Sektör tarihinin en büyük kampanyası 15 Haziran'da bitiyor

INDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak' kampanyasının 15 Haziran'da biteceğini hatırlatarak: "İlk 10 günde hedefi yakaladık" dedi

Sektör tarihinin en büyük kampanyası 15 Haziran'da bitiyor

INDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım konut sektörünün gündem maddeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Birlikten Güç Doğacak, Türkiye Kazanacak Kampanyası" kampanyasında hedef olarak belirlenen 3 milyarlık satış düzeyine 10 günde ulaştıklarını vurgulayan Durbakayım: "Kampanyanın daha ilk 10 gününde öngördüğüm hedefi yani 3 milyarı yakaladık. Kampanya sonunda ilk hedefi ikiye katlayacağız gibi gözüküyor.  Öngörümde yanıldım ancak bu şekildeki yanılmalara razıyım bunun aksi olsaydı, o zaman üzülürdüm" ifadelerini kullandı.

Kampanya sektöre tempo kazandırdı

Nazmi Durbakayım, İNDER, GYODER ve KONUTDER'in kampanyasının sektörün biraz ağırlaşan temposuna ivme kazandırdığını vurgulayarak: "Sektörde yaşanan sorunları ve çözüm alternatiflerini ortak platform olarak yetkili mercilere taşıyor. Üç derneğin üretkenliği ve olaylara çözümcü yaklaşımının, ÇŞB’nin de desteğini aldığını ve hatta bir çok çözüm önerimizin kabul görerek uygulamaya geçtiğini söylemekten büyük mutluluk duyuyorum. Başarıyla devam kampanyamızın yanısıra geçtiğimiz haftalarda ard arda yürürlüğe giren iki yönetmelik bunun en somut örneğidir." şeklinde konuştu. 

İBB İmar yönetmeliği sektöre ne kazandıracak?

İBB İmar Yönetmelikleri'nin Bakanlık tarafından çıkarılan yönetmeliklere kıyasla daha kısıtlı şartlar oluşturduğunu, ama bu seferki yönetmeliğin de bir takım gri alanların aydınlatılması açısından daha yapıcı olduğunu söyleyen Nazmi Durbakayım :

"Senelerce kat yüksekliklerinin max. 3 m ile sınırlı kalması bizleri net 2.70 – 2.65 cm yüksekliğinde alanlarda yaşamaya mahkum etmişti. Bu yönetmelik ile yüksekliğin max. 4metreye çıkması, katlar arasında mutlak ses izalosyonlarının yapılabilmesine olanak sağlayacağı gibi günümüz insanın atalarımızın yaşadığı yüksek tavanlı mekanlara kavuşmasını sağlayacaktır. Estetik kurul şehirlerimizdeki gözümüzü tırmalayan renklerin dizaynı ile adeta çirkinlik abidesi olarak yapılan binalardan kurtulacağımızı müjdeliyor. Belediyeler arasındaki ‘çatı arasının yapılıp yapılmaması’ karmaşasına son veriyor. Çatı arası dairelerin, bir alt kat daire ile birlikte kullanılmasına tüm İstanbul’da izin veriyor." ifadelerini kullandı. 

Otopark Yönetmeliği hangi yenilikleri getiriyor?

Nazmi Durbakayım, son iki yıldır dile getirilen Otopark konusunda önerdikleri uygulamaların otopark sorununu ortadan kaldıracağını belirterek, her daireye bir otopark, okullarına zemin altına otopark yapılabilmesinin önünün açıldığına dikkat çekti. Yeni yönetmelikle parsellerin adaya dönüşmesi teşvik edecek ilk adımın atıldığını vurgulayan Durbakayım:

"Otopark teşkil edilemeyen bu binalara yürüyüş mesafesindeki başka bir otoparktan yer gösterilmesi gerekecek, bu durum tapuya şerh edilecek. Avrupa’daki uygulamalar Türkiye’dede hayata geçecek: Yeni düzenlemeyle ana arter yolların altına otopark yapılması imkanı getirilirken okullar hariç, kamu kurumlarının bahçelerinin altına, gerekli tüm emniyet koşulları sağlanmak, giriş çıkışı kamu kurumu giriş çıkışından ayrı olmak ve ilgili kurumdan izin alınmak kaydıyla otopark yapılabilecek. Otopark Yönetmeliği’yle park ve meydanların üst dokusu bozulmadan altına otopark yapılabilmesi mümkün hale gelecek. " dedi

 

Fikirtepe problemi

Özellikle son dönemlerde tamamlanamayan projeler ve firmalar ile hak sahipleri arasındaki tartışmalarla gündeme gelmeye devam eden Fikirtepe'de sorunların çözümü için çalışmalar sürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorunları yakından takip amacıyla kurduğu irtibat bürosu faaliyetlerine başlarken, sektörün iç dinamikleri de alternatif çözümler üretmeye başladı. Dünya'dan Leyla İlhan imzalı habere göre bölgede "inşaat" ve "proje" devirleri büyük bir ivme kazanmaya başladı.

Sektörde dövizin rolü 

Dövizin hiçbir zaman miras için biriktirilen bir enstrüman olmadığını ve ara araç olarak işlev gördüğünü belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Ekonomide, her zaman bir realizasyon olur. Özellikle çok kısa süreli yatırım araçlarında yaşanan keskin artışlar, mutlaka realizasyon getirir." ifadelerini kullandı. 

 

Sektör tarihinin en büyük kampanyası 15 Haziran'da bitiyor

 

 

Fikirtepe'ye bir kaç büyük firma yeterdi

Fikirtepe'de projelerin devrine yönelik yoğunluğu doğrulayan İNDER ve Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, sektöre çok sayıda girişlerin olduğunu ve bu girişlerde de işinin ehli olmayanların oran tekliflerinin sürecin aksamasında önemli rol oynadığını söyledi. Bu müteahhitlerin yüzde 50-60 verilmesi gereken yerde yüzde 70-80 teklifinde bulunduğuna dikkat çekerek: "Bizler bu oranlarla sürecin yürümeyeceğini söylemiştik. Devirler yoğun biçimde yaşanıyor. Dolayısıyla sektör kendini düzeltiyor." dedi. Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşümde muhatabın devlet olması gerektiğini ve hak sahipleri ile müteahhitlerin bunu karşı karşıya çözemediğini de belirterek: "

"Çalışacak firmayı da bakanlık ya da devlet seçmeli. Biz de Teknik Yapı markasıyla Duzla'da 5 bina adet konutu 3 senede tamamladık. Fikirtepe ise bizim Tuzla projemizden yalnızca 4-5 kat büyük. Teknik Yapı Tuzla'da bunu yapıyorsa, daha merkezi yerde de iki kat üretim yapabilir. Dolayısıyla bizim gibi üç ya da dört büyük firma bu işi sorunsuz yapabilirdi." ifadelerini kullandı. 

Devir varsa, umut vardır

Fikirtepe'de yürütülen devir işlemlerine de değinen Nazmi Durbakayım, firmanın elinde bulundurduğu devir yetkisini sağlıklı şekilde yürütmesinin önemine işaret etti. İşin yarım kalmaması adına devir işlemlerini sağlıklı olarak niteleyen Durbakayım: "Tarafların mutabakatıyla olan bir devir, aynı zamanda yeni bir enerji getirecek. Sektör açısından bakılırsa da, bu devirlerin olabilirliği sektörün hala gözde olduğunu gösterir" şeklinde konuştu.

