Üsküdar-Sancektepe Metrosu Avrupa'nın en iyisi seçildi

Uluslararası bir ulaştırma kuruluşunun 500'ün üzerinde yolcu kapasitesine sahip sürücüsüz metro hatları üzerine yaptığı incelemede Üsküdar - Sancaktepe Metrosu Avrupa birincisi olarak gösterildi.

Üsküdar-Sancektepe Metrosu Avrupa'nın en iyisi seçildi

Üsküdar-Sancaktepe metrosu Avrupa'nın en iyisi isçeildi. Merkezli Brüksel'de bulunan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği tarafından tek seferde 500 kişinin üzerinde taşıma kapasitesine sahip sürücüsüz metrohatları üzerine yaptığı incelemede Üsküdar-Ümraniye-Sancaktepe Metrosu Avrupa'nın en iyisi olarak gösterildi. Hat aynı zamanda dünya genelinde de üçüncü olarak gösterildi. 

Avrupa'da birinci, dünya üçüncüsü

Dünyanın önde gelen şehirlerinde temsilcilikleri bulunan Uluslararası Taşımacılar Birliği'nin incelemesinde tek seferde 1.620 kişiyi taşıyan Üsküdar-Sancaktepe Hattı'nı Roma  metrosu 1.200 kapasitesi ile izledi. Listenin üçüncü sırasında ise 895 kapasiteli Barcelona ve 722 yolcu kapasiteli Paris metroları listede yer aldı. Uluslararası Taşımacılar Birliği'nin internet sitesinde yer alan sıralamada ayrıca Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun dünyanın en iyi üçüncü sürücüsüz hattı olduğu bilgisine de yer verildi. 

 

Üsküdar-Sancektepe Metrosu Avrupa'nın en iyisi

 

Yamanevler Sancaktepe etabı açılmıştı

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun ikinci etabı olan Yamanevler-Sancaktepe hattında test sürüşleri tamamlandı. 

Üsküdar-Çekmeköy hattı yarın tekrar hizmet vermeye başlayacak

Test sürüşleri nedeniyle ara verilen Üsküdar-Çekmeköy metrosu yarın açılacak. 3 Ağustos'ta toplu ulaşım hizmeti vermesi planlanan metro hattı yarın sabahtan itibaren yolculara hizmete devam edecek. Metro hattının ikinci etabı olan Yamanevler-Sancaktepe metrosunda test sürüşlerinde herhangi bir teknik arıza ve aksaklık tespit edilmedi. Hattın hizmete alınması için 'Uluslarası Güvenlik Sertifikası' bekleniyor. 

Test sürüşü için hat kapatılmıştı

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Çekmeköy Hattı'nın yeni etabı için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hattın yeni etabı Yamanevler-Sancaktepe'nin de güzergaha eklenmesi için gerekli test sürüşleri kapsamında planlanan kesintiler yapıldı. İBB tarafından hattın 31 Temmuz, 1 Ağustos ve 2 Ağustos tarihleri arasında toplu ulaşıma kapalı olacağı belirtilmiş, herhangi bir sorunun yaşanmaması durumunda 3 Ağustos Cuma günü seferlere yeniden başlanacağı açıklaması yapılmıştı. 

Test sürüşlerinin süresi uzatıldı

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı'nın ikinci etabının hizmete alınması amacıyla başlatılan test sürüşleri devam ediyor. Edinilen bilgiye göre bu kapsamda yürütülen çalışmaları sürelerinin de uzatılmasına karar verildi. Deneme seferleri sürecinde yabancı bir teknik heyetin süreci takip etmesi ve etabın tamamlanmasının ardından "Uluslararası Güvenlik Sertifikası"  ile kimliklendirilmesi bekleniyor. Hat, daha önceki deneme sürüşlerinde hatasız biçimde işlemişti.

 

Üsküdar-Yamanevler seferlerine 'güvenlik sertifikası' arası

 

İlk ara 18 Temmuz'a kadar verilmişti

Üsküdar-Yamanevler metrosu, sürücüsüz metro hattı test sürüşleri sebebiyle araya girdi. Temmuz ayının bütününde toplam 9 gün olacak şekilde ayarlanan ara planının ilk bölümü ise bugün başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 12 Temmuz 2018 tarihinde başlayan ara, 13 Temmuz, 14 Temmuz, 15 Temmuz, 16 Temmuz, 17 Temmuz ve 18 Temmuz günlerinde Üsküdar-Yamanevler metro seferlerinin iptal edildiği belirtildi. Oluşacak yolcu yoğunluğuna önlem olarak da İETT'nin M5 numaralı otobüsleri tahsis edeceği bildirildi. 

Üsküdar-Yamanevler metro seferlerine ara verildi

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metro hattının ikinci etabı için son aşamaya girildi. Yamanevler - Sancaktepe bölümünü de kapsayacak deneme sürüşleri için Üsküdar ile Yamanevler arasındaki bölümde de seferlere Temmuz ayı sonuna kadar 9 günü bulacak şekilde ara verilecek. 

Üsküdar-Sancaktepe Metrosu Güzergahı için 'Üsküdar Sancaktepe Metro Hattı Durakları' yazımızı inceleyebilirsiniz. 

O tarihlerde seferler iptal

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin  "Her Yerde Metro, Her Yere Metro" sloganıyla sürdürdüğü çalışmaları kapsamında hayata geçirilecek bir diğer önemli proje olan Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun ikinci etabı da Ağustos ayında hizmete açılaca. Yamanevler-Sancaktepe'den oluşan ikinci etap için Üsküdar - Yamanevler metro seferlerinin de Temmuz sonuna kadar 9 gün boyunca  yapılamayacağı açıklandı. Sürücüsüz metro için gerekli kontrol ve testlerin yapılabilmesi adına seferlere ara verilecek tarihler ise şöyle:

- 12 Temmuz
- 13 Temmuz
- 14 Temmuz
- 16 Temmuz
- 17 Temmuz
- 18 Temmuz
- 28 Temmuz
- 29 Temmuz
- 30 Temmuz

Açığı ek otobüs seferleri kapatacak

Diğer taraftan metro seferlerine ara verilecek olması sebebiyle ulaşım mağduriyetini gidermek adına İETT'nin ek otobüs seferi hizmeti koyuacağı açıklandı. Bu kapsamda İETT güzergaha M5 numaralı otobüslerini tahsis edeceği bildirildi. 

İlçede yürütülen kentsel dönüşümde gelinen son nokta için "Üsküdar Kentsel Dönüşümü" haberimizi inceleyebilirsiniz 

Çalışmalar devam ediyor

İstanbul'un ilk sürücüsüz metro hattı Üsküdar-Sancaktepe Metrosu'nun yeni etabı için çalışmalarda sona gelindi. Hattın, Yamanevler-Madenler bölümünde test sürüşleri devam ederken, bu kısmın Ağustos 2018 tarihine kadar hizmete açılmasının hedeflendiği açıklandı. 

En geç Ağustos ayına kadar hizmete açılır

İstanbul'un ilk sürücüsüz metro hattının yeni etapları çok yakında hizmete alınacak. Ocak ayında ilk etabı açılan hat üzerinde sinyalizasyon testleri devam ederken uluslararası akreditasyon kuruluşlarının teknik onayıyla başlaan testler de önemli bir aşama kaydetti. Testlerin yüzde 100 hatasız gerçekleşmesinin ardından yeni bir aşamaya geçiliyor. 

 

Üsküdar-Yamanevler seferlerine 'sürücüsüz metro' arası

 

Sürücüsüz hatlar 24 saat test sürüşünde

Boş metro vagonlarıyla 24 saatlik test sürüşlerinin yapıldığı hat üzerinde vagonların sinyazisyonlara uyumu ve kumanda edilebilirliği de ölçüm dahilinde değerlendiriliyor. Testlerin tamamlanmasıyla birlikte hattın yeni etabının da hizmete alınması bekleniyor. Konuyla ilgili değerlendirme yapan İstanbul büyükşehir Belediyesi Yetkilileri, hattın en geç Ağustos 2018 tarihine dek hizmete alınmasının planlandığını dile getirdi. Yapılan açıklamalarda teknik altyapı ve detayları sona eren hattın, Anadolu yakasının en önemli ulaşım ağlarından biri olarak hizmete alınması hedefleniyor. Bu hattın da Metrobüs, Deniz ULaşımı ve Marmaray gibi ana alterlere entegrasyonu bekleniyor. yapılacak.

Uysal: Yakında açılır

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesi 20 milyar 100 milyon olarak kabul edildi. Bütçenin büyük kısmı ise 6 milyar 822 milyon TL ile ulaştırma projelerine ayrıldı. 

Mega bütçede ulaştırmanın payı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesini, yeni başkan Mevlüt Uysal açıkladı. Dün İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilen meclis toplantısında bütçe sunumu yapan Başkan Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 yılı bütçesini 20 milyar 100 milyon TL olarak açıkladı. Bu bütçeden ulaştırma projelerine ayrılan pay ise 6 milyar 822 milyon TL seviyesinde... 

Üsküdar-Sancaktepe'de geri sayım

Konuşması sırasında açılışı bir türlü yapılamayan Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe Metrosu hakkında da konuşan İBB Başkanı Mevlüt Uysal: "Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olacak. Bu hatta da çalışmalarımızda sona geldi. Üsküdar-Çekmeköy-Sancaktepe hattının, Üsküdar-Yamanevler arasını 15-20 gün içinde hizmete açarız..." dedi. 

Üsküdar konut fiyatlarında son durum bilgisi için "Üsküdar'da Konut Fiyatları" haberimizi inceleyebilirsiniz

Eminönü-Alibeyköy Tramvayında çalışmalar başladı

Toplamda 14 istasyondan oluşacak ve günde 115 bin yolcu taşıyacak olan Eminönü-Alibeyköy tramvay hattında da çalışmalara başlandığını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: "Böylece Eyüpsultan'ı çekim merkezi haline getireceğiz. Eskiden minibüsle gidilemeyen yere şimdi tramvayla gidilecek..." ifadelerini kullandı. 

Ulaşımda hedef verimlilik

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, kent içi ulaşımda temel prensibin, ulaşım sistemlerinin birbirlerine entegrasyonu olduğunu belirterek: Bu bağlamda da verimliliğin raylı sistem olarak öne çıktığını söyeyebiliriz. Biz de bu doğrultuda raylı sistemleri mahallelere kadar ulaştırmak için çaba gösteriyoruz..." şeklinde konuştu. 

Havaray projesi neden iptal edildi?

İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın gündemindeki bir diğer soru ise geçtiğimiz hafta içinde gündemi meşgul eden Topbaş dönemi projeleri oldu. Eski Başkan Kadir Topbaş döneminde tasarlanan Sefaköy-Başakşehir projesine ilişkin ilçe belediyeleri ve vatandaşlarda bulunduğunu dile getiren UYsal: "Bunu iptal ettik ve yerine metro ve raylı sistem projesi geliştirme kararı aldık. Yani Sefaköy'den Halkalı'ya uzanan bir raylı sistemi en kısa sürede planlayacağız ve uygulamaya alacağız. Bu hatt ayrıca Aksaray-İkitelli hattı ile Mimarsinan İstasyonu'ndan ve paralel olarak kirazlı-Halkalı Hattı ile de Mecidiyeköy-Mahmutbey hattıyla da Mehmet Akif İstasyonu'nda buluşturarak birleştireceğiz. Böylece Küçükçekmece'yi İstanbul'un ana akslarıyla birbirine bağlamış olacağız..." dedi. 

İstanbul'un kritik metro hatlarında son durum

İstanbul halen yoğun biçimde çalışmaları süren raylı sistem inşaatlarının hizmete açılmasını bekliyor. Bu hatların başında ise Üsküdar-Sancaktepe, Kabataş-Mahmutbey ve Gebze-Halkalı raylı sistemleri bulunuyor. Gebze - Halkalı raylı sistemi, aradan geçen yaklaşık 5 yıllık zaman süresi içinde yüklenici firmanın iflası ve kurtarma hazıları gibi faktörlerin etkisiyle sürekli ertelenmek zorunda kalmıştı. Gelinen son aşamada bu hattın 2018 yılı içinde hizmete alınması bekleniyor. Açılışı yılan hikayesine dönen bir diğer hat olan Üsküdar-Sancaktepe'de son dönemde yaşanan gecikmeler ise ilk sürücüsüz hattın deneme sürecinin uzaması olarak açıklanmıştı. Bu hattın da 15-20 gün içinde hizmete açılması bekleniyor. Kabataş-Mahmutbey Metrosu ise, Kabataş'ta rastlanan Demir çağına ait bulgular nedeniyle uzayacak gibi gözüküyor. Bu hattın Mecidiyeköy-Mahmutbey etabının daha erken bir tarihte açılışı mümkün olacak...


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

THY İstanbul Havalimanı'ndan 10 milyona yakın yolcu uçtu

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

Edirne'den Bulgaristan'a tren seferleri

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

İstanbul banliyö hattından 68 günde 24 milyon yolcu geçti

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

Bayram süresince YHT hatlarına ek sefer desteği

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR