Semih Saygıner'in İnanlar davasında ara karar açıklandı

İstanbul Tüketici Mahkemesi İnanlar İnşaat'ın bir projesinden daire satın alan ancak tapu devri yapılmadığı için bu dairesi bankalar tarafından haczedilen dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner'en başvurusunu görüştü

Semih Saygıner'in İnanlar davasında ara karar açıklandı

İstanbul Tüketici Mahkemesi, dünyaca ünlü biladro şampiyonu Semih Saygıner'in İnanlar İnşaat başvurusunu karara bağladı. Semih Saygıner, İnanlar İnşaat'ın Sarıyer Uskumruköy'deki konut projesinden satış sözleşmesi imzalamış ve dairenin bedeli olan 1 milyon 390 bin TL'yi de firmaya ödemişti.

Daire teslim edildi ama...

Semih Saygıner söz konusu daireyi 26 Nisan 2016 tarihinde teslim aldı. Ancak bu süreçte tapusunu almayan Saygıner, İnanlar İnşaat hakkında sürdürülen soruşturmalar neticesinde daire ipotek altına girdi. Hürriyet'te yer alan habere göre Saygıner'in Avukatı mahkemeye yazdığı dilekçede taşınmazın tapusunun ipotek ve hacizlerden temizlenmiş biçimde Saygıner adına tescilini talep etti. Mahkeme ise verdiği ara kararda 'dairenin başkasına satışını engellenmesi' amacıyla tapu taydına ihtiyati tedbir konulması kararını aldı. 

Semih Saygıner'in İnanlar davasında ara karar açıklandı

Mal varlığına tedbir konulmuştu

Şirketi İnanlar İnşaat'ın iflasını internet üzerinden duyuran Serdar İnan'ın davasını görüşen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, 'tüm malvarlığına' tedbir konulması kararını verdi. Karar 24 Eylül tarihinde alındı. 

Serdar İnan hakkında tedbir kararı

Geçtiğimiz yıl Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması soruşturmaları kapsamında kendisi  ve şirketi İnanlar İnşaat hakkında bir dizi işlem başlatılan Serdar İnan hakkında İstanbul 4. Sult Ceza Hakimliği önemli bir karara imza attı. Hürriyet'te yer alan habere göre, 24 Eylül tarihli kararda, Cumhuriyet Başsavcılığınca FETO/PYD silahlı terör örgütüne yönelik soruşturmalar kapsamında, silahlı terör örgütüne üye olma suçundan şüpheli Serdar İnan'ın tüm malvarlığına tedbir konulamasına karar verildiği belirtildi.

 

Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir kararı

 

İnanlar İnşaat için kayyum talebi

Yurt dışına kaçan ve firması hakkında sosyal medya üzerinden iflas bildirimi yapan Serdar İnan'ın inşaat firması İnanlar İnşaat'ın mağdurları 'şirkete kayyum atanması' talebinde bulundu. Kayyum talebi mağdur avukatları Penbe. Ü. Keskin ve Orhan Boran'ın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç dilekçesinde yer aldı. 

Avukatlardan suç duyurusu dilekçesi

Avukatlar tarafından hazırlanan suç dilekçesinde firmanın FETÖ/PYD silaslı terör örgütü ile ile şirketi örgüt kontrolünda olup olmadığına ilişkin soruşturmanın devam ettiği belirtilerek  Serdar İnan'ın Kanada'ya gittiği belirtildi. Hürriyet'ten Ceylan Sever imzalı habere göre, dilekçe'de Kanada ile Türkiye arasında suçluların iadesine ilişkin bir anlaşmanın bulunmadığı ve İnanlar İnşaat Anonim Şirketi Yöneticilerinin de Kanada'ya kaçma planlarından daha önce tamamladıkları satışlardan ötürü çok sayıda projede 600'e yakın kişinin mağdur sıfatı kazandığı da belirtildi. 

 

Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir kararı

 

Mağdur avukatlarının talepleri

Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan dilekçede şu talepler yer aldı:

- Şirket yöneticilerinin nitelikli dolandırıcılık suçlarından detaylı araştırılması
- Şüpheliler hakkında ilgili emniyet birimlerine ayrı ayrı yazı gönderilmek suretiyle yöneticilerin Bylock kullanıcısı olup olmadıklarının araştırılması
- Firma yöneticilerinin çocuklarının FETÖ okul ya da dershanelerine gidip gitmediklerinin araştırılması.
- FETÖ Örgütünün ilgili kurum ve medya kanalları ile ilişkileri ya da abona olup olmadıkları gibi konularda araştırma yapılması

 

Serdar İnan'ın malvarlığına tedbir kararı

 

İnanlar mağdurlarının başvuruları artıyor

İnanlar İnşaat patronu Serdar İnan'ın yurt dışına kaçışının ardından, firma ile ticari münasebetleri bulunan vatandaşların ilgili hukuki mercilere başvuru sayıları da artıyor. Çekmeköy Terrace Koru evlerinden konut satın alan 16 kişinin ardından 11 vatandaş da dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa başvuruda bulundu. 

İnanlar İnşaat mağdurlarının hukuk mücadelesi sürüyor

İnanlar İnşaat yöneticisi Serdar İnan'ın sosyal medya hesabından şirketin iflasını istemesinin ardından firmadan konut satın alan mağdurların şikayetlerinde de artış yaşanıyor. Hürriyet'te yer alan Ceylan Sever imzalı habere göre son olarak 11 vatandaş daha İnanlar İnşaat Yetkilileri ve krimi bankalar hakkında nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla ilgili mercilere şikayette bulundu. Müştekiler, avukatları Oğuz kür aracılığıyla hazrladıkları suç duyurusu dilekçesinde Terrace Tema projesinden daire satın aldıklarını ve tüm ödemelere karşın tapularına kavuşamadıklarını belirtti. Halkalı Mahallesi Menekşe Mevkii 801 ada 5 parsel numarasına kayıtlı Terrace Tema konut projesine ilişkin sözleşme gereği mağdurlar tüm ödemelerine karşın tapularını teslim almama şikayetinde bulundu. Mağdurların, Serdar İnan'ın yurt dışına kaçma sürecine kadar İnanlar İnşaat'ın büyük bir firma olmasına güvenerek yasal işlemde bulunmadığı görüldü.

Bankalara ipotek şoku

İnanlar İnşaat mağdurları, Serdar İnan'ın twitter açıklamasının ardından Küçükçekmece Tapu Müdürlüğü'ne gittiklerinde beklemedikleri bir durumla karşılaştılar. Nisan 2014 tarihinin ardından kimi bankalara söz konusu dairelerin ipotek edildiğini gören mağdurlar tarafından hazırlanan suç duyurusuna göre İnanlar İnşaat ham mağdurlardan hem de ipotek yoluyla daireleri rehin verdiğin bankalardan para edinerek, haksız kazanç elde etti. Mağdurlar, bundan hareketle, İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan ve. Başkan Yardımcısısı Murat İnan ile yöneticiler orhan Arslan, Sinan Polat, Arzu Fatma İnan ve inşaat yetkilileri hakkında dava açtı.

Bankalar hakkında da suç duyurusu

Dilekçede bankaların daire ipoteği karşılığında kendilerinden kredi talebinde bulunan İnanlar İnşaat'ın her ne kadar tapuda evleri sahibi gözükse de siteye giderek ön araştırma yapmamasından ötürü kusurlu oldukları iddiasında bulunuldu. Diğer taraftan site yönetimi ve dairede oturan insanlarla konuşmak yerine tapu kaydına göre kredi kabulünün usulsüz olduğuna da dikkat çekildi.

İnanlar İnşaat mağdurları ne yapmalı? Öğrenmek için İflasın ardından İnanlar İnşaat mağdurları hangi yolu izlemeli? konulu haberimizi enceleyebilirsiniz

İnanlar İnşaat twitter'den iflasını istemişti

Geçtiğimiz haftalarda Selimoğlu İnşaat aracılığıyla Fikirtepe'de kentsel dönüşüm çalışmaları yürüten Pana Yapı'nın ardından bu hafta da bir başka inşaat firması Türkiye gündeminin en çok konuşulanları arasında yer almaya başladı. 2016 yılında Fethullahçı Terör Örgütü'ne mali destek sunan şirketler arasında gösterilen ve yöneticileri hakkında yargılama süreci başlatılan İnanlar İnşaat geçtiğimiz hafta sonunda sosyal medyada "yöneticileri ülkeyi terk etti" başlığıyla tartışılmaya başlanmıştı. Yurt dışına çıktığı kesinleşen şirketin sahibi Serdar İnan da bu haberlerin ardından dün kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada şirketin iflasını istediğini duyurdu. 

Sosyal medya duyurdu

İnanlar İnşaat yöneticilerinin yurt dışına kaçtığı iddiası ilk kez 13 Nisan Cuma günü twitter'dan duyurulmuştu. Kullanıcılar İnanlar İnşaat'ın patronları Serdar İnan'ın bir süredir Kanada'da bulunduğuna dikkat çekerek kardeşi Murat İnan'ın da onun yanına gittiğini yazmıştı. Kısa sürede twitter'in en çok konuşulanları arasına giren başlıkta, mağdur konumda bulunanlar ve şirket çalışanlarının akıbeti de tartışmaya açılmıştı. 

 

İnşaat devi kaçtı, twitter'dan iflasını istedi

 

İnanlar İnşaat ve Serdar İnan davası

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde Paralel Devlet Yapılanması ve Fethullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladığı iddia edilen şirketlere yönelik soruşturmalar kapsamında Serdar İnan 2016 yılının Eylül ayında  ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınmıştı. Gelişmeyle  ilgili olarak bir açıklama yapan ailesi de Serdar İnan'ın İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKFA Holding ve bünyesindeki şirketlere yönelik soruşturmalar kapsamında ifadesinin talep edildiğine dikkat çekmiş ve "Gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi paylaşımı yapılacaktır." demişti. 15 gün gözaltında tutulan Serdar İnan, bu sürenin sonunda da serbest bırakılmıştı. Bu tarihten itibaren Kanada'da yaşamını sürdüren Serdar İnan, şirket işlerini de kardeşi Murat İnan ve Genel Müdür Abdullah Ünlü aracılığıyla sürdürmeye devam etmişti. 

Şikayetler giderek büyüyor

Yapılan ilk açıklamalarda Nisan ayında çalışanların tazminatlarının ödenmesiyle şirketin kapanışının yapılacağı belirtilmişti. Ancak firmanın Genel Müdürü Abdullah Ünlü'nün istifasının ardından Murat İnan'ın da yurt dışına çıkmasıyla birlikte tartışmalar daha da büyüdü. Firmanın Akbank'tan yüklü miktarlarda kredi kullandığı ve bu parayı da almak suretiyle kaçtığı ve  aynı dairenin çok sayıda kişiye satıldığı gibi iddialar bulunuyor. Bir diğer iddia ise Murat İnan ve Dilber Gülsen Ramazanoğlu'nun tüm mal varlığını elden çıkararak kaçtıkları yönünde. 

Serdar İnan'dan iflas açıklaması

Tüm bu tartışmalar İnanlar İnşaat'ın Patronu Serdar İnan'ın dün kişisel twitter hesabından yaptığı açıklama ile yeni bir boyut kazandı. Serdar İnan, yayınladığı metinde, firmanın iflasını isteyerek, yetkililerden bu doğrultuda işlem yapmaları talebinde bulundu. 

TMSF'yi en çok inşaat firmaları zorladı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülke genelinde faaliyetlerini sürdüren ve mal varlığına tedbir konulan inşaat firmalarına süreç içinde kayyum atanmıştı. Fi Yapı, Dumankaya ve İnanlar gibi firmaların yönetimini üstlenen TMSF'de suç tespitleri ve mali yapıların analizinin ardından firmalarla anlaşmalar yürüten kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına da çalışmalarına başlamıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal da 15 Temmuz sonrasında kendilerini en çok zorlayanın inşaat firmaları olduğunu belirterek: "Firmalardan parasını verdikleri halde dairelerini alamayan çok sayıda mağdur var." demişti. Gülal, Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışı için de uluslararası firmalarla görüşmelerin devam ettiğini belirtmişti. 

İnanlar İnşaat projeleri

Geliştirdiği terrace konsepti ile çok sayıda projeyi hayata geçiren İnanlar İnşaat'ın tamamlanan projeleri arasında Çekmeköy'deki Terrace Koru, Fulya'da Terrace Fulya, Sarıyer'de Terrace Bahçe, Kağıthane'de Avlu138, Büyükada'da Terracelido, Şişli'de Terrace Feri, Kartal'da Asl-ı Bahçe, Atakent'te Terrace Tema, Zekeriyaköy'de Terrace Doğa, Esenyurt'ta Terrace Mix, Zekeriyaköy'de Terrace Hayat,Terrace PLus ve Terrace Vadi, Basın Ekspres'te Terrace Home ve Çekmeköy'de de Çamlık Villaları bulunuyor.  Firmanın devam etmekte olan Terrace Lotus projesi ise Beylikdüzü'nde planlanmıştı. Firma ayrıca Atakent'te Terrace Su ve Zekeriyaköy'de Terrace Zen isimli birer projeyi de hayata geçirmeyi planlıyordu. 

 

İnşaat devi kaçtı, twitter'dan iflasını istedi

 

Türkiye'nin en büyük 500 firmasından biriydi

Türkiye inşaat sektöründe uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren İnanlar İnşaat, Fortune Dergisi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen "Türkiye'nin En Büyük 500 Şirketi" listesinde de yükseliş halindeydi. Firma operasyon öncesinde 2016 yılının Temmuz ayında yayınlanan listede bir önceki yıla kıyasla 21 sıra yükselmiş ve 284'üncü sırada yer almıştı. 

 

 


Yazar: emlakwebtv
Yorum

Benzer Haberler

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Yapı ve Yapı’nın merkez ofisi Mimarlık Yıllığı’na girdi

Yapı ve Yapı’nın merkez ofisi Mimarlık Yıllığı’na girdi

EN ÇOK OKUNANLAR