Bakanlık'tan Fikirtepe'ye acil müdahale

Özellikle son dönemlerde medyaya da yansıyan müteahhit-hak sahibi anlaşmazlıkları, arka arkaya gelen mağduriyet haberleri ve finansal zorluk söylentileri üzerine, İstanbul Fikirtepe'de sürdürülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetlerini yakından izlemek isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın irtibat bürosu faaliyetlerine başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Dr. Av. Veli Böke: “Bölgede yaşanan problemler sonrasında il müdürlüğü olarak burada yaşanan sorunların çözümü ve hak sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek amacıyla irtibat ofisimiz hizmet vermeye başladı." dedi. 

Çevre Bakanlığı Fikirtepe'yi yakından izlemeye başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Fikirtepe kentsel dönüşümün yerinden izlemek amacıyla  oluşturduğu "irtibat bürosu" faaliyetlerine başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Veli Böke, bölgede faaliyetlerini sürdüren firma temsilcileri ve hak sahipleri ile bir araya gelerek, bölgede yaşanan problemler sonrasında il müdürlüğü olarak sorunların çözümü ve mağduriyetlerin giderilmesi adına irtibat ofisini kurduklarını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilgili kuruluşlar ve bölgede çalışmalar yürüten müteahhit firmalar ile koordineli şekilde çalışmalar gerçekleştireceklerine dikkat çeken Böke: "Özellikle İBB ve ilgili kuruluşların altyapı çalışmaları ile vatandaşlarımızın ulaşımı da kolaylaşacak." ifadelerini kullandı. 

Vatandaşlara doğrudan ve yerinde hizmet

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Böke, bu girişimle birlikte vatandaşların İstanbul Beşiktaş'ta yer alan müdürlüğe gelmesine gerek kalmadan ihtiyaçlarına yanıt alacak şekilde irtibat ofisini ziyaret edebileceklerini ve bu sayede vatandaşlara doğrudan ulaşarak yerinde ve doğru bilgilendirme olanağına da kavuşulmuş olduğunu söyledi. Bu girişimin taraflar arasındaki koordinasyonun sağlanması ve olasi aksaklıklara yerinde müdahale ile sorunların hızlı ve etkin çözümü için kritik bir önem taşıdığını da belirten Böke: "Bakanlığımız, hak sahipleri ve yüklenici firmalar arasında yönlendirici konumunda olarak bölgedeki tüm faaliyetleri inceleyip ofisimizde vatandaşlarla yapılacak görüşmeler ile proje süreçlerinde yaşanan sorunlar tespit edecek ve belirlenen sorunlar ile ilgili yüklenici firmalar ile hak sahipleri arasındaki sorunları hızla çözüme kavuşturacak" şeklinde konuştu.

Nuhoğlu: Bazı firmaların yarattığı sorunlar çözümlenecek

Toplantıya Fikirtepe'de faaliyetlerini sürdüren müteahhitleri temsilen katılan Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölgedeki sorunların çözümü için attığı irtibat ofisi adımını bölge adına olumlu bir gelişme olarak niteledi. Bu adım sayesinde hak sahipleri ile kimi yüklenici firmalar arasında yaşanan sorunların çözülmesini umduklarını belirten Nuhoğlu: "Bakanlığın çalışmaları ile bölgedeki altyapı sorunları 2018 yılı itibariyle büyük ölçüde çözüme kavuştu. Çalışmaları devam eden Prestij Caddesi’nde yer alacak yerli ve yabancı birçok marka ile burası Türkiye’nin en iddialı alışveriş caddesi konumuna gelecek ve burada yer alacak parklar, sanatsal etkinlik alanları, eğlence mekanları ve su oyun alanları Fikirtepe’de yaşam kalitesini artıracak. " ifadelerini kullandı. Nuhoğlu, bölgedeki çok sayıda firma ve kendilerinin daire teslimlerine başladığını da belirterek:  "Fikirtepe’ye 10 bine yakın ailenin bu yıl içerisinde taşınması bekleniyor. Böylece Fikirtepe’de yıl sonuna kadar 30 bin kişilik nüfus olacağını düşünüyoruz." dedi. 

Firma Bilgisi: Teknik Yapı

Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

.

.

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR