Alo 181 nedir neyin numarasıdır diye düşünüyorsanız çevre ve şehircilik bakanlığı çağrı merkezi ve şikayet hattı yani ALO 181 ne işe yaradığını bu yazıdan öğrenebilirsiniz!
1 Ocak 2013 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet vermeye başlayan Alo 181 hattı 24 saat kesintisiz olarak hizmet veriyor... Peki, Alo 181 nedir? İşte yanıtı...
7 gün 24 saat hizmet veren, daha yaşanabilir bir çevre ve daha bilinçli bir toplum oluşturma gayretiyle çalışmalarını sürdüren Alo 181 hattı, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayetleri değerlendiriyor. Bunun yanında bakanlık mevzuatına ilişkin tüm konularda çağrı merkezinden bilgi alınabiliyor. Çevresel Etki Değerlendirme, Mekansal Planlama, Tabiat Varlıkları, Yapı Denetim ve Mesleki Hizmetler bakanlığın kapsadığı konular arasında yer alıyor. Çağrı merkezi Türkiye’nin 81 ilinden gelen şikayet, ihbar ve bilgi taleplerini değerlendirerek, denetimleri gerçekleştiriyor. En kısa zamanda da vatandaşlara geri dönüş yapılıyor.
Kesintisiz hizmet veren Alo 181 hattı ''Çevre ve Şehircilik Hattı'' olarak biliniyor. Alo 181 hattını arayan vatandaşların çoğu ise kentsel dönüşüm ile ilgili sorular yöneltiyor.
Çevre sorunları, hava, su ve toprak kirliliği gibi konularda hizmet verilen Alo 181 hattından riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı ile ilgili konularda da bilgi alınabiliyor. Kentsel dönüşüm sırasında da yaşanan sorunları ve şikayetleri Bakanlığa ileten hat, çözüm yolu aranmasına olanak sağlıyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çalışma alanındaki her türlü bilgi ihtiyacının karşılandığı Alo 181 hattında öncelikle başvurular kayıt altına alınıyor. Sonrasında ise ilgili birimlere aktarılıyor. İllerden alınan ihbar ve şikayetler ilgili il müdürlüğüne aktarılıyor ve gerekli incelemeler yapılarak 15 gün içinde vatandaşlara geri dönüş yapılıyor.
Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181 çağrı merkezine iletilebiliyor. Çevresel etki değerlendirme, mekansal planlama, tabiat varlıkları, yapı denetim, mesleki hizmetler, imar konuları gibi konularda çağrı merkezinden bilgi alınabiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikayet, ihbar ve bilgi taleplerini inceleyerek müdahalede bulunuyor ve denetimlerini gerçekleştiriyor.
Alo 181 Türkiye'nin en önemli konularından biri haline gelen Kentsel Dönüşümde de etkin bir rol alıyor. 6,5 milyon binanın elden geçeceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde de vatandaşlar, merak ettikleri konularda her şeyi Alo 181 hattından öğrenebiliyor. Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra nerede kalacak, kira yardımı kimlere, nasıl yapılacak, kaçak yapılarım konumu ne olacak, kredi süreci nasıl işleyecek? gibi soruların cevaplarını Alo 181 çağrı merkezinden öğrenebilirsiniz.
Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Alo 181 hattını arayarak Tapu ve Kadastro mevzuatı hakkında bilgi alınabiliyor. 24 saat hizmet veren birim ile tapuda online randevu işlemleri telefonla çözüme kavuşuyor. Bakanlık bu hizmet ile Tapu ve Kadastro birimlerine yönelik soru, istek, randevu ve şikayetlerin takibi ile hizmetin iyileştirilmesi işlemlerini tek bir merkezden yürütülmesini sağladı.
Kentsel Dönüşüm ile ilgili detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Alo 181 Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline gelen kentsel dönüşüm konusunda da tüm merak edilenlere cevep veriyor. 6,5 milyon binanın yenilenmesi gereken afet riski altındaki alanların dönüşümünde, vatandaşlar öğrenmek istedikleri her şeyi Alo 181 hattından öğrenebiliyor. Riskli bina tespiti nasıl yapılır, yıkımdan sonra nerede kalınır, kira yardımı kimlere ne oranda yapılır, kaçak yapıların durumu, hacizli dairenin durumu, kredi süreci gibi konularda vatandaş aydınlatılıyor. 24 saat hizmet veren Alo 181 hattı, Tapu ve Kadastro alanında da hizmet veriyor. Bu sayede tapuda online randevu işlemleri telefonla çözülüyor.
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
İnşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 3 bin 220 TL ile 3 bin 285 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...
İnşaat maliyet hesaplama nasıl yapılır?
Kaba inşaat veya ince iş 2018 inşaat maliyet hesaplama nasıl yapılır? Örnek olarak 100 metrekare insaat maliyeti 2018 yılında ne kadardır cevaplar bu yazıda!
Yeni kanuna göre tarla satışı nasıl yapılıyor?
Yeni kanuna göre tarla satışı nasıl yapılıyor?
Reysaş GYO Kırklareli'deki deposunu kiraladı
Reysaş GYO Kırklareli'de yer alan 47 bin metrekare depolama alanını 210 milyon liraya Paşabahçe'ye kiraladı
Erzincan Belediyesinden satılık arsa
Erzincan Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan 1 adet arsayı 4 milyon 447 bin TL muhammen bedel ile satışa çıkarıyor
Milli Emlak 22 taşınmazını satışa çıkarıyor
İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, 22 adet taşınmazını ihale usulüyle satışa çıkarmaya hazırlanıyor
İskan masrafı hesaplama 2018
İskan belgesi, inşaat tamamlandıktan sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesidir ve bu belge inşaatı yapan müteahhit tarafından alınır. İskan masrafı hesaplama, iskan masrafları, iskan masrafı kime aittir? tüm detaylarıyla yazımızda...
İvazsız intikal nedir?
İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne demektir? tüm soruların yanıtları bu yazımızda!
İstanbul’da kaç tane belediye var? Belediye başkanları kim?
İstanbul’da kaç tane belediye var? Kentin belediyelerini ve 2019 Mahalli İdareler Seçimi sonrasında bu belediyelerin yönetimini üstlenen isimleri sizler için mercek altına aldık.