vatandaşlarına Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı hakkı tanıyan yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 1.000.000 milyon ABD doları olan sınırın 250.000 ABD dolarına çekilmesi ise sektör temsilcilerinin mennuniyetiyle karşılandı. Yabancıya satışta yeni hedef 10 milyar dolar olarak belirlendi.

GYODER Başkanı Yetgin: Sektörün eli güçlendi

Türkiye gayrimenkul sektörünün gelişimi adına önemli bir misyon üstlenen GYODER'in sektörün önünü açacak tüm düzenlemelerin aciliyetini uzun süredir dile getirmekte olduğunu belirten GYODER Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 

"1 milyon dolarlık gayrimenkul alımı yapan yabancıya vatandaşlık hakkı tanınması şartını indirilmesi konusunda, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla görüşmelerimiz olmuştu. Bakanlığımıza, sektörümüzdeki sıkıntılara çözüm olacak düzenlemeler konusunda gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyoruz" dedi. 

 

Yabancıya 10 milyar dolarlık satışa doğru

 

1 milyon barajı yatırım profiline uygun değildi

Yetgin, gayrimenkul için 1 milyon dolar barajının Türkiye için yatırımcı profiline uygun olmadığına da dikkat çekerek, ağırlıklı olarak 100 bin ila 300 bin dolar aralığında yatırım yapıldığını vurguladı. Daha üst segmentte alımların Türkiye'ye çekilmesi adına düzenlemenin önem taşıdığını belirten Yetgin:

"Başta marka şehir olarak konumlandırdığımız İstanbul olmak üzere, ülkemizin birbirinden güzel bölgeleri ve kentlerindeki gayrimenkul potansiyelini, yatırımcı olarak Türkiye’ye çekmek istediğimiz hedef kitleye çok iyi anlatmamız gerekiyor. Çünkü Türkiye gayrimenkul sektörü, son dönemdeki başarılı performansı, altyapısı, vergi oranları ve avantajlı konumu ile çok daha iyi bir seviyede olmayı hak ediyor" şeklinde konuştu. 

Yabancıya konut satışında tarihi zirve... Ayrıntılar için Yabancıya Konut Satışında Son Durum başlıklı haberimizi incleyebilirsiniz.

 Timur: Yabancı artık 250 bin dolar yatırım yapacak

Konut yatırımı yapan yabancıların bir eve 177 bin dolarlık ortalama bedel ödediğini, yeni yönetmelikle birlikte bu yatırım tutarının 250 bin dolar düzeyine çıkışının garanti altına alındığını söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, geçen yıl gerçekleştirilen 22 bin adetlik satıştan 4.6 milyar dolarlık gelir elde edildiğini söyledi. Timur, bu düzeyin ortalama her yabancının 206 bin dolar ödediği anlamına geldiğini vurgulayarak:

 

Yabancıya 10 milyar dolarlık satışa doğru

 

"Yabancıların bu sene ilk yarıda Türkiye’den aldıkları konut adedi 11.816 adet iken, ödedikleri tutar ise 2,1 milyar dolara ulaştı. Bu ortalama bir yabancının bir ev için ödediği tutarın da 177 bin dolar olduğu anlamına geliyor. 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancıya vatandaşlık teşviği ile türkiye’den ev alan yabancıların vatandaşlık için tutarı artıracağını da söyleyebiliriz. Daha doğrusu Türkiye’den herkes 250 bin dolar ve üstü ev almayı planlayacağı için gelir düzeyi daha yüksek kesimin Türkiye’den ev alması teşvik edilmiş olacak." dedi.

Vatandaşlık hakkı yönetmeliği değişti... Ayrıntılar için Yabancıya Vatandaşlık Hakkı Düzenlemesi konulu haberimizi inceleyebilirsiniz

İnanç Kabadayı: Bu yıl 6-7 milyar dolarlık gelir hedefi

Yabancılara vatandaşlık hakkı tanıyan asgari taşınmaz bedelinin de 1 milyon dolardan 250 bin dolara çekilmesinin sektörün talepleriyle paralel bir gelişme olduğunu söyleyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı da:

 

Bakan Kurum: Sektör büyük atağa kalkacak

 

"Dünyada da birçok ülkede örneğini gördüğümüz uygulama ile gelişmiş ülkeler ciddi gelirler sağlıyor. Ülkemiz konumu, tarihi ve kültürü ile eşsiz bir lokasyonda yer alıyor. Çok büyük bir potansiyelimiz var. Benzer metropollere baktığımızda bu potansiyeli görüyoruz. Yabancılara satıştan elde edilen gelirin de 4,6 milyar dolardan bu yıl 6-7 milyar dolara çıkacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu

Faruk Akbal: 10 milyar dolarlık satış mümkün

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, Türkiye'nin bölgesel ve konjonktürel gelişmeler bir kenara bırakıldığında coğrafi açıdan çok avantajlı konumda bulunduğunu belirterek: " Son bir kaç yıldır etrafımızda yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen yabancıya konut satışı her sene rekor kırmaya devam etti. Geçen sene 4,6 milyar dolarlık konutu yabancıya sattık. Bu sene ilk 8 ay itibariyle geçen seneye kıyasla yüzde 38 daha fazla konut satıldı. " dedi.

 

Yabancıya 10 milyar dolarlık satışa doğru

 

Hükümetin doğru adımı

İlk 8 ayda 3 milyar dolarlık tutara yaklaşılmış olduğunu ve Hükümetin aldığı yabancıya konut teşviğinde 1 milyon sınırının 250 bin dolara çekilmesi kararının önemini belirten Akbal: " Hükümetimizin aldığı yabancıya konut teşviğinde 1 milyon dolar sınırının 250 bin dolara çekilmesi kararı, hem 2 milyon insanı istihdam eden inşaat sektörünü hareketlendirecek hem de yabancıya konut satış tutarını 4-5 milyar dolarlardan 10 milyar dolarlara sıçratacak. Bu sene bildiğiniz üzere toplam konut satışında geçen sene ile başabaş gidiyoruz. Yabancıya konut satışının pozitif etkisi ile bu sene sektör yeni bir rekor kırabilir." şeklinde konuştu. 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR