Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sarıyer'in SİT alanı içinde olduğunu belirterek: "Sorunları aşacağız. En yakın zamanda mülkiyetlerinize kavuşmuş olacaksınız." dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sarıyer'de önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında Sarıyer mahallelerinde sorunların çözüleceği mesajını veren Bakan Kurum, kangrene dönmüş problemler için önemli vaatlerde bulundu.
Bakan Kurum, Sarıyer'in tamamının SİT alanı içinde olduğunu ve bundan dtolayı da yetkinin Bakanlıkta bulunduğunu vurgulayarak: "Bugün burada bakan yardımcıları, Tabiat Varlıkları Genel Müdürü, Mekânsal Planlama Genel Müdürü, TOKİ Başkanı, İller Bankası Genel Müdürü var. Sizin sorunlarınızı burada konuşup, çözüm bulmak için buraya geldik. Burada konuştuklarımız ile birlikte hemen arkadaşlarımız hızlı bir şekilde bu sorunları çözmek suretiyle en yakın zamanda mülkiyetlerinize kavuşmuş olacaksınız."
Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum Sarıyer mahallelerinde ulaşılan aşamaya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:
- Gümüşdere ve Kısırkaya: Bu mahallelerde 17 bin vatandaşımızı yakından ilgilendiren imar planları sonuçlanma aşamasına geldi. Onları memnun edecek şekilde nihayete ulaşacağız."
- Bahçeköy Mahallesi: İmar planları sonuçlanma aşamasına geldi. Vatandaşlarımızla el birliği içinde süreçleri beraber yürüteceğiz.
İstanbul'un konut ve gayrimenkul fiyatları açısından en pahalı semtlerinden 4. Levent ve Etiler'den TEM hattı ile ayrılan Küçük Armutlu Mahallesi'nde sürdürülecek kentsel dönüşümün ayrıntıları belli olmaya başladı. Bugün itibarıyla 716 bin 550 metrekarelik inşaat alanının yer aldığı mahallede, kentsel dönüşüm sonrasında 1 milyon 5 bin metrekarelik inşaat alanına ulaşılacak. Bir diğer deyişle, Küçük Armutlu'da 300 bin metrekarelik ek inşaat alanı yaratılmış olacak.
İstanbul'un Sarıyer ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde yürütülecek kentsel dönüşümün planları netleşmeye başladı. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'ni kapsayan dönüşüm hamlesinin planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ağustos ayında askıya çıkarılmış ancak, plan açıklama raporu kamuoyu ile paylaşılmamıştı. 20 Ekim tarihindeki açıklama raporunun Danıştay tarafından iptal edilmesinin ardından semt ile ilgili olarak ikinci riskli alan kararı çıkarıldı. Sözcü Gazetesi'nde yer alan Özlem Güvemli habere göre, Armutlu kentsel dönüşümü 140 hektarlık bir alan üzerinde uygulamaya alınacak.
Plan noktlarından edinilen bilgiye göre, halen 3.498 adet konutun yer aldığı ve toplam 716.550 metrekarelik inşaat alanına sahip Armutlu'da, kentsel dönüşüme paralel olarak oluşturulacak inşaat alanı 1 milyon 5 bin metrekare seviyesine ulaşacak. Mahallelilerin uzun süredir karşı çıktığı kentsel dönüşüm hamlesi ile birlikte mahallede yoğun bir yapılaşma yaratılmış olacak. Küçük Armutlu'da oluşturulacak ek inşaat alına da böylece 300 bin metrekare seviyesinde artış gösterecek. 300 bin metrekarelik ek inşaat alanının yüzde 70'lik kısmı ise konut birimlerine ayrılacak. Plan notlarında toplam 7.290 yeni konuttan 6.500 adedinin 90 metrekare, 790 konutun ise 150 metrekare şeklinde inşa edileceğine dikkat çekiliyor. Konut sayısı ve adedinin iki katı düzeyinde artacağı bölgede, binalar 5 kat yüksekliğe sahip olacaklar. Nüfus tahminleri ise 16 binden 21.800 seviyesine doğru çıkışa işaret ediyor.
Plan açıklama raporunun en dikkat çeken boyutu ise "tehditler" başlığını içeren bölüm oluşturdu. Çok eğimli ve dik bir alan üzerinde yükselen mahallenin bu anlamda risk taşıdığına dikkat çekilerek, deprem riski, suç oranındaki yükseklik, arazi mafyasının etkinlikleri, yüksek rant baskısı ve gecekonduların ticari meta haline gelişi kentsel dönüşümün önündeki en önemli risklerden biri olarak tanımlandı. Kentsel dönüşümde Küçük Armutlu Mahallesi'nin avatajları ise Boğaz manzarasına sahip olunması, coğrafi konum ve geri görünüm bölgesi içinde yer alması olarak vurgulandı.
İstanbul'un ikinci köprüsü Fatih Sultan Mehmet'in çıkışında, TEM Otoyolu'na komşu biçimde yükselen Küçükarmutlu, konut sektörü ve yapılaşma açısından ciddi bir lokasyon avantajı içeriyor. İstanbul'un en pahalı konut ve ofislerine ev sahipliği yapan Etiler ve 4. Levent gibi merkezi iş alanlarına komşu konumdaki Küçük Armutlu'ya ilişkin Plan Açıklama Raporu, Danıştay tarafından bozulmuştu. Karar sonrasında ise Bakanlar Kurulu tarafından ikinci kez riskli alan ilan edilmişti.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Bershka Türkiye Mağazaları
Bershka Türkiye Mağazaları İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir ve Mersin'de bulunuyor. Bershka Türkiye Mağazaları adres ve telefon numaraları haberimizde
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde