Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik...
Bir ülkenin vatandaşı olmak hiç kolay değil ama bazı ülkelerde yatırım yoluyla vatandaşlık alabilirsiniz. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkeleri sizler için derledik... Hangi ülkeler vatandaşlık veriyor, şartları nelerdir? İşte yanıtı...
Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden ilki İngiltere. Avrupa Birliği'nin temelini atan ülkelerden olan İngiltere'de sadece Türk vatandaşlar 1963 Ankara Antlaşması kapsamında vatandaşlık alabiliyor. Vatandaşlık alabilmek için İngiltere'de tek kişilik bile olsa bir iş kurmak gerekiyor. Günlük hayatınızı devam ettirebilecek kadar ingilizce bilmek şart. Aynı zamanda başka bir yol olarak ''UK Investor Visa'' denen yatırımcı vizesi de alabilirsiniz. Bunun için 2 milyon sterlinlik bir sermaye girişimi sağlamanız gerekiyor.
İngiltere'nin yatırımcı vizesine benzeyen ''Individual Investor Programme'' adlı bir sistemle vatandaşlık veren Malta'da Yerel Kalkınma ve Sosyal Fonu'na 650 bin eurodan başlayan miktarlarla bağış yapılarak vatandaşlı yolu açılabiliyor.
AB üyesi olan İspanya'dan vatandaşlık alabilmek için 500 bin euroluk gayrimenkul alınması gerekiyor. Daha sonra önce 1 yıllık, sonra 2 yıllık geçici oturum izni veriliyor. Yatırımla vatandaşlık veren ülkelerden olan İspanya'da bu süreç tamamlandıktan sonra kalıcı oturma izni, arkasından da vatandaşlık alınabiliyor.
AB ülkesi olan Portekiz'den de 500 milyon euroluk gayrimenkul alımı ya da 1 milyon euroluk sermaye girişimi ile vatandaşlık alabilirsiniz. Portekiz vatandaşı olabilmek için başvuru sürecinde toplam 35 gün Portekiz'de ikamet etmeniz gerekiyor.
AB'nin en yeni üyelerinden biri olan Bulgaristan'da yatırım ile ikinci vatandaşlık işleri hükümete bağlı Yatırım Destekleme Birimi tarafından yürütülüyor. 1 milyon Leva'lık devlet tahvili alınarak 5 yıllık bir süre içerisinde vatandaşlık alınabiliyor. Yatırım miktarı arttıkça da süre kısalıyor. Üstelik oturma zorunluluğu da yok.
Vizesiz gidilebilen Asya ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vizesiz Gidilen Asya Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Gayrimenkul satın alarak vatandaşlık elde edilen bir diğer ülke ise Güney Kıbrıs. Güney Kıbrıs'tan 2 buçuk milyon euroluk gayrimenkul satın almanız durumunda ikinci vatandaşlık süreci başlatılabiliyor. Schengen ülkelerinde serbest dolaşım sağlayan Güney Kıbrıs'tan vatandaşlık almanın tek olumsuz tarafı, Türkiye tarafından tanınmıyor olması.
Vizesiz gidilebilen Balkan ülkeleri hangileri? detaylar için 'Vize İstemeyen Balkan Ülkeleri' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Macaristan vatandaşı olabilmek için 300 bin euroluk yatırım yapmak gerekiyor. Yatırım yoluyla vatandaşlık veren ülkelerden olan Macaristan'da yapılan yatırım 6 aylık oturma izni olarak dönüyor. Arkasından daimi oturum izni ve vatandaşlık süreci başlıyor. İkamet etme sorunluluğu ise bulunmuyor.
Nitelikli göçmen olarak Kanada'ya gidip 3 yıl kalanlar vatandaşlık için başvuru yapabiliyorlar. ''Self Employed Program'' adı verilen uygulamada ise sanat ve spor alanında faaliyet gösterenlere öncelik veriliyor. Ama en az 2 yıl belgelenebilir tecrübe istenen bu kanaldan yapılan başvuruların geri dönüşü uzun sürüyor.
Amerika'dan vatandaşlık almak esnek şartlara bağlı. E1 ve E2 adı verilen girişimci programlarında Amerika'da iş kurma zorunluluğu bulunuyor. Her iki program da geçici çalışma izni veriyor ve bu izinler belli zaman dilimlerinde yenileniyor. Ayrıca EB5 denilen yatırımcı programlarında öncelikle iki yıllık Green Card, sonrasında kalıcı Green Card alınabiliyor. 5 yıllık süre içinde en az 2,5 yıl Amerika'da kalınması durumunda Amerikan vatandaşlığı için başvuru hakkı kazanılıyor.
Kömürhan Köprüsü ne zaman açılacak?
Elazığ ile Malatya arasını 1.5 kilometre kısaltacak Kömürhan Köprüsü ve tüneli ne zaman açılacak?
İnşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 3 bin 220 TL ile 3 bin 285 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...
5 yıldızlı otel inşaat maliyeti!
5 yıldızlı bir otel inşa edecekler için ufak bir maliyet hesaplaması yaptık. Buna göre 5 yıldızlı otel inşaat maliyeti 2018 yılı için ne kadar olur?
Rami Yeşilpınar teleferik hattı ihalesi 21 Ağustos’ta
İstanbul’un teleferik projelerinden biri olan Rami Yeşilpınar teleferik hattında ihale tarihi 21 Ağustos 2014 olarak belirlendi.
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.
Meriç köprüsü nerede?
Meriç nehri üzerinde yer alan Meriç Köprüsü, Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. Peki, Meriç köprüsü nerede? İşte yanıtı...
Uygulama İmar Planı Nedir?
Uygulama imar planı ve Uygulama imar planı ölçeği nedir? Planlar hangi ölçeklerde yapılır? Detaylar bu yazımızda!
Moshe Safdie kimdir?
Moshe Safdie, mimarlığın her zaman insancıl, yerine özgü ve topluma karşı sorumlu olması gerektiğini savunuyor.
Bağımsız Bölüm Nedir? İmar Barışı Bağımsız Bölüm Sayısı
İmar Barışı Bağımsız Bölüm sayısı, kat mülkiyeti ve bölüm listesi nedir? sorularının detaylı cevapları bu yazımızda!
Çiftlik isimleri
Çiftlik isimleri bulmak oldukça zor olsa da Gandhi’nin kurduğu Tolstoy Çiftliği pek çok ünlü çiftliğe ilham olmuş. Biz de dünyadan ve Türkiye'den çiftlik isimlerini sizler için derledik!