Afet Kanunu nedir? Türkiye'de afet bölgeleri nerelerdir? 7269 ve 6306 sayılı Afet Kanunları neleri kapsar? tüm detaylarıyla bu yazımızda!
Afet fiziki, ekonomik ve sosyal kayıpların oluşmasına neden olan doğal, teknolojik ya da insan kaynaklı olaylara denir.
Afet Kanunu, deprem, yangın, sel, toprak kayması, çıp gibi afetlerde zarar gören vatandaşlara devlet tarafından yer tahsisi yapılmasını sağlayan kanundur.
Türkiye'de Karadeniz dağ boyu, Güneydoğu Anadolu dağ boyu ve Ege Bölgesi'nin dik alanları üzerinde çok sayıda afet bölgesi vardır. Bu alanlara karşılık İç Anadolu Bölgesi içerisinde afet bölgesi olarak sayılabilecek çok az sayıda bölge vardır.
Afet bölgelerinde oluşan zararların dışında, afet riski taşıyan bölgelerde uygulanacak yardım ve tedbirler Afet Kanunu ile hükme bağlanmıştır. Afet Kanunu olarak bilinen 7269 ve 6306 sayılı kanunlar ile afet bölgelerinde ve afet riski taşıyan bölgelerde tedbirler yardım ve dönüşüm esasları belirlenmiştir.
Kentsel Dönüşüm nedir, şartları nelerdir? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Nedir?' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
7269 Sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun ile afet bölgeleri ya da afet riski olan yerleşim alanlarında alınacak önlemler ve yapılacak yardımlar belirtilmiştir. Afetin yaşam üzerindeki etkisi göz önünde bulundurularak alınacak tedbirler İmar ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan bir yönetmelik ile belirtilir ve uygulamaya koyulur.
Kentsel Dönüşüm kira yardımı ne kadar? detaylar için 'Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı' konulu yazımızı inceleyebilirsiniz.
Kentsel Dönüşüm Kanunu olara bilinen 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile afet riski taşıyan alanlar ile bu alanların dışında yer alan riskli binaların olduğu arsalarda, standartlara uygun, güvenli ve sağlıklı yaşam koşullarını sağlamak için iyileştirme, tasfiye ve yenilemelerin nasıl yapılacağına ilişkin usul ve esaslar belirtilmiştir. İlgili kanun, diğer dönüşüm kanunlarına göre tapusu ya da tapusuz hak sahiplerinin haklarının korunması ve mağduriyetlerin giderilmesi noktasında farklılaşmaktadır.
İnşaat Demiri Fiyatları
İnşaat Demiri Fiyatları 3 bin 220 TL ile 3 bin 285 TL arasında değişmektedir. Bu fiyatlar demir cinsine göre değişebilmektedir. İnşaat demir fiyatları, demir fiyatları ne olur?, demir fiyatları neden artıyor? hepsi ve daha fazlası haberimizde...
İnşaat maliyet hesaplama nasıl yapılır?
Kaba inşaat veya ince iş 2018 inşaat maliyet hesaplama nasıl yapılır? Örnek olarak 100 metrekare insaat maliyeti 2018 yılında ne kadardır cevaplar bu yazıda!
Marmaray güzergahı, durakları ve ücretleri
Banliyö hattının açılmasıyla birlikte Gebze ve Halkalı arasındaki yolculuk Marmaray ile entegre oldu. Yeni duraklar ise şöyle:
Yeni kanuna göre tarla satışı nasıl yapılıyor?
Yeni kanuna göre tarla satışı nasıl yapılıyor?
Reysaş GYO Kırklareli'deki deposunu kiraladı
Reysaş GYO Kırklareli'de yer alan 47 bin metrekare depolama alanını 210 milyon liraya Paşabahçe'ye kiraladı
Erzincan Belediyesinden satılık arsa
Erzincan Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan 1 adet arsayı 4 milyon 447 bin TL muhammen bedel ile satışa çıkarıyor
Milli Emlak 22 taşınmazını satışa çıkarıyor
İstanbul Defterdarlığı Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, 22 adet taşınmazını ihale usulüyle satışa çıkarmaya hazırlanıyor
Murat Kurum: Sarıyer'de mülkiyet sorunları çözülecek
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sarıyer'in SİT alanı içinde olduğunu belirterek: "Sorunları aşacağız. En yakın zamanda mülkiyetlerinize kavuşmuş olacaksınız." dedi.
İskan masrafı hesaplama 2018
İskan belgesi, inşaat tamamlandıktan sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesidir ve bu belge inşaatı yapan müteahhit tarafından alınır. İskan masrafı hesaplama, iskan masrafları, iskan masrafı kime aittir? tüm detaylarıyla yazımızda...
İvazsız intikal nedir?
İvazsız intikal nedir? İvazsız intikal ne demektir? tüm soruların yanıtları bu yazımızda!