Kentsel dönüşümünü yeterince hızla ilerleyememesi üzerine harekete geçen Hükümet, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmak üzere olağanüstü önlemlerden oluşan bir eylem planını devreye almaya hazırlanıyor
Kentsel dönüşümün yeterince hızla ilerleyememesi ve çıkarılan tüm yasalara karşın taraflar arasındaki anlaşmazlıkların giderilememesi üzerine Hükümet, bir dizi acil eylemden oluşan bir planı devre aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması beklenen yeni plan çerçevesinde ülke genelindeki riskli binaların 5 yıl içinde yenilenmesi için 75 milyar liralık kaynak aktarımı gerçekleşecek.
Hükümet'ten kentsel dönüşüme olağanüstü müdahale
Hükümetin hazırladığı yeni planın en önemli maddelerinden biri bina bazlı teşvik uygulamasına geçilmesi olacak. Tüm vatandaşlara kendi binasının riski tespitini belirleme olanağı tanınırken, bina sahipleri ve müteahhitleri teşvik edecek bir sistem oluşturulacak. Diğer taraftan alan bazlı dönüşümlerde belediyelerin yetkili kılınması için yasal gerekliliklerin tamamlanmasına ağırlık verilerek, mahallelerdeki riskli alan ilanlarında yerel inisiyatifin karar mercii olmasına olanak tanınacak. Diğer taraftan belediyelere de finans sıkıntısının açılması adına uzun vadeli ve sıfır faizli iki yıl ödemesiz kredi verilecek. Düşünülen bir diğer önlem ise Hazine arazilerinin belediyelere tahsisi olacak.
Bakanlık aktif hale geliyor
Yeni eylem planında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın özellikle yaşanan anlaşmazlıklarda önemli bir rol oynaması ve daha aktif hale gelmesi hedefleniyor. Özellikle Fikirtepe'deki gibi sorunların tekrarlanmaması için çalışacak olan bakanlık, tıkanan lokasyonlarda çözüm ortağı olacak. Önümüzdeki süreçte Armutlu, Karabağlar ve Fikirtepe gibi yerlerde Bakanlığın daha aktif hale gelmesi bekleniyor.
İlbank'ın rolü
Söz konusu uygulamalar için kaynak ise başta İller Bankası olmak üzere farklı finans kuruluşlarından temin edilecek. İller Bankası'nın kaynaklarının yarısı yeni eylem planı için kullanılacak ve böylece 150 milyar liralık bir piyasa oluşturulacak.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı