Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşma ve İmar Barışı düzenlemesini fırsata dönüştürmeye çalışanlara karşı, havadan denetleme gerçekleştirecek drone tipi araçlar için Çinli bir firmadan teklif aldı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İmar Barışı düzenlemesini fırsata dönüştürmek isteyenler ve kaçak yapılaşmalara karşı denetim sürecini teknoloji ağırlıklı olarak sürdürmek için önemli bir adım atıyor. Yüksek çözünürlüklü görünteleme kapasitesine sahip 'drone' tipi hava araçları için girişimlerini sürdüren Bakanlık, Çinli Dahua Teknoloji firmasından teklif istedi. Hürriyet'te yer alan Eray Görgülü imzalı habere göre söz konusu araçlar 1.500 metre yükselerek, 5 kilometre karelik bir alan üzerinde tarama yapabiliyor. Firmanın ürettiği araçların ayrıca rüzgara karşı 54 kilometre hızla uçabildiği ve 3 adet de termal kameraya sahip olduğu belirtiliyor.
İmar Barışı'ndan kaç TL gelir elde edildi? Ayrıntılar için İmar Barışı Geliri konulu haberimizi inceleyebilirsiniz
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde 13 milyon yapıyı ilgilendiren İmar Barışı süreci devam ederken önemli bir karar aldı. İmar Barışı'nı fırsata çevirmek isteyenler ve kaçak yapılaşma faaliyetlerini sürdüren kötü niyetli kişilere karşı teknoloji odaklı bir denetim sistemi oluşturmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, özellikle Karadeniz Yaylaları'nı denetleyecek araçlar için Çinli bir firmadan teklif aldı. Rüzgara dayanıklı termal kameralar üreten Çinli Dahua Teknoloji firmasından üstün görüş yeteneğine ve dayanıklılık kapasitesine sahip araçların ilk deneme uçuşlarını da Ankara semalarında yaptığı duyuruldu.
Çinli firma ile anlaşılırsa Karadeniz Yaylaları başta olmak üzere kaçak yapılaşmanın yoğunlaştığı bölgelerde kullanılacak araçlar rüzgara karşı 54 kilometrelik bir karşı koyuş performansı sergiliyor. 1.500 metreye kadar yükselebilecen ve 5 kilometrelik alanı tarayabilen bu araçlar, optik zumlarla hedefe yatlaşarak, termal kameralarla ısıya duyarlı görüntü desteği ile de sonuç sunabiliyor.
Ayder Yaylası'ndan sonra hangi bölgelerin turizm merkezi olması kararlaştırıldı. Ayrıntılar için Ayder Yaylası Kentsel Dönüşümü konulu haberimizi ineceleyebilirsiniz
104 bin 33 kilometre alanıyla ve gayrimenkul sektöründe yükselen marka değeriyle dikkat çeken Başakşehir Belediyesi, kaçak inşaat yapanlara karşı mücadelede insansız hava aracı dronları kullanacak. Bahçeşehir Fen Lisesi öğrencilerinin, Başakşehir Belediyesi Yaşam Laboratuvarı bünyesinde geliştirdikleri İnsansız Hava Aracı Dron, ilçe sınırları içinde kaçak yapı, inşaat denetim ve kontrolleri ile usulsüz hafriyat dökümlerine karşı mücadelede kullanılacak.
İnşaat denetim ve kontrollerinde dron kullanılması için çalışmalar yapıldığını kaydeden Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, proje kapsamında aracı kullanacak olan zabıta ekiplerine eğitim verileceğini söyledi. Uysal şöyle konuştu:
“Başakşehir’de inşaat ve emlak faaliyetleri yoğun olarak sürüyor. İnşaatların denetimi ve kaçak inşaat yapımının engellenmesi için zabıta ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor. Ancak sınırlarımız çok geniş. Ekiplerimizin inşaat denetimi, izinsiz hafriyat dökümü ve kaçak inşaat mücadele çalışmalarını desteklemek için insansız hava aracı dronları da kullanacağız. Bununla ilgili ekiplerimize eğitim planladık. Yeni yılda çalışmalar başlayacak. İlk eğitimi kaçak yapılarla mücadele edecek olan Başakşehir Belediyesi Zabıta ve Bilgi İşlem personeli alacak. Personel, simülatör, model uçaklar üzerinde uygulamalı bilgiler ve teknik bilgiler hakkında detaylı bir eğitimden geçirilecek. Böylece Başakşehir havadan da kontrol edilmiş olacak.”
Rami Yeşilpınar teleferik hattı ihalesi 21 Ağustos’ta
İstanbul’un teleferik projelerinden biri olan Rami Yeşilpınar teleferik hattında ihale tarihi 21 Ağustos 2014 olarak belirlendi.
Kömürhan Köprüsü ne zaman açılacak?
Elazığ ile Malatya arasını 1.5 kilometre kısaltacak Kömürhan Köprüsü ve tüneli ne zaman açılacak?
Moshe Safdie kimdir?
Moshe Safdie, mimarlığın her zaman insancıl, yerine özgü ve topluma karşı sorumlu olması gerektiğini savunuyor.
Meriç köprüsü nerede?
Meriç nehri üzerinde yer alan Meriç Köprüsü, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Peki, Meriç köprüsü nerede? İşte yanıtı...
5 yıldızlı otel inşaat maliyeti!
5 yıldızlı bir otel inşa edecekler için ufak bir maliyet hesaplaması yaptık. Buna göre 5 yıldızlı otel inşaat maliyeti 2018 yılı için ne kadar olur?
Güncel Konut Kredisi Faiz Oranlarında son durum
Konut kredisi faizlerinde Mayıs beklentisi tutmadı. Mayıs ayının son haftasında en uygun konut kredisi faizi yüzde 1.55 olarak şekillendi
Malatya'da depremden sonra toplu yıkım kararı
Malatya'da son 20 günde arka arkaya meydana gelen depremlerden sonra hasar tespit çalışmaları başladı. Uzmanlar hasar alan yapıların yıkım işlemine tabi tutulacağını açıkladı.
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
İnşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 3 bin 220 TL ile 3 bin 285 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...
Göbeklitepe: Nerede, Neden Gömüldü , Tarihçesi ve Nasıl İnşa Edildi?
Arkeolog Prof. Klaus Schmidt ve ekibi tarafından kazılan Göbeklitepe, açığa çıkarılmış bir dizi tapınak alanı ile jeomanyetik yöntemlerle toprağın içine gömülmüş olduğu saptanan en az 12 yapıdan oluşan bir kült merkezi olma özelliği taşıyor.