Son zamanlarda ismini sık sık duyduğumuz, önemi gittikçe artan yeşil bina nedir? sizler için araştırdık...
Son zamanlarda ismini sık sık duyduğumuz, önemi gittikçe artan yeşil bina nedir? sizler için araştırdık...
İnşaatında çevre dostu malzemelerin kullanıldığı binalara yeşil bina deniyor. Yeşil binalar, enerji tasarrufu ve yenilebilir enerji sistemlerine sahip olması ile dikkat çekiyor. Çevre dostu olan Yeşil binalar, sürdürülebilir, ekolojik ve yeşil gibi pek çok isimle biliniyor. Uzmanlara göre binaların çevre dostu olması büyük önem taşıyor. Yeşil bina uzmanlara göre; yapının arazi seçiminden başlayarak yaşam döngüsü çerçevesinde değerlendirildiği, bütüncül bir anlayışla ve sosyal & çevresel sorumluluk anlayışıyla tasarlandığı, iklim verilerine ve o yere özgü koşullara uygun, ihtiyacı kadar tüketen, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiş, doğal ve atık üretmeyen malzemelerin kullanıldığı katılımı teşvik eden, ekosistemlere duyarlı yapılar olarak tarif ediliyor.
Enerji ve su tasarrufu sağlayan yeşil binaların su tüketimi oldukça düşüktür. Susuz pisuarlar, lavabo ve dui bataryaları ve verimli rezervuarlar ile yüzde 50'ye yakın tasaarruf sağlarlar. Yeşil binalar sıradan binalara oranlar yüzde 25 ila yüzde 50 daha az enerji kaynakları tüketirler. Yeşil binalarda aynı zamanda yağmur suları geri kazanılıp tekrar kullanılabiliyor. Ayrıca, lavabo ve duş giderlerinden elde edilen gri sular arıtılarak temiz su olarak geri kazanılabiliyor. Az su tüketen bitki ve ağaçlar ile peyzaj düzenlemesi yapılıyor. Gün ışığından faydalanılması ile yüksek seviyede psikolojik fayda ve ferahlık duygusu gibi faydalar sağlıyor. Yeşil binalarda yenilenebilir enerji sistemleri bulunuyor. Bu sayede enerji tüketimi azalıyor. Yeşil binalarda yaşayan insanların ve çalışanların, diğer binadakilere oranlara daha az hasta oldukları ve çalışma performaslarının daha yüksek olduğu görülüyor.
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
İnşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 3 bin 220 TL ile 3 bin 285 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...
Avrupa Konutları Başakşehir’de 60 ay 0 faiz kampanyası
Avrupa Konutları Başakşehir projesinin ödeme planına göre, 60 aya kadar vade farksız taksit seçeneğinden yararlanılabiliyor
Yeni imar kanunu sektöre ne kazandırır?
Hükümet "Yeni İmar Kanunu" çalışmalarını sürdürüyor. 2017 yılının başında hazır olması planlanan kanun ile birlikte ada bazlı kentsel dönüşüm uygulamalarına geçilmesi bekleniyor.
Royal Garden Kartal Projesi
Royal Garden Kartal Projesi 13 bin 346 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor
Urankent 181 ilçeden daha büyük!
Urankent 181 ilçeden daha büyük olduğunu yapmış olduğu projeler ile kanıtlamış oldu
Varyap Plaza Pendik’te son 50 ofis
Varyap dönce hiç uygulanmamış bir ödeme planıyla, Varyap’tan gayrimenkul sahibi olmak isteyen yatırımcılar için 100 haftada 0 faiz kolaylığıyla Varyap Plaza Pendik’te kalan son 50 ofisi satışa sunuyor.
Noter Vekalet Ücreti 2019 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2020'ye kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!
Toki'den Sivas Yenimahalle'de engellilere özel 26 adet satılık konut
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Sivas Yenimahalle'de 26 adet konutu yüzde 40 engelli vatandaşlar için kura yöntemiyle satışa çıkarıyor