Kentsel dönüşüm çalışmalarının yürütüldüğü merkezlere komşu konumda bulunan semtleri uyaran uzmanlar, binaların yıkılması ve toprağın kaldırılmasıyla açığa çıkan kemirgenlere karşı önlem alınması gerektiği uyarısında bulunuyor
Başta İstanbul olmak üzere ülkenin dört bir tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları, hijyen ve çevreye yayılan kemirgenler sorununu gündeme getirmeye başladı. Uzmanlar, toprağın kalkması ve binaların yıkılması sonrasında çevreye yayılan ve en yakın binalara yerleşme eğilim taşıyan haşere ve kemirgenlere karşı, önlem alınması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Haşere ve kemirgenlere karşı
Konuyla ilgili bir açıklama yapan ISS Haşere Kontrol ve Bitki Bakım Hizmetleri Direktörü Tuncay Turaman, kentsel dönüşümün yaşandığı bölgelerde, fare, sıçan gibi kemirgen probleminin doğma eğilimi taşıdığını söyledi. Çalışmalar sırasıda etrafa dağılan kemirgenlerin çevre binalara zarar verdiğini vurgulayan Turaman, eski binaların izbe yerlerine ve binaların kanalizasyon hatları içinde yer alan bu canlıların, en yakınlardaki binalarda sorun yaratmaya başlayacağı uyarısında bulundu.
Nerede dönüşüm varsa, orada kemirgen problemi vardır
Kentsel dönüşümün yaşandığı semtlerde potansiyel bir kemirgen problemi olduğuna dikkat çeken Turaman, proaktif çalışmalarla bu sorunun kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti. Turaman, çalışmaların öncelikli olarak yıkımı gerçekleştirilecek binalardan başlayarak sürdürülmesi gerektiğini tavsiye ederek:
"Bunun için ortamda bulunan aktivitenin yok olması veya en aza indirilmesi için çalışmalar yapılır. Aynı anda yıkımı yapılacak binaya en yakın yerde bulunan yerleşim alanlarını korumak içinde kemirgenlerin risk oluşturabileceği bölgelere kemirgen yem istasyonları kurarak yıkım sonrası açığa çıkan kemirgenlerin eliminasyonu sağlanır..." dedi.
ISS hakkında
1901 yılında Danimarka'da kurulan ISS günümüzde 50'den fazla ülkede 530 binin üzerindeki çalışanıyla hizmet vermeyi sürdürüyor.
Kartal metro durakları
26,5 kilometre hat üzerinde toplam 19 istasyondan meydana gelen Kartal metro hattı günde 18 saat hizmet veriyor. Kartal metro durakları, istasyonları, kartal metro saatleri ve daha fazlası bu yazımızda!
Metrobüs Hatları
Metrobüs hatları İstanbul'da 2007'de Topkapı-Küçükçekmece arasında hizmete başladı, bugün ise 45 durak arasında günlük 800 bin yolcu taşıyor.
Kargir ne demek? Kargir ev nedir?
Kargir ev terimi tapu kaydında, imar barışı kentsel dönüşümde ve belediyelerde, çok eski binalarda kullanılan avlulu yığma yapı Kagir ev ne demek detaylarıyla bu yazıda!
İZBAN durakları
İZBAN durakları, sefer saatleri, İZBAN durakları haritası ve İZBAN özelliklerine haberimiz detayından ulaşabilirsiniz
Decathlon nerelerde var?
Türkiye'de her sene yeni mağaza açmaya devam eden Decathlon, 5 bölgede toplam 29 mağazaya sahip. Peki, Decathlon nerelerde var? Tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri
Eskihisar Topçular feribotlarında 24 saat aralıksız olarak en fazla 20 dakika aralıklarla seferler yapılıyor. İşte Eskihisar Topçular feribot saatleri ve ücretleri...
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Kelebekler Vadisi Konya Nerede, Nasıl Gidilir?
Konya Selçuklu Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kelebekler Vadisi Konya nerede, nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadar? detaylar bu yazımızda!
Eminevim taksit hesaplama!
Eminevim ev sahibi yapıyor. Peki Eminevim taksitleri nasıl hesaplanıyor? Eminevim taksit hesaplama haberimizde
4. Levent nereye bağlı
İstanbul'un yoğun ve ana noktalarından birisi olan 4. Levent nereye bağlı? işte yanıtı