Yaşadığınız şehir olan İstanbul'un hala görmediğiniz, gizli kalmış köşeleri olabilir. Cazibesini kaybetmeyen şehir İstanbul'da görülmesi gereken yerleri derledik...
Yaşadığınız şehir olan İstanbul'un hala görmediğiniz, gizli kalmış köşeleri olabilir. Cazibesini kaybetmeyen şehir İstanbul'da görülmesi gereken yerleri derledik...
İstanbul'un en ilginç mahallelerinden biri olan Balat, karakteristik özelliği ile dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda dizi ve film setlerine yaptığı ev sahipliği ile daha da popülerleşen Balat, İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı bir mahalle. Renkli ve cumbalı evlerden oluşan mahallenin mimarisinin kaynağı, 15. yüzyıldan itibaren bölgeye yerleşen Sefarad Yahudilerine dayanıyor. Balat, musevi mimarisinin özelliklerini taşıyor.
İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsü ile Süleymaniye Camii arasında yer alan bu semt, Osmanlı'nın kozmopolit yapısının izlerini taşıyor. Süleymaniye Camii'nin külliyesi, çevrede bulunan tarihi evler ve mahalle boyunca sıralanan çay bahçeleri ve lokantaları ile İstanbul'da görülmesi gereken yerlerden birisi.
Sokak aralarında gizlenmiş olan kiliseler, tarihi hanlar gibi birçok hazineyi içinde barındıran Beyoğlu ihtişamı ile gezi tutkunlarının uğrak noktası. Beyoğlu'na giderseniz Surp Hogvan Vosgeparan Kilisesi, Aya Triada, Zapyon Lisesi, Afrika Han ve Köçekoğlu Malikanesi gibi yerleri görmeden dönmeyin.
İstanbul'un en renkli, en şirin ve en iyi korunmuş olan semtlerinden olan Kuzguncuk, kendine has bir mimariye sahip. Renkli ahşap Rum evlerinin bulunduğu birkaç sokak, sanat galerileri, yol boyunca uzanan kafeleri, Sinotas Binası gibi binalar ile Kuzguncuk tam bir eski İstanbul semti. Sokakta yürürken bolca kedi ve köpeğe rastlayabilir, her an bir film seti arabası görebilirsiniz.
İstanbul'da görülmesi gereken yerlerden biri de Prens Adaları. Prens Adaları'nın en yeşili ise Sait Faik'in de yaşadığı Burgazada. Adana yer alan ve denize tepeden hakim olan Kalpazankaya, Hristos, İndos ve Bayraktepe'de adanın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden.
Uygun fiyata aklınıza ne geliyorsa bulabileceğiniz Eminönü, aynı zamanda İstanbul'un meşhur balık ekmek yeme noktasıdır. Marifet balıkta mı balıkçıda mı bilemeyiz ama İstanbul'un en lezzetli balık-ekmek ve turşu suyunu Eminönü'ndeki tekne balıkçılarında bulabilirsiniz.
Osmanlı döneminde, İstanbul Fethi sırasında Anadolu Hisarı'ndan halat çekmek için yapılmış olan Rumeli Hisarı, İstanbul'un vazgeçilmez ve mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında. İstanbul'da en güzel kahvaltı nerede yapılır diyorsanız Rumeli Hisarı civarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.
14. yüzyılda Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılmış olan Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı gibi boğazın en dar yerinde bulunuyor. Eski zamanlarda küçük bir balıkçı köyü olan Anadolu Hisarı semti, şimdilerde tarihi evleri ile İstanbul'un en göz alıcı yerlerinden biri.
Sessiz gibi görünse de İstanbul'da ışıkların söndüğü anda hareketlenen semtlerinden biri. Yıllardır popülerliğini yitirmeyen Cihangir, yönetmenlerin ve sanatçıların semti olarak biliniyor. İş çıkışlarının vazgeçilmez semti Cihangir özellikle de küçük ama rahatlatıcı mekanları ile ünlü. İstanbul'u tepeden seyretmek istiyorsanız Cihangir Roma Parkı tam da aradığınız yer olabilir.
2019 İstanbul Forum Akvaryum Güncel Giriş Ücreti Fiyatları
Bayrampaşa'da yer alan güncel İstanbul Forum Akvaryum giriş ücreti ve bilet fiyatları! Bayrampaşa Akvaryum Forum yıllık üyelik, ortak biletler, okul gezisi fiyatları bu sayfada detaylarıyla birlikte sizler için hazırlandı!
Güncel Konut Kredisi Faiz Oranları: Bankaların tekliflerindeki düşüş sürüyor
Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Kuveyt Türk ve katılım bankalarının anlaşmalı firmalardan konut alan bireysel kullanıcılara 0.98'lik faiz teklifinin dışında kalan bankaların tekliflerinde önemli düşüşler yaşanıyor
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
29 Ekim 2013’te büyük bir törenle 16.3 kilometrelik bölümü açılan Marmaray’ın 63 kilometrelik diğer bölümünde ise yapım çalışmaları devam ediyor. Hali hazırda ulaşımı sağlayan ve ileride daha da genişleyecek Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri nası
İnşaat cirolarında son durum: Düşüş sürüyor
İnşaat Sektörü Ciro Endeksi Aralık 2018'de bir önceki aya kıyasla yüzde 0.9 oranında düştü
İnşaat sektörünün istihdama katkısındaki düşüş sürüyor
İnşaat sektörünün toplam istihdama katkısındaki düşüş son aylarda ciddi bir ivme kazandı. TÜİK verileri geçen yıla kıyasla 1.1 puanlık düşüşe işaret etti
Vialand giriş ücreti ne kadar? (İsfanbul)
650 milyon dolar yatırımla Eyüp’te gerçekleştirilen ve içerisinde birçok eğlence ünitesinin yer aldığı Vialand Giriş Ücreti 2018 yılında güncellendi. Buna göre İsfanbul - Vialand giriş ücreti en düşük 89 TL’den başlıyor.
THY'den İstanbul Havalimanı'na ortaklık açıklaması
Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'na ortak olunacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Çin Seddi Uzunluğu Kaç Kilometre ve Özellikleri Nelerdir?
Çin Seddi uzunluğu kaç kilometredir ve yüksekliği ne kadardır? Çin seddinin bilinmeyen özellikleri ve ilginç mimarisi hakkındaki tüm detaylar bu yazımızda!
Inşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 2.855 TL ile 2.950 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...