Emlak Konut GYO, Ankara Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi İhalesi'nin yarın(13 Kasım 2018) tarihinde yapılacağını duyurdu
Ankara Çankaya Saraçoğlu ihalesinde ilk teklifler yarın alınacak. Emlak Konut GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada ihalenin ilk oturumunun 13.12.2018 tarihinde ve saat 14.30'da gerçekleştirileceği duyuruldu.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından KAP'a yapılan açıklamada: "Şirketimiz projelerinden Ankara Çankaya Saraçoğlu Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesinin 1. Oturumu 13.12.2018 Perşembe günü saat 14:30' da yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.
Emlak Konut GYO, Ankara'nın yoğun gündemi ve karmaşası içerisinde 121 bin metrekare alanda çınar ve kestane ağaçları ile çevrelenmiş doğal klima etkisi ile yemyeşil dokusuyla ön plana çıkan Saraçoğlu Mahallesi'nde yeni bir dönüşüm projesine imza atmaya hazırlanıyor. Geleneksel Türk Evi kurgusuyla 1940’lı yıllarda Emlak Bankası tarafından kamu çalışanları için hayata geçirilen ve cumhuriyetin ilk toplu konut uygulamalarından biri olarak ön plana çıkan Saraçoğlu Mahallesi, Emlak Konut ile yeniden eski görkemine kavuşuyor.
Saraçoğlu Mahallesi ile ilgili açıklamada bulunan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum: “Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak geliştirdiğimiz projelerimizde öncelikli misyonlarımızdan biri kültürel mirasımızın devamlılığını sağlamak. Cumhuriyetimizin ilk dönemleri olan 1940’lı yıllarda kamu çalışanlarına ev sahipliği yapmak için tasarlanan ve milli mimarlık anlayışının örneklerinden olan Saraçoğlu mahallesini geçmişine uygun olarak Türk Evi temasının yansımalarını göreceğimiz şekilde yeniden projelendiriyoruz. Süreci çok yakından titizlikle takip eden Sayın Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın da açıklamalarında belirttiği gibi bütün yapılar korunarak bugünden daha yeşil ve tüm Ankara halkının daha aktif bir halde kullanacağı bir mahalle olarak yapılmasını planlıyoruz. Baktığımız zaman Saraçoğlu mahallesi günümüzde Ankara gibi büyük bir şehrin ortasında gürültüden ve yoğunluktan uzak olması sayesinde huzur veren bir mekan olarak nitelendirilse de, aynı zamanda bölgenin atıl kalmasına ve zamanla yenilenme ihtiyacı duymasına sebep olmuştur. Bu bağlamda Saraçoğlu mahallesine; geçmişin izleri, mevcut yapılar ve ağaçlar korunarak ekolojik, ekonomik ve sosyal sürdürülebilirlik çerçevesinde makro ölçekte ülkemizin başkentine yakışır kentin tarihini yaşatan, dinamizmine ayak uyduran ve başkent halkının ihtiyaçlarına yönelik, nefes alacağı yeşil alanlarıyla 7/24 yaşayan nitelikli bir yaşam alanı kazandırmış olacağız. Geleneksel Türk evlerinin örneklerinden olan proje alanındaki yapılar ve ağaçlar tescilli durumda olduğundan, Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Komisyonu ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’ndan alınacak onaylar doğrultusunda özgün Türk mimarisi ve örnek bir şehircilik yaklaşımıyla uygun olarak yapacağız.” dedi.
Yapılacak çalışmalar ile birlikte Saraçoğlu Mahallesi doğa ile birlikte yaşama imkanı sunacak. Yeni bir cazibe merkezine dönüştürülmesi planlanan Saraçoğlu Mahallesi'nde proje alanı Kızılay'da yer aldığı için oldukça avantajlı bir konuma ve yoğun bir toplu taşıma ağına yakın bir bölgede yer alıyor.
Firma Bilgisi: Emlak Konut GYO
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Murat Kurum: Sarıyer'de mülkiyet sorunları çözülecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sarıyer'in SİT alanı içinde olduğunu belirterek: "Sorunları aşacağız. En yakın zamanda mülkiyetlerinize kavuşmuş olacaksınız." dedi.
2018'de 3. Köprü'den taahhüdün 3'te 1'i kadar araç geçti
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı mega projelere ödenen ücretle ilgili soru önergesini yanıtladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden 2018 yılında taahhüt edilen araç rakamının 3'te 1'inin geçtiği öğrenildi
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
Torkam'dan yeni proje
Torkam İnşaat Florya ile Sefaköy aksında yeni bir proje inşa etmeye hazırlanıyor. Torkam'ın yeni projesi özel konumu ve lokasyonuyla dikkat çekiyor
Narven Termal Sağlık Kasabası Ocak'ta açılıyor
250 milyon dolarlık bir yatırımla inşa edilen Narven Termal Sağlık Kasabası'nın ilk etabı, Ocak 2016'dan itibaren hizmete açılacak
TOKİ Konutları'na acil boşaltma kararı
İzmir Çiğli İlçesi Evka-5 Mahallesi zemininde derin yarıklar oluştu. TOKİ'nin bölgeye inşa ettiği konutların bazıları için tahliye kararı alındı
Sarıyer’e Finans Teknopark geliyor!
Bakanlar Kurulu, Sarıyer Mirgün Mahallesi’nde yer alan alanın Finans Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edildiğine dair karar aldı
BeyoğluLook fiyatları 3 bin 500 dolardan başlıyor
BeyoğluLook fiyatları metrekare birim olarak 3 bin 500 dolardan başlıyor. Projenin, Mart 2015’te tamamlanması planlanıyor
Noter Vekalet Ücreti 2019 Vekaletname Tasdik Ücretleri
1 Mart 2020'ye kadar Noter Vekalet Ücretleri: Araç satış, diploma, tercüme, aslı gibidir, tescil, tapu, muhasebe, avukat, aracılık hizmeti vekalet verme ücretleri!