Bakan Kurum açıkladı: Kanal İstanbul'da iptal yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tasarruf tedbirleri açıklamaları sonrasında gözlerin çevrildiği Kanal İstanbul'a ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Kurum açıkladı: Kanal İstanbul'da iptal yok

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yeni bir etabı daha hizmete açıldı. Sürücüler bundan böyle Kurtköy - Liman Kavşağı ve Liman Kavşağı-Demirciler Kavşağı arasındaki etaptan da yararlanabilecekler. Bu kesimde 'erişime kontrollü karayolu" statüsüyle trafik akışı sağlanacak. 

Resmi Gazete'de yayımlandı: Bakanlık onayladı

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de yer alan ilana göre Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin yeni bir etabı daha hizmete açıldı. Projenin yap-işlet-devret modeli ile hayata geçirilen Kurtköy-Akyazı kesimi kapsamında tamamlanan Kurtköy-Liman Kavşağı ile Liman Kavşağı - Demirciler Kavşağı ardasındaki kesimin trafiğe açılma talebi ULaştırma ve ALtyapı Bakanlığı tarafından onaylandı. 

Azami hız 120 kilometre

Bu etaptan yararlanacak sürücülerin uymakla yükümlü olduğu hız limitleri de belirlendi. Buna göre zorunlu hallerde en sağdaki emniyet şeritlerinde beklemek mümkün olurken, mecburi asgari hız 40 kilometre, azami hız ise 120 kilometre/saat olarak saptandı. 

Kanal İstanbul'da iptal yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonasında 'iptal mi edilecek' sorusu ile gündeme gelen Kanal İstanbul'dan vazgeçilmeyeceğini söyledi. Kanal İstanbul'un 100 Günlük Eylem Planı içindeki en önemli proje olduğunu söyleyen Kurum: ''Marmara'yı Karadeniz' bağlayacak Kanal İstanbul için 1/100.000 ölçekli planlar ve sonrasında da alt ölçekli planlar uygulayıp ihale sürecine geçeceğiz...'' dedi.

Kanal'da iptal yok

Bakan Kurum ihale sürecini netleşmesiyle birlikte projenin  İBB, Çevre Bakanlığı ve  Ulaştırma Bakanlığı ile ortaklaşa sürdürüleceğini de belirterek:'Burada aslolan arazileri TOKİ üzerinden uygulayıcı kuruluşa bir şekilde aktarmak. İstanbul için çok önemli bir proje...' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamalar gözlerin yeniden mega projelere çevrilmesine yol açmıştı. Özellikle 7 yıldır kamuoyunun gündeminde bulunan Kanal İstanbul Projesi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın girişimde bulunulmayacak yatırımlar tanımına uyması "Kanal İstanbul rafa mı kaldırılıyor?" sorusunu gündeme taşıdı. 

Cumhurbaşkanı'ndan mega projelere bakışı değiştiren açıklama

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında önemli değerlendirmelerde bluundu. Halen devam etmekte olan ve yüzde 70-80'ler düzeyinde tamamlanma aşamasına ulaşmış projelerin tamamlanacağını ve müteahhit firmaların mağdur edilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESK'te yaptığı konuşmada ise ihalesi başlamamış projelere start verilmeyeceğini söyledi. Sözcü'de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İhalesi yapılmış ya da daha henüz doğru dürüst başlanmamış projeleri ise bir kenara koyuyoruz..." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri sonrasında gözler Kanal İstanbul projesindeki gelişmelere çevrildi. 

 

Kanal İstanbul rafa mı kalkıyor?

 

Turhan: Yeni mega projeleri açıklayacağız demişti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Çanakkale Köprüsü'nün rüzgar sonrasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin yeni mega projelerinin tanıtımını çok yakında gerçekleştireceklerini söylemişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak Türkiye'nin ulaşım altyapısının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi adına çalıştıklarını vurgulayar Turhan: "Türkiye genelindeki 3 bin 443 projede çalışmalar devam ediyor. Bu projelerin toplam tutarı 385 milyar TL değerinde" ifadelerini kullandı. 

Önümüzdeki günlerde yeni mega projeler geliyor

Bakan Cahit Turhan, büyük projeleri insanlara kazandırma noktasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğini hiç bir vakit esirgemediğini de hatırlatarak: "Kendisine teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni büyük projelere başlayacağız. Şimdiden duyurmak istiyorum. Tüm projelerimizde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yatırımlarımızda hiçbir kesindi olmayacak." dedi.  

YİD modeliyle yapılan projelerin tutarı 150 milyar TL

Cahit Turhan diğer taraftan projelerin önemli bir kısmının da yap - işlet - devret modeliyle inşa edildiğini de belirterek: "Yaklaşık 150 milyar TL tutarındaki ulaştırma projesini YİD modeliyle yapıyoruz." dedi. 

3. Havalimanı için geçiş bedeli mi ödenecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul'un 3. Havalimanı'na ilişkin yeni spekülasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. 3. Havalimanı'na iniş yapacak kimi uçakların, Bulgaristan'ın hava sahasını kullanacağı, bunun karşılığında da hava sahası kullanma bedeli ödeneceği yönündeki haberleri yalanlayan Bakanlık, bir kamuoyu açıklaması yayınladı.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan 3. Havalimanı açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul'un Yeni Havalimanı'nın dünyanın en büyük projelerinden biri olduğunu ve tüm dünyanın gıpta ettiğini hatırlatarak: "İstanbul Yeni Havalimanı'nın insafsızca karalamaya yönelik haberlerdeki iddialar tamamen gerçek dışıdır." denildi. Açıklamada, İstanbul Yeni Havalimanı'nı kullanacak uçaklar için hava araçlarının kullanılacağı geliş ve kalkış rotaları ile hava koridorlarına ilişkin yayınların 16 Ağustos tarihinde tum dünyaya ilan edildiği de belirtilerek:

"Herhangi bir uçuşun Yeni Havalimanı'nı iniş ya da kalkışı için kullanacağı rotaların tamamı ülkemiz hava sahasi içindedir. Herhangi bir iç hat uçuşunun Bulgaristan, Romanya ya da bir başka ülke hava sahasını kullanması ve bunun karşılığında hazineden para ödenmesi iddiası tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer verildi. 

Transit ve dış hat uçuşlarında rota bu

Bakanlık açıklamasında ayrıca ülkemiz hava sahasına batıdan giren ve batıya çıkacak transit ya da dış hat uçuşlarında ise Bulgaristan ya da Yunanistan hava sahasının kullanılmakta olduğu da vurgulanarak: "Yeni Havalimanı açıldığında da aynı durum sürecektir. Hazineden bu uçuşlara da herhangi bir ödeme bugün yapılmadığı gibi yarın da yapılmayacaktır." dedi.

Bakanın ilk talimatı: Mega projeleri hızlandırın

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk kabinesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak görev başlayan Cahit Turhan, son yıllarda Türkiye ekonomisine önemli destekler sunan mega ölçekli proje ve yatırımlarına önemine dikkat çekti. İnsanların ulaşım ve iletişimde hayatlarını kolaylaştıracak projelerin hızlandırılması için çalışmalar yürüteceklerini söyleyen Turhan: "Bürokratlara ilk talimatımız hiç bir projede yavaşlama olmayacak yönünde oldu." dedi. 

Gerekirse daha çok çalışacağız

Ulaştıma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, mega ölçekli projelerde çok çalışma talimatı verdi. Tüm projelerin hızla devam edeceğini ve hiç bir projede yavaşlama yaşanmayacağını söyleyen Turhan: "Gerekirse daha fazl çalışacağız. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan da bana bakanlı görevini verirken projelerin hız kesmemesini istediğini söyledi. Koşmak bile yetmeyebilir. Depar atılması gerektiğini dile getirdi." şeklinde konuştu. 

3. Havalimanı ve  ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli

Bakan Turhan, İlk fazının açılışı için geri sayımın başladığı İstanbul'un Üçüncü Havalimanının günde 3 bin 500 uçağın iniş kalkış yapacağı dev bir ekonomik potansiyel barındıracağına da dikkat çekerek: "Türkiye ekonomisine de 73 milyar TL'lik katkı yapılmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu. Dünyanın ilk 3 Katlı tüneli olacak 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin de büyük önem taşıdığını belirten Turhan: "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü aksının ihtiyaç duyduğu karayolu tüneli birleştirilecek ve tek tünelle boğazdan geçiş sağlanacak." dedi.

 

Ulaştırma Bakanı'nın ilk talimatı: Mega projeleri hızlandırın

 

İnşaat sektörü ekonominin odağında

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim stratejisini "mega projeler" ve "mega yatırımlar" odaklı olarak sürdüren AK Parti gelecek dönemin büyüme stratejisini de benzer biçimde oluşturmayı planlıyor.  İnşaat ve ilişkili sektörlere sunulan desteğin önümüzdeki dönemde de sürdürülmesine olanak tanıyacak kalkınma modelinin odağında ise mega ölçekli yatırımlar ve bu yatırımların ekonomiye sunacağı dolaylı katkı hedefi yer alıyor. 

Yeni dönem ve mega projelerin etkinliği

24 Haziran seçimlerinin ardından gözler büyük bir hızla ve biraz da telaşla ekonomiye çevrildi. İnşaat sektörü temsilcileri de seçimler öncesinde başlayan destek stratejisinin kısa süreli rüzgarını arkasına alsa da  yapısal reformlar ve köklü değişikliklerin önemine dikkat çekmeye başladı. Hükümet ise bu çağrılara uyacağının ön işaretlerini verse de büyüme ve kalkınma stratejisinin ana unsurunun mega projeler ve kapsamlı inşaat projeleri üzerinden sürdürüleceğinin ön işaretlerini vermeye başladı. Bu ise gözlerin önümüzdeki dönemde de Kanal İstanbul, İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi, Üçüncü Havalimanı, Şehir Hastaneleri, yüksek hızlı tren yatırımları, Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli ve  seçim döneminin en çok konuşulan hamlesi olarak Millet Bahçeleri gibi projelerde olacağına işaret ediyor. 

Hangi mega projede, hangi hedef?

İstanbul Üçüncü Havalimanı: Yeni dönemin açılışı yapılacak ilk mega ölçekli yatırımı İstanbul'un Üçüncü Havalimanı olacak. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdürüldüğü mega yatırım, Atatürk Havaliman'ndan taşınma planı doğrultusunda tahliye işlemlerinin bütünüyle tamamlanmasıyla hayata geçirilecek. Bu doğrultuda kesin tarih ise 1 Kasım 2018 olarak açıklandı. Bu tarihten itibaren yeni havalimanının tam anlamıyla kullanılmaya başlanması bekleniyor. İlk etapta saatte 35 iniş ve 35 kalkışın hesaplandığı havalimanı, yeni uçuş tarifesinin belirlenmesiyle birlikte yeni uçuşlara da hazır hale getirilecek.  

İzmir İstanbul Otoyolu: İzmir ile İstanbul arasındaki karayolu ulaşım süresini 3.5 saate düşürme hedefiyle yapım çalışmalarına başlanan İzmir-İstanbul Otoyolu projesinde inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Bu yatırımın yüzde 90'lık kısmı tamamlanırken, halen çalışmaların yoğunlaştığı Balıkesir bölgesinin de 2018 yılı içinde tamamlanarak devreye alınması planlanıyor. Bugüne dek  30 milyar 58 milyon TL'nin harcandığı otoyolunda bu bedelin 2 milyar 353 milyon TL'lik kısmı ise kamulaştırmalar için harcanmış durumda. 

İzmir-İstanbul Otoyolu'nda son durum bilgisi İstanbul - İzmir Otoyolu Projesi haberimizi inceleyebilirsiniz

Kanal İstanbul: Uzun yıllardır Türkiye'nin gündeminde bulunan ancak ekolojik analiz ve deprem tehdidi nedeniyle ancak güzergahının belirlendiği Kanal İstanbul projesinde ise inşaat çalışmalarının 2018 yılı içinde başlaması planlanıyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, konuyla ilgili sondaj çalışmalarının yürütülmekte olduğunu vurgulayarak kanaldan geçebilecek gemilerin büyüklüklerine ilişkin de simülasyonların gerçekleştirildiğine dikkat çekmişti. 

Millet Bahçeleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özellikle Atatürk Havalimanı'nın dönüşümüyle ilgili olarak kamuoyunun gündemine sunulan Millet Bahçeleri ile ilgili olarak Toplu Konut İdaresi Başkanlığı çalışmalarına başladı bile.  Eski stadyumların dönüşümüyle ilgili olarak Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı ile bir protokol imzalayan TOKİ; böylece ilk Millet Bahçesi için de adımını atmış oldu. Bu kapsamda 7 eski stadyumunda da Hazine'ye devredilmesi gündeme gelmiş durumda. 

 

Mega projelerin yeni dönemi başlıyor

 

Hangi bölgeler Millet Bahçesi olacak? Ayrıntılar için tıklayın...

Seçim beyannamesinde mega projelerin rolü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haziran seçimleri öncesinde AK Parti'nin seçim beyannamesini kamuoyu ile paylaştı. Partisi tarafından sunulan vaatler içinde ulaştırma projelerinin önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi binasından, Demokrası ve Özgürlükler Adası'na kadar çok sayıda projenin hayata geçirileceğine dikkat çekti. 

Seçim beyannamesinde yer alan projeler

AK Parti'nin Türkiye'ye önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini, halen devam eden projelerin yanı sıra açıklanacak yeni projelerin de bulunduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "146 projeyi tek tek anlatmak uzun zaman alacak. Bunun için bire ikişer örnekleri paylaşayım." dedi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinin seçim beyannamesinde öne çıkan projeler:

- Atatürk Kültür Merkezi: "Taksim meydanındaki o meşhur AKM'yi yıktık. Onun yerine İstanbul'da Türkiye'nin en önemli birincil opera binasını yapıyoruz. Çok amaçlı ve muhteşem bir bina. Önümüzdeki yıl hizmete girecek."

- Yassıada Projesi: 27 Mayıs ihtilalı sonrasında Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılanma sürecinin gerçekleştirildiği Yassıada'nın dönüşümü projesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yassıada'da inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yassıada'yı, yaslı ada olmaktan çıkartıp, demokrasi ve özgürlükler adası yapacağız. Ara sıra üzeride dolaşıp kontrol ediyorum. Muhteşem bir eser meydana geliyor."

 

AK Parti'nin seçim beyannamesini mega projeler şekillendirdi

 

- İzmir - İstanbul Otoyolu Projesi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ile İzmir arasındaki karayolu ulaşımını 3.5 saate indirmesi beklenen İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi ile ilgili olarak da: "İstanbul-İzmir Otoyolu'nun tamamını önümüzdeki yılın sonuna kadar hizmete açıyoruz." ifaedelerini kullandı. 

- Kanal İstanbul Projesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul projesinin yalnızca Türkiye açısından değil, dünya açısından da dev bir proje olduğunu vurgulayarak: "Gecikmeli de olsa sözümüzü tutuyoruz. Yeni dönemde bu projeye de başlayarak bu işi de halledeceğiz. Karadeniz ve Marmara'ya 45 kilometrelik kanalla birbirine bağlayacağız. Tüm bölgenin çehresi değişecek. Finansman konusunda da büyük görüşmeler yaptık." ifadelerini kullandı. 

 

AK Parti'nin seçim beyannamesini mega projeler şekillendirdi

 

- İstanbul Üçüncü Havalimanı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzde 90 oranında tamamlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı'yla ilgili değerlendirmesinde de: "Türkiye'nin prestij projelerinden biri. 29 Ekim'de hizmete açıyoruz. Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane, Yozgat, Karaman, Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya gibi havalimanlarını da birkaç yıl içinde tamamlayacağız." şeklinde konuştu. 

- Mersin'den sonra Sinop'ta Nükleer: "Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin ilk nükleer güç santralinin inşası devam ediyor. Santralin ilk ünitesi 2023 yılında devreye alınacak Sinop'taki santral ile ilgili çalışmalar da devam ediyor."

- Çanakkale Köprüsü ve bağlantılı otoyol projeleri: Partisinin seçim vaatleri içinde mega ölçekli ulaştırma yatırımlarının önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun da önümüzdeki yıl büyük oranda tamamlanacağını dile getirdi. 195 Çanakkale Köprüsü'nün de içinde yer aldığı Tekirdağ-Balıkesir Otoyolu'nu 2022 yılına dek tamamlamayı planlıyoruz." dedi. 

 

AK Parti'nin seçim beyannamesini mega projeler şekillendirdi

 

- 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli: "Denizin altından üç katlı tünel geçecek. En altta raylı sistem, onun üstündeki iki katta da lastikli sistem olacak. Dünyada bir ilk olacak. Raylı sistem İstanbul'un 9 raylı sistemi ile birbirine entegre olacak." dedi. 


Yazar: emlakwebtv
Etiketler:
Yorum

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı'na uluslararası 'özel başarı' ödülü

İstanbul Havalimanı'na uluslararası 'özel başarı' ödülü

İstanbul Havalimanı'nda tam kapasite için geri sayım

İstanbul Havalimanı'nda tam kapasite için geri sayım

Avrasya Tüneli'nde yeni zam gündemi

Avrasya Tüneli'nde yeni zam gündemi

2018'de 3. Köprü'den taahhüdün 3'te 1'i kadar araç geçti

2018'de 3. Köprü'den taahhüdün 3'te 1'i kadar araç geçti

.

.

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Tahincioğlu’ndan Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Yeni Levent, yeni dünyanın örnek yaşam alanı oluyor!

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Maslak Dream by NEW INN ile gayrimenkulde yeni nesi yatırım modeli

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Türkiye’nin ilk bungalov Mahallesi: Yeşil Mahalle

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Konutder 10 yıllık strateji planını Ekim’de açıklayacak

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Polat Gayrimenkul’den Akatlar’a yeni proje: Polat Akatlar

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Kızılbük GYO’dan otel konforunda, lüks tatil evleri: Marmaris Reserve By Kızılbük

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

Akyapı’dan 21 bin kişiyi istihdam edecek 25 milyarlık 4 Ticarethane projesi

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

GYODER 2023 Vizyonu: 4T - Teknoloji, Tasarım, Tabiat ve Toplum

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

Sektörün iki büyük şirketi İş GYO ve Artaş’tan işbirliği: Mecidiyeköy’deki Profilo AVM konut projesine dönüşecek

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım: “Yeni Evim kampanyası konut edinmeyi ve üretmeyi teşvik edecek”

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu: Yeni Evim Kampanyası tüketiciyi de üreticiyi de rahatlattı

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

KONUTDER Başkanı Altan Elmas: Yeni Evim Finansman Modeli ile her yıl 500 bin insamız ev sahibi olacak

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Murat Kurum cevapladı: 15 Soru ve Cevapla Yeni Evim Kampanyası

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Bakan Kurum ve Nebati Orta Gelirliye Konut Kampanyası’nın detaylarını açıkladı

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Psikoteknik Belgesi Nedir, Neden İhtiyaç Duyulur?

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Anadolu Yakası’nın En Büyük Parke ve Kapı Showroom'u Cesa Yapı Tarafından Açıldı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

Yapı ve Yapı Kempinski Residences Balmumcu projesinin inşaatına başladı

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

İstanbul Boğazı’nda değeri 5 kat artan bir eve sahip olmak için Nef Reserve Kandilli’de son fırsat

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

Tahincioğlu Gayrimenkul, Göcek’in ilk Markalı Lüks Konut Projesine İmza Attı

EN ÇOK OKUNANLAR