İzmir'de düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi iş, siyaset ve bürokrasi dünyasının önde gelen isimlerini buluşturdu. Üç farklı oturumun gerçekleştiği etkinlikte, katılımcılar İzmir'i ve kentsel dönüşüm sürecindeki problemleri masaya yatırdı
5 Haziran 2014/Emlakwebtv
Milliyet Gazetesi tarafından İzmir'de düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi"nin açılışı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından yapıldı. Kocaoğlu, dönüşüm sürecindeki tartışmaların ortaya çıkan muazzam rantın paylaşılmasından kaynaklandığını belirterek, "Kentlerin yarattığı rantın vatandaş lehine dayatılmasından yanayım" dedi.
Kentlerin yüksek bir rant yarattığını belirten Kocaoğlu, inşaat firmasının maliyeti ve kârı haricindeki bütün rantı, orada yaşayan insanlara bırakması halinde kentsel dönüşümün başarılabileceği fikrini anlattı. Kocaoğlu, İzmir'de gecekonduların Ankara'nın aksine iki katlı olduğunu, bununla birlikte bir çoğunun Körfez manzarasına sahip bulunduğunu belirterek, "Bizim 30 yıllık planlamada öngördüğümüz İzmir’in konut ihtiyacı, çanağın içinde kentsel dönüşümle gerçekleşecek" dedi.
Kentsel dönüşüm ikinci bölgeden başlamalı
İzmir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İzmir'de kentsel dönüşümün, ikinci bölge olarak adlandırılan gecekondu bölgelerinden başlaması gerektiğini söyledi. Kocaoğlu, planlı halka olarak tanımlanan birinci bölgeden başlamaya ekonomik durumun elvermediğini, son 20 sene içinde gelen bölgeden başlanması halinde de başarılı olamayacağını belirtti. Kocaoğlu, "O zaman dönüşüme, kente adaptasyonunu büyük oranda tamamlamış yerlerden başlamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Kocaoğlu, eski binayı yıkıp yeni bina yapmakla "kentsel dönüşüm" stratejisi yaratılamayacağını belirterek, yoğunluğun azaltılması gerekliliğinin altını çizdi. Kamusal alanların yaratılmasının önemine de dikkat çeken Kocaoğlu: "İnsanların ortak yaşamı paylaşmasını sağlayacak alanları kurmazsanız, bu sadece bina yıkıp bina yapmak demektir" dedi. Kocaoğlu, 6 bölgenin haricinde, merkezi hükümetin riskli alan ilan ettiği bir bölgede de dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı